Sagene - Myrens Verksted - Akerselva 7
På østsiden nedenfor Bentsebrua lå mølle og sag under Myren gård. Denne gården med fossekraften kjøpte de driftige brødrene Jens og Andreas Jensen i 1845 og satte opp verksted med støperi der. Seks år før hadde de startet et lite mekanisk verksted ved Øvre foss. De spesialiserte seg på møller og vannkraft maskiner.
Ved Myrens verksted skrev brødrene Jensen et nytt kapittel i Akerselvas historie. De konstruerte turbiner som skulle avløse de tunge vannhjulene. Den første skotske turbinen laget de i 1848.
I årene fremover leverte de en turbiner til en rekke bedrifter langs Akerselva.
Myhrens gamle verksted har fått nye funksjoner i dag.
Lokalene har bevarte og de gamle teglsteinsbygningen har fått nytt liv i form av treningssenter, filmprodusenter og som her NRK Østlandssendingen som har fantastisk beliggenhet.
Den sammenhengende grønne korridoren med vann, gress, planter og trær som forbinder Oslomarka med Oslofjorden er et eldorado også for dyrene. Det er observert hele 100 forskjellige fuglearter ved Akerselva. Blant dem er Norges nasjonalfugl Fossekallen, som folk faktisk ser ganske ofte sittende på små steiner midt i fossene. - Til og med fuglekonge, som er Norges aller minste fugl er observert, men det er sjeldent.
Akerselva kan til og med by på fire arter med ekte flaggermus som du kan se fly mellom trærne mørke kvelder. Vanligst er det nok likevel å se ender, som det er utrolig mange av.
Du trodde kanskje Hotel Cæsar lå ved Oslo Tinghus, men det er bare løgn og bedrageri, det er nemlig her ved Akerselva i Myhrens gamle verksted at de kjente fjesene fra TV2 har sine intriger.
Kilder; Turguide Akerselva Oslo kommune
Akerselva Sigurd Senje Red; Morten Jødal
Bildet inngår i albumet Historiske blikk på Akerselva - Jeg har lagd et historisk foredrag om Akerselva, det tok meg ca 6-7 mnd, og få bilder og historie på plass, serverer små bruddstykker for dere her.
http://hakon58.blogspot.com/2011_11_01_archive.html
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-04-09 13:07:57
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-04-09 13:08:58
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-04-09 13:11:51
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-04-09 13:13:16
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2012-04-09 13:16:31
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon EFS 17-55mm
  • Brennvidde17mmmm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger54
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_582777} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Lars Ivarson F.

vakker tilnerming i originalen med gangvegen i fint slyng gjennom biletet..flotters
Lars Morten B.

Fin bildeserie. Godt beskrevet og dokumentert. Flotte bilder alle. Liker best V4. God dybde og fint snitt i det bildet.

Mvh,

Lars M
Bjarte W.

Fin serie igjen, som vanlig med fin undertekst. Her falt originalen med sin idyll, best i smak. Flotte farger og speilinger, fine linjer og bra dybde. Pluss for de røde blomstene som piffer opp bildet. Hvis jeg skal pirke, ville jeg redusert de høylyse noe.

- Bjarte
Birgitta S.

Flott serie. Och dina texter är spännande kunskap!
Kan inte välja här, intressanta bilder alla!

MVH// Birgitta
Trygve B.

Dette var så utmerket bra. Er så imponert over det arbeidet du legger ned. Orginalen var bare så velkomponert at jeg må se flere ganger på alt du har fått med deg. Fin informativ tekst også. Ha en fin kveld. mvh Trygve
Solvår B.

Flott dokumentasjon i bilder og tekst.
Småpirk: Jeg synes du har dratt litt hardt i fargespaken i V1.
: ) Solvår
Trond W.

Pen serie, hvor jeg likte kompet i originalen godt. Men synes bildene preges for mye av det harde dagslyset.

Trond
Olav Bjarte K.

Hei! Synes originalen er fint komponert, med fornuftig bruk av hele bildeflaten. For hardt lys, og er derfor enig med Bjarte, Solvår og Trond.

Vennlig hilsen.
Lisbeth S.

Nok en fin serie som viser flotte byggninger og gode komposisjoner med dybde og linjer, v1 ble veldig flott med vannet og speilingen, kanskje litt skarpe farger men ikke så langt unna naturlig tror jeg.
mvh Lisbeth
Håkon Ø.

Veldig hyggelig med så mange og konstruktive tilbakemeldinger.
Jeg bor i Lier utenfor Drammen, og inn til Akerselva er det et stykke fra der jeg bor. Jeg har nok reist inn dit på fridager jeg har og ofte flott vær. Har da slitt med for sterkt lys, som her på v1, har jeg dempet høylyse så mye jeg klarte, men allikevel så har dere helt rett.
Carsten W.

Jeg gar forbi stedet nesten hvert andre dag.
Nå har jeg lært meg masse nytt. Takk for det!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu