Juvet
Første forsøk med lang lukkertid for å få slørete vann. synes det funker greit:)
Utstyr
  • Sony A290
  • Sony Sony SAL-1855 DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger75
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_585742} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Roar K.

Trodde først dette var HDR. men noe slikt fremstår ikke i teksten.
Muligens en tanke hardt oppskarpet hvilket også i kombinasjon med lang lukkertid har gitt noen små utbrenninger i vannet.
Hvis du som de fleste andre bruker photoshop så finnes det en løsning hvis et klikk blir for lite og to for mye. Da klikker du to og går direkte til Edit og finner fade som altid tar for seg siste operasjon. Da får du opp en glidebryter der du kan redusere. Den vesle pila der gir deg mange filtre som også kan være brukbare i visse situasjoner.
Utbrenninger i vann pleier jeg å fikse med å fylle dem med støy og kombinere med bluring. Må nok jobbes litt med og kanskje bruke flere forsøk, men når man treffer så forsdvinner utbrenningene som brusing i vannet og glir naturlig inn. Men det trengs nok litt øvelse før det sitter helt.
Her ville jeg gitt et klikk med blur og kanskje brukt fade i etterkant hvis det blir for mye for spesielt det nakne fjellet fremstår en smule pikslete hvilket himmelen også gjør.
På seg selv kjenner man andre heter det jo - og her kjenner jeg igjen mye av mine egne feil ved å dra litt vel hardt i spakene. Jeg drar fortsatt litt hardt i spakene, men har lært meg litt mer om når det går litt for langt.
Dybden gir seg jo sjøl her, men fargene tror jeg lider litt av overskjerpingen for de har fått ørlite grålig preg.

Roar
Trond G.

Beklager det er HDR. Glemte å få det med i teksten. Så ikke utbrenningene i vannet før bildet var ferdig redigeert å raw fila sletta. Irriterte meg ganske mye men gjort er gjort. Veldig takknemlig for tilbakemeldingene. Og det er masse i Photoshop jeg ikke kan, så gleder meg til å prøve det du sa:)
Roar K.

Ikke kast RAW filene. Jeg samler mine i gamle externe disker som jeg ikke bruker til annet. Dessuten så koster ikke en x.disk all verden. Du kommer langt med 500 giga, men vil du bruke den samme til å ta backup kan det være lurt å kjøpe 1 terra.

Roar
Trond G.

Mente at jeg ikke hadde lagra i Photoshop så når alt var lukka var raw filen tilbake til originalen:) Orka ikkje å begynne på nytt.hehe
Jan G.

Jeg synes dette er at spennende bilde med masse skarphet tvers igjennom. Jeg opplever det også som realistisk i fargene. Opplevelsen av utbrenninger i vannet blir på en måte relativt, reflekser i vann kan ha et ganske høyt lux-nivå. Jeg er glad for at du ikke har brukt for lang lukker, det skal så lite til før sløringen i vannet blir unaturlig. Sløringen har dessuten blitt en motesak som er i ferd med å miste nyhetens interesse.
Mvh Jan
Trond G.

Takk for kommentar Jan:) Glad du likte bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu