Strandet
I år har 135 cruiseskip anmeldt sin ankomst til Stavanger, og de fleste legger til ved Gamle Stavanger. Turistene fyller trange gater og smau og trykker nesene sine til vindusrutene for å se om de kan få øye på noen av de innfødte som bor i de små husene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-15 20:02:51
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Brennvidde7mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/346s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_588705} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Flott kontrast mellom idyll og svulstighet.
Passasjerfabrikkskipet stjeler ufortjent oppmerksomhet fra det pittoreske, småkoselige og menneskevennlige.
Det er ikke tvil om hvem og hva som er vakrest og mest varig.
Tydelig og rett på sak.
Håkon Ø.

Det er ikke dårlig og ha så stor båt i hagen, men så er jo Stavanger oljebyen. Virkelig idyll i forkant av bildet, som Ketil sier så virker båten forstyrrende inn i den harmoniske gamle bebyggelsen.
Men det kan være at de som bor i den gamle bydelen, tjener penger på turistene og selv syntes det er ok selv om de både stikker hode og fotoapparat inn gjennom vinduer. Ja slik er verden blitt, også i lille Norge. Flott dok. dette.
Lars Ivarson F.

dramatisk..fint sett og godt formidla..flotters
Carsten W.

:)) Samme i Hamburg/Blankenese. Noe turister er helt hemmningsløs.
Men beste anekdote hørte jeg fra Ny Ålesund, forskningsbygda på Svalbard: En turist river opp døra av en av de bohus tar seg uten å spørre eller hilse en skikkelig kikk rund og roper ut: "Nei, de har senger her!"
Avsluttet .

Monumentalt og flott perspektiv , underliggende i bilde må jo bli påtrengende.
Herlig bilde

Mvh
Ulf Robert.
Walter S.

Her ser vi skikkelig kulturkollisjon - på en måte - fordi begge er til dels avhengig av hverandre. Uten Gamlebyen = inge turister. Uten turister = mindre velstand (til å vedlikeholde Gamlebyen...). Litt "far fetched" kanskje, som det heter på godt norsk, med do litt sant også.

Vi får være glade for at turistene synes vi er interessant, kuriøst og eksotisk nok til at de vil bruke penger på og besøke oss.

Kontrasten er godt avbildet og er på en måte nesten harmonisk - i hvert fall når det gjelder fargevalørene - og har den egenspkapen at den oppfordrer til livlig diskusjon rundt motivet - og da har du jo oppnådd mye, Jan!

Mvh,
Walter
Stig Morten T.

Fine kontraster mellom gammelt og nytt. Fint observert og fanget. Hus med båtplass selges?

Mvh. Stig Morten
Bjarte W.

Herlig vinkling som passer fint med underteksten til bildet. Kontrastene er nevnt. Godt sett. Dette liker jeg.

- Bjarte
Jan Åge H.

Storslagent!!.., hus tett i tett, Cruisebåt..,gammel og ny tid, fint komponert bilde, trivelig og idyllisk å se inn i. Flott!! Mvh. Jan Åge
Trygve B.

Her har du fanget et bilde som bare var så bra. Den store båten holder jo på å krasje inn i trehusbegyggelsen. God vinkling som ga en bra effekt. mvh Trygve
Kirsten H.

fin kameravinkel og flott motiv. Du forteller en historie og minner oss på noe. Vi er vel alle turister et eller annet sted, en eller annen gang. Vi fotografer kan jo være ganske pågående for å få det rette bildet.
Bildet har et ganske tydelig blåstikk, dette kan rettes ved å korrigere hvitbalansen.
mvh Kirsten
Roar K.

Kanskje på tide å finne fram blendingsgardinene igjen i gamle Stavanger da så slipper man å pusse vekk merkene etter fettede neser mellom hver cruiseanløp.
Flott komponert med fint perspektiv dette. Kanskje en smule urolig i høyrekanten så jeg foreslår et forsøk med et kutt rett innenfor den lave stolpen til venstre for lampa. Dermed blir selve gjerdet igjen mens alt det mørke i bildekant forsvinner og du får et renere kutt på båten også.

Roar
Lisbeth S.

Ser ut til å være en idyllisk og flott plass med god ro og egen stil,
stilig vinkling på dette utsnittet som gir en enorm kontrast, ser ut til at båten har kræsjet i huset, liker best v2 med sine varme toner.
mvh Lisbeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu