Kongeørna
Legger ut også denne versjonen. Her er lyset hardere og bakgrunnen ligger noe i skyggen.
Legger ut også denne versjonen. Her er lyset hardere og bakgrunnen ligger noe i skyggen. Artsbilde ung kongeørn.
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon 80-400 4.5-5.6 D AF VR-Nikkor ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger169
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_580803} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .

Flotte tegninger og fint skarpt ørneblikk utrolig vakkert..flott foto!
Hilsen Tove
Øyvind H.

Nok et flott bilde av Kongeørna Jostein. Liker komposisjonen godt. Savner bare litt mer skarphet i blikket ellers topp. Flott plass du har funnet. Blir spennende å følge deg og ørneprosjektet fremover.
mvh Øyvind
Tor A.

For et fantastisk dyr og bilde. Helt konge etter min mening. Herlig dof.
Mvh Tor
Asle B.

Storslagent av kongen! Flotte detaljer, fint lys og komp. Ser ut som fokus sitter på vingen, men ellers et flott bilde!

Mvh
Asle
Jostein G.

Hei ! Takker for tilbakemeldinger. Har nok brukt enkeltpunkt fokus her og ikke flyttet det opp til venstre så fokuspunktet ligger vel på vingene. Kravstort publikum, men jeg takler det he he. Har vel muligens brukt blender 8 her så det ble ikke så galt likevel. Dof er vel en etterbehandling som jeg ikke behersker...eller er dof noe annet ?...jeg tror det siktes til den mørkere bakgrunnen....men den er naturlig i bildet... skydekke gir bakgrunnens skygge, mens ei lysstripe slapp fremm til greina der fuglen satt.
Har forgjeves ventet på havørner på stedet her... Ok


Mvh Jostein
Berit A.

Wow, her kan jeg studere detaljer. Et kjempeflott bilde av ørna. Flotte farger og skarphet. Er litt misunnelig for slike flotte modeller. :))
Solvår B.

Skarpt og flott med mange fine detaljer. Et nydelig bilde av kongeørnen.
: ) Solvår
Svein Ove L.

En flott fugl du har fanget på brikka..
Skarpt nok for meg. flott at hele fuglen er i fokus..
Kirsten H.

Dog har med dybdeskarphet å gjøre, Jostein. Når du velger stor blender, får du liten dybdeskarphet, og velger du mindre blenderåpning, blir en større del av motivet skarpt. Jeg er ingen ekspert, men pleier å bruke f/11 på store fugler. Ulempen er at bakgrunnen blir skarp også. Men dette dreier seg mye om å øvelse og erfaring. Jeg synes bildet er flott, og jeg sier som Svein Ove, skarpt nok for meg.
mvh Kirsten
Svein O.

Flott av ørna dette Jostein. mye flott fra deg!. Skarpt og detaljrikt.
Jostein G.

Takker for lærerike kommentarer( Dof ) og ellers. Har jo lagt ut endel versjoner nå av denne ørna som gledelig for meg, avla noen hastige besøk. Nå tror jeg den er på nye jaktmarker, eller den samler tankene etter de mistenkelige kameralydene 11 meter unna he he :-)


Mvh Jostein
Per G.

Flott lys og skarpt av den unge kongeørna. Om man velger å fremheve bakgrunnen ift. blender er vel en smaksak, men personlig ville jeg foretrukket skarpere bakgrunn her. Finnes vel ingen fasit på det.
Mvh
Per
Avsluttet .

Nydelig Ørneportrett Jostein.
Flott positur på fuglen,utydelig flott bakgrunn.
Nydelig lysglimt i øyet på Ørna.
Bra fanget av deg dette synes jeg.
Jostein G.

Takker :-) Oppsettet her er utydelig og blurrete bakgrunn. Bakgrunnen er vel 2- 3 hundre meter unna. Er en smaksak det ja...


Mvh Jostein
Ingrid Milly L.

Skarpt og fine detaljer og med fine farger på kongeørna...Jeg synes dette bildet har stor severdighet og er av de øverste i klassen ørnebilder.
mvh. Ingrid Milly
Jostein G.

Takker for det Milly ! :-) Har vel vært litt for lat til å klone bort den lille greinpinnen bak, som jeg syntes forstyrrer litt her. Ellers er jeg optimalt fornøyd med at den landet der og at lyset ble sånn som her. Fasinerende skapninger ja :-)



Mvh Jostein
Frode L.

Hei.

Skarpt med fine detaljer, liker lyset, fine farger mot en fin bakgrunn.
Dette kan du nok være fornøyd med.

Frode.
Therese Furland S.

Hei. Et flott foto av "kongen" . Om det er noe i bakrunn som forstyrrer så e det bare naturen. Selv så mener jeg at den IKKE skal klones bort :)
Thore R.

Dette er helt på topp av ørnen. Finner ikke noe som her kunne vært gjort bedre.Ser du bruker 80-400. Har lest ett sted att fokus er litt treg. Hva er din erfaring?
Adrian Dyrhaug G.

Nydelig artsportrett av kongeørna!
Skarpt og detaljert!

mvh Adrian Grande
Venke K.

Lekkert bilde av den majestetiske fuglen. Skarpe fine detaljer, nydelig lys og gode farger.
Flott fanget!

:-) Venke
Alf B.

Nydelig ørnebilde med fine detaljer og flott lys
Jostein G.

Takker og bukker :-) Thore....jeg har for liten erfaring til å uttale meg med tyngde sammenligningsvis linser. Har slitt endel med linsa før i vinter, da lysforholdene var kummerlige. Har gjort endel grep som å blende ned, gå over til RAW samt justert autofokusvalget i kamerahuset, og det funker bedre nå med linsa og huset. Vil tro den ikke er noen racer i klassen, men fungerer på mitt nivå. Har tatt endel fluktbilder hvor fokuset ikke sitter før etter alt for mange bilder, men det skyldes også at mine autofokusvalg ikke er optimale m.h.t. trackingfokusvalg i kamerahusets programvalg...



Mvh Jostein
Roar K.

Svært vanskelig å finne noe å gi et velrettet spark for her.
Kompen sitter - lys og skarphet likeså.
Følgelig kommer detaljene svært godt fram.
LItt kosmetisk pirk på et flott fuglebilde tar jeg med:
Du kunne kanskje klona vekk den pinnen som stikker ut ved ørnas stjert, men bare det som er til høyre for stjerten som kan trekke til seg litt ufortjent oppmerksomhet.

Roar
Gunnar N.

Bra - lite å trekke. Kanskje bortsett fra den tørre kvisten v/ halen som også er nevnt ovenfor. Et vellykket artsportrett av kongeørn. Fuglen, slik den er gjengitt (helt tett på) oser av kraft og styrke. Fin belysning har du også fått til.
Veldig bra.

mvh Gunnar N
Jostein G.

Takker Roar og Gunnar. Veldig kjekt :-)
Nevner den pinnen lengre oppe og er enig i at den bør fjernes akkurat her, siden bildet ellers er så ryddig. Er vel latskap som gjør at jeg ikke har fjernet den. Ok



Mvh
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu