Volga-Baltic kanalen
Tsarens vannveier mellom St. Petersburg og Moskva kunne like gjerne hatt navnet Stalins vannveier, men det hadde vel ikke passet så godt inn i markedsføringen av denne spektakulære reiseruten. Riktignok ble en del av kanalsystemet bygd av tsarene på begynnelsen av 1800-tallet, men de ble fullført av Stalin på 1930-tallet av Gulagarbeidere (politiske tvangsarbeidere under kommunismen) til enorme tap av menneskeliv. I dag er dette historie og idyllen råder mens turistene skåler.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-04-15 10:24:34
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/219s
  • Nei
  • AnnetSnapshot
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_583768} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Trygve B.

Ja, dette var nå både et bra bilde og en utmerket tekst med rim. Skikkelig bra. Du hadde fått med mange elementer i bildet, en fargerik himmel, tåkedotter og en frodig natur. Det ga bildet en spenning og liv. Ha en fin dag. Mvh Trygve
Carsten W.

En alvorlig historie bak idyllen. Bildet er fint og fikk meg å tenke. Er det kun diktaturer som er i stand å skape noe liknedes?
Roar K.

Ja, ofte blir slike store prosjekter bygget med tap av masse menneskeliv.
En paralell til dette finner vi i Kenya der jernbanen mellom Nairobi og Mombasa ble bygget av indere importert vesentlig fra staten Gujarat der jainismen står terkt og det er derfor det idag står et av verdens største jaintempler i Mombasa for idag er inderne den økonomiske overklasse i Kenya, Uganda og Tansania. De svarte lokale stakk av fordi de ikke ville bli offer for simba, den afrikanske løven. Derfor ble inderne hentet - og mange ble løvemat.

Flott lys i bildet ditt. Jeg ville forsøkt et klikk på sharpen og kutta under det store grå skybeltet øverst for det dreper dybdesuget i bildet. Scroll opp og dekk til så ser du det. En annen fordel med kuttet er at du senker betrakters blikk ned mot det bildet dreier seg om.

Roar
Jan G.

Takk til Trygve og Carsten og til Roar. Roar, du har rett. Jeg har lagt ut en ny versjon.
Mvh Jan
Roar K.

Jan, V2 gjorde susen . den ble pæra fekt.
Irriterende med slike feilinstillinger som man oppdager først når det er for sent. Gjett om jeg har mine erfaringer.

Roar
Terje J.

Flott bilde og meget interessant fortelling. Bildet ser ikke helt skarpt ut, men det er ikke så viktig her.. Ver. 2 ble meget bra! Mvh Terje
Avsluttet .

ja må si meg enig flott blide med en intressang historikk, får meg til tenke på Napoleon og hans reise i Russland 1812, når han skulle krysse disse elvene, og komanderte sine men ut i isvannet for å bygge broer.
Historien har mye galskap på sin kappe.

Ha en god dag
MvH
Ulf.
Liv F. D.

Kjempeflott i nydelige farger. Liker stemningen av tåken. Vakkert fra deg Jan!

mvh
Liv ")
Lars Morten B.

Flott stemning her. Et nydelig bilde der disen ligger lavt over vannet. Flott komposisjon dette.

Mvh,

Lars M
Alf B.

Flott og stemningsfylt bilde med kjempefint lys
Liker best v2 her
Lars Ivarson F.

originalen for meg..eit landskap fullt av draumar i skoddedottar over vatnet med skogen og den vakre himmelen over..velkomponert..flotters
Elisabeth M.

Et vakkert landskap du viser her! Og en interessant fortelling. Nydelig av lys og farger, som jeg synes kom best fram etter toppkuttet i versjon 2.
vh/Elisabeth
Håkon Ø.

Dette ble et vakkert og magisk naturbilde, ble flott med lyset som kommer inn i bildet. Malerisk himmel og det blir alltid spesielt når dampen som ligger oppe på vannet slik som her, flott presentert dette. Historiene dine er alltid med på å løfte opplevelsen.
Lisbeth S.

Spennede landskapsbilde i fint lys og farger, disen gir en trollsk stemning sammen med lyset som faller på knausen, god dybde.
Liker begge versoner.
mvh Lisbeth
Bjarte W.

Herlig, stemningsfullt og malerisk med fine farger. Synes dette blir to forskjellige bilder, hvor v1 er lyst og lett, mens v2 blir mer dramatisk. Liker begge.

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu