Hvit blomst i det grønne
Da jeg for en tid siden presenterte en pondheron fra dette stedet trodde jeg at det var støy i den grønne vegetasjonen rundt, men så viste det seg altså da jeg redigerte dette som er tatt mer closeup på samme vegetasjonen at det faktisk er bladenes egen design og ikke støy som jeg trodde. Blomsten er ikke de vanlige vannliljene jeg er vant med å se her og andre steder med tilsvarende vegetasjon i våtmarkene så jeg vet ikke hva dette er.

http://pbase.com/kneppen
OK
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd i en avstand av 6,5 meter. ISO 100. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Sløyfet lukker og blender i exif da automatisk fra kamera.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_589331} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kirsten H.

Perfekt komposisjon(som vanlig). Interessant blomst, jeg har aldri sett denne. Går ut fra at den vokser i ferskvann. Mange av blomstene fra sydlige strøk finner vi igjen i hagesentrene som kjøpeblomster, men denne har jeg aldri sett.
mvh Kirsten
Heidi N.

Enig med Kirsten ang. komposisjon. :) Frisk og flott grønnfarge, med den hvite blomsten og de rosa stenglene som kontrast.
Heidi
Berit A.

Kjempenydelig bilde. Fint med vannet og blomsten og alt det fine grønne rundt. :) Synes dette var en artig blomst og jeg er litt nysgjerrig på hvor stor den er ? Er den som en vannlilje eller mindre/større.
Odd A.

Dette var en raring. Ligner ikke mye på våre hjemmlig vannliljer.I tillegg til bladene var det en fasinerende blomst med masse "tråder" som stikker ut av kronbladene. Ser noe bløtt ut så det er vel ikke lett å ta nærbilde av blomsten. Nå vet du hvor den vokser så skulle du være så heldig å komme på kort avstand til neste vinter vil både blader og blomst være et fint emne for et nærstudie.
Flott dokumentasjon av en spesiell blomst.
Mvh
Odd
Carsten W.

Komposisjonen og fargene ble nevnt allerede, så er det bare å henge seg på.
Jeg ser hva du mener med "bladdesign". Har ikke sett slike blader heller, spennende...
Jan G.

Et vakkert naturbilde fra en flora som er annerledes enn det vi er vant med. Blomst og vann side om side og omgitt av girlanderaktige blader gjør bildet spesiellt. Litt flatt lys på blomsten.
Mvh Jan
Roar K.

Berit:
Ja, som en vannlilje - eller kanskje som en litt stor prestekrage som den jo likner litt på.

Jan:
Vi ser allerede tendenser til utbrenninger på denne blomsten så mer lys vil i såfall ikke gi bedre blomst, men mer utbrenninger. Hvitt og tropelys er ingen god kombinasjon.

Roar
Walter S.

Den var spenstig, Roar!

Meget unik og for oss Nordmenn ganske så eksotik vekst (uten at jeg er noen kløpper på planter, generellt!), men dette gjorde seg. Mange fine valører av grønt her.

Mvh,
Walter
Alf B.

Flott bilde av en eksotisk vanliljen med god komposisjon.
Berit A.

Tusen takk for tilbakemeldingen Roar. :))
Likte denne morsomme blomsten, og bladverket kan jo se ut som frukter. ;)
Håkon Ø.

Flott dette Roar en hvit blomst ved den lille kilden, liker bluringen du har innover i bildet her, veldig flott.
Lisbeth S.

Nydelig av den hvite blomsten fint plassert med allt det grønne rundt, ble et serverdig blomsterbilde.
mvh Lisbeth
Jostein G.

Kledelig plassert i bildeflaten og en vakker blomst!
Det var spesielt å se disse på nært hold...de grønne frodighetene her. Jeg og trodde de var støybelagt...men ser jo nå at selve mønsteret i plantene forleder en i troen her... noe jeg kanskje også var inne på i pondhegrebildet! ?

Velkomponert bilde...skarpt og upåklagelig.





Mvh Jostein
Camilla A.

Hmmm spennende med en hårete hvit blomst :-) trodde først jeg så en hvitveis, og ble gledelig overrasket over denne hårete vannliljen:-) Herlig å se så detaljrike blader fra, for meg, en ukjent fauna.
Mvh Camilla
Lars Ivarson F.

fint snitt på velkomponert bilete..flotters
Solvår B.

Flott bilde av en spennende blomst som fommer fiint fram i de grønne omgivelsene.
: ) Solvår
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Bjarte W.

Stilig med den hvite blomsten i alt det grønne. Liker også at vi ser vannet i bakgrunnen. Spesiell blomst - lurer på om 'hårene' har en funksjon....

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu