"Mohawk" venter på tur - slippsetting om noen dager...
Med mitt "nye" AF Nikkor 85mm f/1.8D på Nikon D300s gikk rusleturen gjennom Fredrikstad, bortover Fønxbryggen, på motivjakt og på leting etter testobjekter. På andre siden av Vesterelva ligger Isegran med Norsk Fartøyvernsenter og byens største slipp for trebåter. Denne ketch'en - "MOHAWK" - som tilhører Sjøkorpset i Oslo, og som er en dame av god avstamning (Cecil Rhodes design), ligger og venter på tur for å komme opp på slippen for en vårrengjøring, dreving og stoffing.
Litt info om båten: http://www.savemohawk.com/
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-15 17:41:58
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • AF Nikkor 85mm f/1.8 D
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/5000s
  • Nei
  • AnnetTatt på frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_588761} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Olav Bjarte K.
+1
Dette er jo en kjent situasjon for enkelte; både å vente på å bli slippsatt - og ikke minst å rusle rundt i et miljø med gromt objektiv. Tenker det kommer fint til nytte for å skille ut motiver som dette!

Fint lyssatt i det svake sidelyset. Gode og naturlige farger. Fint liv og god metning i vannspeilet.

V#2 blir mer som en studie, - et snitt. Også her gode farger og passe metning.

Vennlig hilsen.
Carsten W.

Vet ikke hvem jeg skal missunner mest. Eieren av båten til høyre som er herlig, eieren av båten på slipp som er sikkert ikke minst fristende eller deg som har motiver som dette i nærheten.
Trygve B.

Gildt var det å lese teskten til bildet. Nytt objektiv, jakt på motiver. En gjenkjennelig situasjon. jeg synes at du fant et godt motiv. Orginalen var en fin maritim godbit for meg. mvh Trygve
Walter S.

Takk til Olav Bjarte, carsten og Trygve for kommentar.

@ Olav Bjarte: Jeg skal prøve å finne ut mere om denne edle "damen" der. Jeg synes hun ligner på en Five design-ketch fra Scottland.

@ Carsten: Her i Fredrikstad har vi mye maritim historie å ta vare på. Samtidig som Isegran er et levende museum og fartøyvernsenter hvor de tar vare på gammel båtbyggerkunst og gir opplæring. Om vinteren kan du der bygge din egen 15" eke i furu og eik under veiledning. Til Pinsen blir det alltid travelt her. Da samles gamle skøyter fra Norge, Sverige og Danmark til et årlig treff. Mange motiver da! :o) Du får ta deg en tur. jeg viser deg gjerne rundt.

@ Trygve: Joda, det er en god følelse å løpe rundt med et "nytt" (brukt) objektiv og teste det ut. Godt at du også liker det maritime.

Mvh,
Walter
Bjarte W.

Detaljrike bilder med fine farger og varme toner. Liker best det tette utsnittet denne gangen. Herlig med lys-sjatteringene på den blå skutesiden. Flotte motiver du finner for testingen din.

- Bjarte
Morten E.

Testen fungerer utmerket den Walter. Imponerende veleksponert og detajrikt. Bestått og vel så det:)

Morten.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu