Stolpebrygger i Kjøkøysundet
Egentlig en test på min nye (brukte) Panasonic LUMIX GH2, men dette ble så bra at jeg heller la det til serien "Svaberg og kyst i Østfold", fordi jeg elsker slike gamle, skakke pælebrygger. Det er noe eget med dem. Upraktisk som de er for båteierne i forhold til moderne flytebrygger, fordi høydeforskjell ved flo og fjære krever av og til akrobatiske øvelser for å komme ombord - og isen som hver vinter tar og drar opp mange pæler med sitt klamme grep, skaper probelemer for brygge-eierne, så har de noe gammelt og traust, noe solid, uforgjengelig og ikke minst noe naturlig og estetisk ved seg, i all sin skakkhet.
Vi ser her Kjøkøysundet som deler Kråkerøy (hitsiden) og Kjøkøya (landet til venstre for broen), samt Puttesundbroen, som av mange blir kalt for "Hvalerporten" fordi øyene bortenfor broen (til høyre i bildet) er begynnelsen på Hvalerarkipel.
Fint lys ga god stemning (slutten av februar).
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-04-12 10:07:24
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC-GH2
  • Olympus Zuiko Digital ED 11-22mm f/2.8-3.5 Ultra Wide Angle Zoom med m4/3adapter
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetISO 160 - som er GH2's "Native" eller "Base-ISO" - Aperture priority - stativ - 5 forskjellige eksponeringer med (som regel) 0,7EV i mellom (fast blender - varierer med lukkertiden), gir meg de rike mellomtonene i HDR'en som jeg fortrekker fremfor den av og til litt røffe "grunge" HDR-teknikken som ser ut som et unaturlig effektfilter og som oftest lager nesten like gråvalører ("møl") av både høylys og mørk skygge i bildet. MEN, hver sin smak - det finnes ikke noe fasit på HDR / et godt bilde!
    ;o)

    Bruker noe som heter: DynamicPhoto-HDR versjon 5.0.2 fra www.mediachance.com
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_583318} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Olav Bjarte K.

Walter blir ved sin lest. Du sier det meste sjøl, "fint lys og god stemning", og estetikk og det tradisjonelle i bruk og utførelse er fint beskrevet i underteksten. Fin lød i bildet til tross for en overskyet dag. Fred og ro...

Vennlig hilsen.
Håkon Ø.

Et nydelig motiv dette Walter, nydelige farger og linjer i dine bilder, får den gode maritime følelsen når du presenterer dette. Har ofte seilt forbi her da jeg hadde båt for noen år siden, gode minner fra den tiden. Flott presentert.
Oddmund K.

Fargelekkert landskap som tross alle detaljene i seg gjenspeiler ro og orden..og lav puls.
mvh Oddmund
Gunnar L.

Rolig og fint dette.....kan nesten kjenne luta fra sjøkanten. De skjeve bryggene ble til et fint motiv i et eller godt eksponert og komponert bilde.
MVH
Tor A.

Det aller meste er jo nevt her så da får jeg bare si: Flott bilde :)

Mvh Tor
Øyvind R.

Likte dette bildet veldig godt. Syntes også HDR-effekten var godt utført - den var ikke overdrevet og bildet ser fortsatt naturlig ut.

Liker orginialen best (det har mest ro i seg, som du egentlig beskriver i versjon 2 :)

Hilsen Øyvind
Jan Egil S.

Liker veldig godt trebryggene i Østfold. Godt presentert, både verbalt og fotografisk!
Avsluttet .

Flotte bilder med gode farger og dybde. Liker best originalen.Stemningsfullt, har sansen for dine hdr bilder.

mvh Øyvind
Walter S.

Hjertelig takk til Olav Bjarte, Håkon, Oddmund, Gunnar, Tor, Øyvind R. Jan Egil og Øyvind S. for hyggelige ord i kommentarene!

Mvh,
Walter
Sissel Elisabeth H.

Interessante reisverk med mange detaljer. Av den skjøre sorten i tre i front og den mere solide i betong i bakgrunn. Fine speilinger og god dybde i bildet. Bra komp. V1.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Trygve B.

Et bilde med sus over. Det ble det fordi du har skrevet en så levende tekst til. Orginalen likte jeg også godt. For meg ble det et levende bilde. Ha en fin dag, Walter. Mvh Trygve
Birgitta S.

Delar din passion för slika gamla bryggor!!
Vackert ljus och alla linjer ger stor energi åt bilden.

MVH// Birgitta
Olav Ø.

Fint bilde av fin gammel brygge. Stille vær og fine farger.

mvh. olav
Avsluttet .

To oppmuntrende bilder fra sjøkanten som forteller at nå begynner sesongen på ny.
Jeg er enig med deg angående pålebrygger når det gjelder estetikk, men de hadde ikke hatt noen overlevelsessjanse her på vestlandet.
Ser at du har montert Zuiko 11-22 på Lumix.
Gir det fordeler fremfor å bruke Olympus som linsen er laget for?
Walter S.

Takk også til Sissel Elisabeth, Trygve, Birgitta, Olav og Ketil for hyggelige kommentarer!

@ Kjetil: Det med Zuiko 11-22 på GH2 kommer av 2 ting:
- Jeg har bare Lumix (G1 + GF1 + GH2) og aldri hatt noen av Olympus sine M4/3, heller ikke 4/3.

- Fordi Panasonic ikke har den brennvidden (11-22mm) selv, men Olympus har det til sine FTh. og jeg fikk med et adapter (MMF-2) slik at jeg kan bruke det på M4/3, med litt forsinkelse på autofokus.

Mvh,
Walter
Avsluttet .

Takk for opplysningen, Walter.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu