- Vårstemning ved Holmestø -
Bildet inngår i albumet Brusand og Ogna - Dette skiftande landskapet mest bergtek meg
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-27 04:50:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetISO 200, minus 0,3 i eksponeringskompensasjon
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger71
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_590432} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Solvår B.

Den røde stolen er et flott blikkfang. Her kan man sitte og nyte naturen. Får litt le av de store steinene, selv om det kanskje ikke trengs på en slik vakker dag.
Et glad-bilde.
: ) Solvår
Kirsten H.

Det er alltid så beroligende å betakte en vidstrakt horisont.her er det til og med en god stol å sitte i. Fint, varmt lys.
mvh Kirsten
Jan G.

Vanligvis bryter bølgene her, nå er det nært blikkstille og fint og oppholde seg ute. Du har fått fram landskapets særpreg med store avrundede steiner og grastuster innimellom.
Mvh Jan
Hans-Jørgen H.

Hallo Tone!
Erre her på den røde stolen blant kampesteinan du tekker deg tilbake fra kvardagens kav og mas..og nyter meditasjonen og stillheten med havets bølgende toner.
Stolen blir blikkfang i et godt komponert bilde.
Sikkert ikke ofte å se havet så stille som her.
Flott Pinsehelg fra Tyrin.
Roar K.

Her ser det ut til at fotografen har tatt seg fri fra den røde stol for å knipse litt.
Bortset fra at jeg ville foretatt 1 cm kutt i begge sidene så får kompen med den litt lave kameravinkelen absolutt godkjent og mer til.
Kutt til venstre for å få et renere skjær inne på stenen nede i hjørnet hvilket vil gi renere og roligere bildekant.
Høyrekutt fordi der går høyre beinet på en trekantstein direkte ut i hjørnet. Antagelig trenger du ikke ta en hel cm, bare litt slik at nevnte går rent ut på høyrekanten med litt luft til hjørnet for da blir det et bedre perspektiv og spenningen i bildet øker. Prøv deg fram og se hva du føler.
Ellers flott lys og god skarphet som trekker ut de fargerike detaljene i det fantastiske steinlandskapet som dere har der nede på Jæren.

Roar
Erik R.

Flott bilde hvor jeg likte perspektivet. Plasseringen av stolen er også god synes jeg. Skulle jeg foreslått noe så måtte det være å dempe fargene en anelse på omgivelsene, men ikke rørt rødfargen på stolen. Bare dempe, ikke noe s/h. Fargene er veldig sterke over det hele, så stolen forsvinner litt i alle de kraftige fargene.
Lars Ivarson F.

der stend ein stol på jæren..likte kompen og snittet.. her manglar berre lydfila med La Mer..flotters
Tove H.

Liker v2 best. Nydelig varmt lys over bildet, varme, fine toner. Prikken over i-en er den røde stolen. Setter meg gjerne der, fint plassert i flaten. Et sted å finne ro.
Tone A.

Solvår:Denne stolen var heilt nymåla, slik som naustet bak.Eit bilete som eg legg i seinare. Dette er frå sist sundag kor sjøen låg blikkstille og aldri har eg sett så mykje fjære. Desse plankane blir båtane ved Homestø drege nedover til sjøen.
Kristen:Gildt at du likar stilla her, som er veldig sjeldan.
Jan: Du les biletet godt og desse steinane låg omringa av nokre frodige strandplanter og vårfarga gras.
Hans-Jørgen: Denne sundagskvelden kunne eg godt ha sete lenge her, men med ein bror med nytt fotoapparat måtte me ut og finna nye motiv.
Sist eg var på Homestø var det liten storm, så det var idyllisk denne maikvelden.
Roar:Takk for din grundige kommentar, og nå har eg laga v2 til deg.Eg var litt for oppteken av at stolen skulle liggja i "det gylne snitt".
Erik: Dette er det gylne kveldslyset som får fram gløden i steinane her, og eg har redigert bildet minmalt når det gjeld fargar. Men eg er enig med deg at stolen kunne ha dominert litt meir, på same tid som også landskapet og plankana også skal få koma fram.
Lars:Gildt at du likar komposisjonen her, og med ei lydfil her hadde du fått høyra kor stilt det var.Sjøen berre duva roleg og spela beintfram annanfiolin med strandlandskapet.
Tove:Takk for at du likar v2 best og at du likar idyllen her.
Helsing frå Jæren kor me nå har bris frå nord og 7gr.:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Den raude stolen hevar dette bildet til eit bilde frå staden som skil seg ut. Ei stemningsfull og vakker utsikt med det varme lyset som du også har eksponert veldig bra.
Flott, Tone:)

Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu