Øverst i Akerselva
Norges viktigste elv har alt og den er ikke - klisjeen er umulig å unngå - grå på noen som helst slags måte. Nesten hver meter av de åtte kilometerne fra fjell til fjord byr på spennende opplevelser. Langs elva kan du ta små avstikkere inn i sidegater du aldri før har sett. Du kan oppleve historie av den aller største betydning for hele Norge. Det var ved Akerselvas bredder at Norge ble et moderne land og den industrielle revolusjonen fant sted, det var her Norge fikk sin første arbeidere og sine første fabrikker.

Maridalsvannet er byens største drikkevannskilde og ligger i et fredet kulturlandskap. Maridalsvannet ligger ca 150 m.o. havet. Maridalsvannet har vært regulert til drikkevannsformål siden 1866. Det forsyner over 80% av byens befolkning med drikkevann. Sjøarealet er på 3,7m². Maridalsvannet kan romme inntil 70mil m³ vann. Av dette kan OVA (Oset vannrenseanlegg) ta ut 9 mil. m³ til drikkevann.
I Oset vannrenseanlegg behandles råvannet til drikkevannskvalitet, anlegget produserer 3,0 mil m³ pr. sek. Og 90 mil m³ i året.
Reguleringsdammen fra 1997 kan regulere vannføringen fra Maridalsvannet og ut i Akerselva fra 0 til 50 m³ i sekundet. Om sommeren er normal vannføring 1,5 m³ om vinteren 1, 0 m³ og under lokkeflomene for fisken om høsten er vannføringen 5,0 m³ pr. sek.
Nede til V. i bildet så ser vi huset som måler vannstanden i Akerselva, men la oss vandre nedover elva nå og se hva den har å by på.
Forsetter......
Bildet inngår i albumet Historiske blikk på Akerselva - Jeg har lagd et historisk foredrag om Akerselva, det tok meg ca 6-7 mnd, og få bilder og historie på plass, serverer små bruddstykker for dere her.
http://hakon58.blogspot.com/2011_11_01_archive.html
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-04-02 20:38:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-04-02 20:41:21
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon EFS 17-55mm
  • Brennvidde17mmmm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger55
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_581618} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Walter S.

Hei Håkon!

Informativt, spennende og severdig serie om noe man ikke tenker på når man skrur på vannkrana. At du er inne i Oslos historie også er overeaskende, og gledelig, fodi da har vi jo noe å se frem til fremover!
Friske scener, som bare øker lengselen etter grønnt på trærne. Godt fangst av fluefiskerens sveip!

Mvh,
Walter

Roar K.

Jeg brukte flere år på vandringer langs Ælva på min serie av forskjellig kvalitet. men jeg gikk aldri så langt opp som V2. Men der er ingen tekstforklaringer. Fortsatt er det langs den jeg ofte finner motiver.
Ikke de mest spennende plassene du presenterer her. men det kommer kanskje mer.

Roar
Trygve B.

Dette likte jeg godt. Meget interessant tekst du har satt til. Bildet var også bra. Jeg skal følge deg videre. Slik informason setter jeg pris på. Meget bra. Mvh Trygve
Olav Bjarte K.

Interessante bilder. Teknisk er kanskje V#3 det beste bildet, men jeg velger likevel V#2 som "mitt", til tross for at gjerdet og tildels bygningen skaper noe uro. Et annet ståsted her hadde gitt et strålende høylys sommerbilde. Jeg skreller vekk originalen fordi venstre steinsetting er utvisket i nedre del, (Men ellers veldig bra)...

Vennlig hilsen.
Lisbeth S.

Flott serie fra akerselva med intressangt undertekst, her er det bare å følge med i timen...
Liker godt orginalen.
mvh Lisbeth
Bjarte W.

Nok en fin serie med interessant undertekst. Favoritten blir v3 med fin 'svung'. Stilig med linen som bukter seg i luften.

Når det gjelder teksten, så var jeg ikke helt med på tallene som presenteres; 3 mil kubikk pr sek og 90 mil kubikk pr år?

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu