Kveld i Gamlebyen - Fredrikstad. Påsketomme bygater.
Et inntrykk jeg fikk i kveld når jeg besøkte Gamlebyen for å teste ut et nytt kamera (ja-ja, bare lånt av svigersønnen da!). Byen virket nesten forlatt, øde og tomt liksom. Det var veldig få mennesker å se, enda det er lørdag! Så kom jeg på det - alle er reist bort! Det er jo Påske...
Ganske så herlig å være nesten alene igjen i byen faktisk. ;o)
Originalen er en blanding av 60% sort-hvit og 40% fargeversjon. Hhv av #2 + #3
Jeg holder på med å eksperimentere meg frem en fargeblanding som gjenspeiler litt av tidskoloritten som jeg forbinder med gamle byggverk og liker det jeg har kommet frem til.
Men så var det de moderne bilene da...
:o/
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-04-01 01:43:25
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-04-01 01:47:22
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-04-01 10:12:38
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Sony NEX 5n
  • 18-55mm OSS kitobjektiv
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetISO 400 - stativ og 3 eksponeringer. Sony har bare skarve 3 AEB (AutoExposureBrackets). På min D300s kan jeg velge mellom 3 eller 5 eller 7 eller 9 Brackets!!! Hadde Sony hatt flere AEB (som jeg er avhengig av) så hadde jeg vurdert å bytte ut mitt D300s.
    Men ellers er denne NEX-5N et sabla fint kamera (unnskyld uttrykket!). Jeg må si jeg ble imponert over hva som bor i den lille knerten.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_581346} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
John B.

Hmm, nå også med Sonykamera... Ser du henter ut skikkelige gode bilder her også!Flott gatebilde fra gamlebyen i Fredrikstad dette. Relativt kjølige fargetoner! er det et bevisst valg?
Bra bilde uansett!
John B.
Walter S.

Takk for kjapt svar, John!

Ja, denne kjølige tonen er bevisst valgt. D.v.s. den er en blanding av 60% sort-hvitt og 40% farge. Bare prøver meg frem og eksperimenterer.

Mvh,
Walter
Roar K.

Her er det etterarbeidet ditt som imponerer. Intet valg her - hele serien må med.
Skulle jeg pirke så ville jeg nok retta den skeive vindussprossa i høyrekanten når resta er så perfekt som det er her. Men har jo merka meg at disse opprettingen ofte er en smaksak.

Roar
Carsten W.

Serien er spennende å studere men favoriten min er klart s/h-versjonen. Det virker nesten dramatisk.
Petter Jan A.

Flotte bilder.Originalen og versjon 3.mindre detaljer i brosteinen på toern.Kunne sagt mye bra om Sony spesielt a77 men da blir vel Canon og Nikon frelste provosert så de får finne det ut selv.Er vel mest fotografen som avgjør om bildene blir bra.
Olav Bjarte K.

Så er vi tilbake til Walters oase! Symmetrisk, kaldt og øde, linjene leder øyet mot kirketårnet. Et sabla fint bilde!

Vennlig hilsen.
Tom-Runar J.

Flott stemningsbilde. Likte fargetonene. V1 funket best for meg. God påske!

Mvh
Tom-R
Alf B.

Tre flotte bilder du presentere
Liker måten du etterbehandler bildene dine
V3 blir min favoritt her

God Påske

Alf
Bjørn B.

Dramatisk og flott. Fine linjer og komposisjon! :-)
Olav Bjarte K.

Kort innpå igjen med noe jeg glemte å nevne: Denne gangen viser du oss et bilde med kjøretøyer i gatene. Kanskje ikke så interessant nå - men får bildet leve 20-30 år vil fremtidens beskuere bli gitt et inntrykk av hvordan "det så ut". Det mener jeg kan noen ganger være på sin plass. God påske der sørpå!

Vh.
Jan G.

Her var det mye spennende teknologi. Jeg går rett på versjon 2 som tiltaler meg mest. Gamlebyen i Fredrikstad og vel vernet akkurat som Gamle Stavanger? Forskjellen mellom de to verneområdene er at i Stavanger er husene hvite, mens her har de spennende farger som skaper variasjon. Sammen med blåstikket har du tatt et fargemettet bilde som forteller om gammel byggeskikk.
Mvh Jan
Walter S.

Takker for alle hyggelige kommentarer her inne. Setter pris på at dere tar dere tid og skriver noen ord. Greit å få tilbakemelding på hvordan et bilde oppfattes, spesielt når man eksperimentere og prøver å finne nye veier.

@ Petter Jan: Ja, jeg ble gledelig overasket over detaljrikdommen og oppløsningen på denne vesle NEX 5n. Som jeg skrev lenger oppe: Hadde Sony hatt flere enn bare de fattigslige 3 AEB (AutomaticExposureBrackets) så hadde jeg faktisk vurdert å gå over til Sony, men jeg er avhengig av minst 5 AEB'er når det er stor kontrast i bildet, og det er det bare Nikon, Panasonic og Pentax som har. T.o.m. Canon har bare skarve 3 AEB i sin 7D og 5D - dette er middelalder!

@ Olav Bjarte: Jeg tviler sterkt på at noen vil se på mine bilder om 20-30 år! Da er vi for lengst glemt, gjemt vekk og bildene smuldret opp. Om 30 år vil folk ha virtuell virkelighet, surround-bilder, vegg-til-vegg og oppetter veggen helt til taket. De vil kunne kle seg i virtuelle dresser og gå in i et bilde (f. eks. fra Gamlebyen) og rusle rundt der og oppleve en fantasiverden.
Trur eg...?
;o)

Mvh,
Walter

Erik L.

Hei, Walter.
Dine bilder er i hvert fall gode nok for dagens virkelighet :)
Synes du har gjort et strålende etterarbeid her og ditt valg med fargetone er eter mitt syn vellykket.
Skarpt og detaljrikt, og det er imponerende med dette utstyret. Sony har jo ikke imponert meg tidligere i hvert fall.
mvh. Erik
Håkon Ø.

Flott å se bilder fra gamlebyen igjen Walter, du viser oss mange artige teknikker som gjør bildene spennende og interessante, liker best v2 selv om de andre har sine fine særpreg, bilde har et flott perspektiv innover i gaten, og hele gamle byen er jo bare en stor kulturperle.
Harald N.

Du er dyktig på dette Walter, flott serie, kvart bilete har kvalitet på sin måte.

Mvh Harald
Walter S.

Takk til Erik, Håkon og Harald for kommemntar!

@ Erik: Sony, eller denne NEX-5n, har faktisk snudd min egen skepsis til dette merke. De har altid vært litt "sære" (noe de fremdeles er, bl. ann. har de en egen standard på blits-sko!!) sånn at det ikke var aktuellt å prøve en gang, men nå har jeg endret meningen litt. Skal se nærmere på NEX-7

@ Håkon: Det blir litt sånn som med deg og Drammen. Er man (innflyttet) patriot og samtidig glad i å fotografere, så finner man "perlene".

@ Harald: Ekstra takk til deg, men det er nok mest dette kamera som må ha æren her.

Mvh,
Walter
:o)
Tom E.

V1 for min del, syns den metalliske blåtonen framhever både treverk og brostein. Nok en flott formidling fra Fredrikstad, og et godt argument for å besøke byen.

Mvh TomE
Avsluttet .

Ja Walter
Jeg må nok si at jeg har sett på dine bilder ofte uten at jeg har fått meg til å sagt noe.Selv om du har fortjent Lovord i bøtter og spann Jeg liker din stil meget godt å kan ikke si annet enn at man får lyst til å teste ut dette i større grad selv.
Imponert over det du presterer med dine bilder.

Selv synes jeg at #4 falt meg i smak best.

God påske
Lars Ivarson F.

går for originalen, walter.. syns den vart spesiell..flotters.. God Påske!
Ann T.

Hei Walter, et flott bilde fra Gamle Fredrikstad. Jeg liker veldig godt behandlingen du har gjennomført i V1 og V4 men holder en liten preferanse for V4. Duse "colour wash" farger passer veldig fint til motivet, så jeg tror at du er inne på noe der. Bra teknisk arbeid som vanlig og jeg setter pris på at du skriver om din arbeids metoder/innstillinger.

God påske!

Mvh. Ann
Walter S.

Hallo Tom, Rolf, Lars og Ann - og takk for hyggelig besøk, samt vennlige ord i kommentar her inne.

Mvh,
Walter

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu