Jainismetempelet i Hampi, India
På vei ned fra apetempelet på en høyde i Hampi, kom vi forbi et annet tempel som var åpent og hvor det pågikk seremonier. For 100 rupi (ca 10 kroner) fikk vi komme inn og ta bilder.

Jainismen er en sidegren av hinduismen. Religionen er kjent for sine asketer som følger en meget streng levemåte. I jainismen ligger et ideal om fordringsløshet der det å forlate hus og familie og bli en omvandrende asket fremheves som den beste livsformen og veien til frelse.

De ønsker ikke å skade noe levende vesen, og de går ofte så langt som å feie foran seg med en kost mens de går omkring slik at de ikke skal tråkke på noe insekt. Ikkevoldsprinsippet gjør at de fleste er vegetarianere. (fra Wikipedia)

Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Brennvidde7mm
  • Blenderf/2.6
  • Lukker1/9s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_583311} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trygve B.

Ja, til mer du eier, til mer bekymringer får du, sa min mor ofte. Noe i det. Likte også dette bildet. Likte lyssettingen svært godt. Det ga en god effekt til bildet. Det lyse partiet mot den mørke personen. Godt sett, og som vanlig god informasjon. Mvh Trygve
Lars Ivarson F.

Spennande innsyn i indisk religion..fint lyssett og godt komponert med kvinna som studerer gudebiletet..velsnitta..flotters
Håkon Ø.

Religion er ofte for mange møte med det ukjente. Og spesielt når man er et annet sted. Syntes dette bilde formidler dette på en god måte, der man viser respekt for andre mennesker og andre tenkemåter. Syntes du også bruker lyset i rommet på en fin måte der hovedmotivet er flott lyssatt og personen litt tilbakeholdt i bildet. Perspektiver og rette sider er det aldri noe å utsette på ho deg Jan, meget bra.
Berit A.

Liker lyssettingen din her veldig godt. Det følger en ro med hele bildet. Og personen viser både respekt og ære. Dette ble veldig bra. Flott med teksten til også. :)
Leidulf K.

Hei Jan.

Likte dette bilde. Herlig fred og ro, fin lyssetting og herlig naturlig lys. Bilde sier masse og veldig fin undertekst.

Flotters.

MVH,
Leidulf.
Carsten W.

Lyset ble nevnet og fortjener virkelig ros.
Men jeg beundrer mest vinklingen. Du har noye truffet den for vise kommunikasjonen blant kvinnen og helligen.
Bjarte W.

Enig med de over. Supert med lyset og kontakten mellom kvinnen og figuren. Artig detalj med det pengeskapet.

- Bjarte
Jan Egil S.

Nydelig (naturlig) lys. Takk også for litt voksenopplæring om Jainismen.
Lisbeth S.

Nydelig, det naturlige lyset gjør seg veldig godt og det blir en god dybde i bilde sammen med komposisjonen, god informasjon i underteksten.
mvh Lisbeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu