Motorskøyta "GLIMT"
Dagens obligatoriske "lufte hunden"-turen gikk bort i småbåthavna som tilhører "Søndre Kråkerøy Båtforening", nederst i Trolldalen på Kråkerøy.
Der var det denne gode, gamle motorskøyta som fanget mitt blikk og som etterhvert havnet på sensoren til min D300s. Hadde nok desverre feil objektiv med meg, og ble nødt for å gjøre det beste med de begrensninger i brennvidden som en 35mm 'prime' har.
Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i maritime motiver, og da sælig gamle trebåter, og - enda bedre - bruksbåter i tre! Det er gromt.
:o)
Jeg savner en kategori som passer bedre for båter. "Bil / motor / kjøretøy" er ikke den rette kategori for slike maritime perler.
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-04-13 17:46:52
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-04-13 17:47:38
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-04-13 17:49:14
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-04-13 18:27:02
    Versjon #5
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.8 G
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetISO 400 og blender 5,6 var noe jeg hadde stillt i går mens jeg tok noen bilder i mørke skogen. Jeg må bare innrømme at jeg glemte å se på kombinasjon A og ISO i dag...
    :o/
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_583510} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jan G.

Ja, D300 tar seg av detaljene på en aldeles utmerket måte. Dessuten nydelig koloritt. Slik du har beskåret bildet ville jeg ha foretrukket å sett båten 100% forfra. Det ville ha gitt en mer grafisk virkning som motivet inviterer til.
Mvh Jan
Walter S.

Takk for kjapt svar, Jan!
Jo'a - jeg er for såvidt enig med deg og ditt ønske om å se båten 100% forfra. Noe jeg også har tatt, i høydeformat. Og hver gang jeg tar bilder i høydeformat (noe jeg meget sjeldent gjør...) så blir horisonten min skjev!

Men jeg legger den ut likevel, den var ikke sååå mye "off" den horisonten.
;o)

Mvh,
Walter
Tommy P.

Fin serie. Skarpt som bare juling, fine farger og fint lys. Likte V4 best, der det var med litt andre omgivelser også.
Trygve B.

Jeg heller også til v4. En fin beskrivelse hadde du også med denne gangen. Det ga innhold til disse fine bildene. Bra som vanlig fra deg. Mvh Trygve
Olav Bjarte K.

Fine, detaljrike og klare bilder. Ingen favorittversjon herfra, alle er til stort behag...

Jeg savner også kategori for "maritimt". Det er måneder siden jeg sendte en forespørsel om dette oppover, men har ikke fått svar.

Ja-ja.

Vennlig hilsen.
Oddmund K.

Nydelig skøyte i idylliske omgivelser lekkert servert..som vanlig, flott serie :)
mvh Oddmund
Walter S.

Takk også til Tommy, Trygve, Olav Bjarte og Oddmund for vennlige ord i kommentarene.

Mvh,
Walter
Olav Ø.

Fint bilde av en flott båt.
Hvis du mangler vidvinkel, så har ps. et fint verktøy. Merge panorama. Da kon du ta flere bilder over hverandre og ps setter de sammen til et. Jeg har brukt det masse.

mvh. olav

Ps. Hvis du trenger å lære, send meg en mail.
Walter S.

Hei Olav - og takk for kommentaren og omtanken.

Jeg har vidvinkel til min D300s - ett 16-85mm Nikon + en 11-16mm Tokina - MEN, jeg hadde bare 35mm f/1.8 på selve kamera med meg over ryggen når jeg gikk tur med hunden. Tar ikke med hele sekken med alle objektiver i. Bildet var m.a.o. ikke planlagt men skjedde spontant da jeg så båten. Har selv tatt en del panoramabilder og er ikke ukjent med det. Men du skal ha takk for omtanken!

Mvh,
Walter
Håkon Ø.

Ble flott dette Walter, elsker gamle trebåter, de er fantastiske modeller. Mange flott utsnitt du presenterer her jeg går ok for v4, der miljøet rundt også stikker frem.
Walter S.

Takk skal du ha, Håkon.
Mvh,
Walter
Roar K.

V4 for meg, men forstår at forholdene ikke var de beste hva utsnitt angår. I sakens anledning kan kanskje nevne at det kan være en fordel å stille med minst 2 kameraer slik at man stort sett har for hånden det man trenger for ikke alltid er det tid til å skifte linse. I Goa hender det jeg har tre kameraer når jeg er på tur med bil - 10-20, 18-250 og 150-500. Men dette avhenger selvfølgelig hva man har anledning til å frakte med seg, spesielt hvis man også skal ha stativ i tillegg.
Her får vi jo uansett en god beskrivelse av damens eksteriør (ikke sikker på ortografien her).
Lys, skarphet, farger og detaljer sitter som de skal.

Roar
Walter S.

Ja, du Roar - når jeg bare går tur med bikkja, så har jeg bare kamera og et lett objektiv med meg, og denne dagen var det dette ellers utmerked Nikon AF-S 35mm f/1.8 primeobjektivet som var "med på turen".

Problemet i båthavna var at jeg ikke kunne gå lenger bak / vekk fra motivet p.g.a. en fjellvegg.

Men, jeg takker for at du stikker innom her og legger igjen kommentaren din!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu