Bildet inngår i albumet Hovda - Hovda, som utgjør grensen mellom Åmot og Stor-Elvdal i Hedmark, er ei fantastisk lita elv som lenge var truet av kraftutbygging.Men mostanden var sterk, og NVE sa heldigvis nei til slutt. Jeg prøver å fotografere elva så ofte jeg kan, i all slags vær. Mitt hittil mest meningsfulle fotoprosjekt. Se flere Hovda-bilder på http://ketilskogen.no/p2147534.
Utstyr
  • Nikon D3s
  • Nikon 24-70 mm f 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_585974} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Jørn B.
Et bilde med fin komposisjon. Liker den blåaktige tonen i skyggen mot den solbelyste skogen.
Arne Henning G.
Jeg liker godt disse små sideelvene i Glommavassdraget. Får umiddelbart lyst til å bedrive indianerfiske etter småørret.

Når det gjelder bildet så formidler det kvaliteten ved slike vassdrag og naturen på en god måte. Derimot er det noe ved bildet, både dette og noen av dine tidligere, hvor jeg undres over noe... Jeg får følelsen av at enten er det vel kraftig oppskarping i PS, eller så er det en form for nesten umerkelig bevegelsesskarphet. Et annet eksempel er dette bildet: http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=6457...;offset=25

Tar jeg fullstendig feil? Jeg stoler nemlig mindre og mindre på øynene mine, og er til øyelegen til sjekk hvert år.
Ketil S.
Begge disse har vært gjennom litt HDR, jeg antar det er det du ser. Burde sikkert ha opplyst om det med en gang. Når det gjelder bildet over, synes jeg det gir en fin effekt. Er ikke så sikker på det andre som du nevner...

Ketil
Arne Henning G.
OK, jeg har jo sett at du har drevet litt med HDR, og er enig i at det gir en fin efekt. Jeg har aldri forsøkt på dette selv, men kommer nok til å prøve. Hvor mange eksponeringer har du brukt? Er du sikker på at det ikke er noen bevegelser på kamera/fokuspunkt mellom eksponeringene?
Ketil S.
Antall eksponeringer varierer litt, fra 5 til 9. Det trengs ikke 9 (ikke 5 heller) men problemet er at ingen (?) kameraer lar deg hoppe mer enn 0,5 EV for hver "bracketed" eksponering. Så for å få tre fulle EV, må du ha 5 eksp.
Er rimelig sikker på at det ikke har vært noen bevegelser, bruker stativ. Skogbildet kan teoretisk sett ha vært utsatt for vind (da hjelper jo ikke stativ) men kan ikke huske det, Synes selv det ser ut som et ganske normalt HDR-bilde, men der er ganske hardt croppet for å få det aktuelle utsnittet. Se andre versjoner.
Roger H.
Fantastisk bilder der man fornemmer mange fjes til ulike troll og skapninger i stenkonturene. Canon 5D3 har inntil 3EV i HDR modus.
Ketil S.
Takk skal du ha! Jeg ser det har blitt en feil (skrivefeil og/eller tankefeil...)i det jeg skrev om bracketing: Begrensningen er at man bare kan forandre opp til 1EV mellom ekspoberingene, ikke 0,5 som jeg skrev. Det gir jo muligheten til et stort spenn, men ofte kunne det være like bra å hoppe 2EV pr eksponering. Det hadde redusert antallet, og gitt like bra resultater i mange tilfeller.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu