Bokeh Panorama
Eksperimenterer med en teknikk som kalles bokeh panorama. Bruker gammelt glass.

Objektiv: 1963 USSR Helios 40 - 85mm f/1.5 - 18 bilders (stitch).
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_588850} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Walter S.

Jeg har sans for disse gamle objektivene og har selv en russisk HELIOS 40-2 på 58mm f/2 som jeg bruker på min Sony NEX-5N. Den har en herlig bokeh. bilde nr. 648565 - bilde nr. 648862

Interessant det du skriver om bokeh-panorama. Har ikke hørt om dette før. Dette må i prinsippet være en slags omvendt "Focus Stacking"..?

Spennende hvordan stien bliur borte i bokeh'en og kun en liten del av gjerdet er skarpt. Du skriver ikke noe om hvilket kamera du bruker.

Fint lys!

Mvh,
Walter
P.S.: jeg samler på gammelt Legacy glass selv og eksperimentere med de forskjellige brennviddene.
Lars Teppan J.

Hei Walter

Jeg har også den Helios 44-2 58mm på hylla her. Virkelig flotte bilder du har tatt med en kjent og kjær klassiker. Faktisk er 44-2 versjonen den jeg liker best av alle Helios 44 variantene.

Jeg bruker flere hus, men på dette bildet har jeg brukt en E-p1.

NEX-5N er et utmerket hus til bruk med gammelt glass og faktisk kanskje favoritten blant mange entusiaster som kombinerer digitale hus med manuell optikk. Men det vet du nok alt om i og med at du nevner at du samler på gammelt glass selv :-)

Bokeh panorama lages på samme måte som panorama bilder, men ved hjelp av lyssterk optikk og åpen blender med fokuspunkt i front. Deretter bygger man opp et bilde på samme måte som om man skulle lage et panorama og stitcher disse sammen til et bilde til slutt. Ikke noe hokus pokus:-)

Håper å se flere motiver med manuell optikk fra deg!

mvh
Lars
Avsluttet .

Jeg synes at dette objektivet ga en utrolig spesiell effekt.
Den likte jeg godt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu