Våronn
På vei hjem fra siste fototur måtte jeg fotografere denne gården der den lå badet i kveldslys, mens bonden akkurat hadde begynt på vårpløyingen. Gården(e) er Løken i Rygge. Til tross for at dette landskapet ligger utenfor det typiske herregårdslandskapet rundt den gamle klostergrunnen så kunne bildet like gjerne ha vært lagt inn i denne serien. Dette fordi man alltid finner et Løken inntil de gamle Husebygårdene, som det skal være ca. 150 av i landet. Gården Huseby var en av de fem grunnleggelsesgårdene til klostergodset (År 1187). Løken var sentral i vikingtiden, navnet er satt sammen av gml.norsk "leik" (Leik) og "vin" (Eng), altså Leikvin. Dette har ledet til navnet "løkka", der vi sparket ball og hadde det moro før ballbingenes tid. Løken var stedet for leik og kappleik (Konkurranser) i den gamle vikingbygda.
Bildet inngår i albumet " Langs bygdeveier, stier og tråkk i Rygge " - Bilder fra kulturlandskapet og kystmiljøet, hit og dit, på kryss og tvers.
Utstyr
  • Canon EOS-1Ds
  • Zuiko 2.8/28 mm
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 100, håndholdt, manuell eksponering, manuell fokus, EV - 0.3, kelvin 5400.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_582335} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Solvår B.

En flott komp. Et stemningsfullt vårbilde med nydelig kveldslys. Månen er prikken over i-en.
: ) Solvår
Harald N.

Flot bilete av fint kulturlandskap i vakkert lys.

Mvh Harald
Jan G.

Et svært vakkert kulturlandskap, skarpt og velbalansert lys. Jeg liker komposisjonen/beskjæringen. Interessant undertekst.
Mvh Jan
Avsluttet .

Nydelig og klassisk bilde fra vårt vakre land!
Hilsen Tove
Børge W.

Flotte linjer og skygger, med månen som et ekstra pluss. Artig å se at våronna er i gang på noen steder. Lurer på om jeg ikke ville ha beveget meg slik at jeg kom tettere på motivet, men du ville kanskje mistet litt av vinkelen du har i forhold til jordene? Uansett et flott bilde!
Trygve B.

Et bilde jeg likte svært godt. Linjer, lys, skygge gjorde dette bildet meget vakkert. I tillegg kommer den informative teksten du satte til. Det ga også spenning til bildet. Bra. Mvh Trygve
GEIR MAGNE S.

Pent landskaps bilde med månen som prikken over i en..flott farge på himmelen.+for teksten.
Walter S.

Meget bra, Olav Bjarte.

Motivet, komposisjonen, de gode fargene, format og stemningen - alt passer og faller på plass. Lys og skygge fra den lave solen pluss det faktum at fru Luna var så grei og posert for deg her, bare øker fornøyelsen det er å se på bildet ditt!

Fint med historietimen også...!
;o)

Mvh,
Walter
Lars Ivarson F.

heilt samd med walter..dette vart skikkeleg fint..flotters
Olav Bjarte K.

Takk til alle for kommentarerene!

Vh.
Oddmund K.

Flott landskap, og Walter sier det perfekt..
mvh Oddmund
Harald G.

Et vakkert landskap som du formidler på en fin måte.
mvh
Harald G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu