Brahmin. Pause.
Brahminen tilhører presteskapet som inngår i den høyeste klasse i Indias kastesystem. Han innehar den høyeste åndelige kunnskap innen hinduismen. Han mottar offergaver fra menigheten og betaling for å utføre religiøse seremonier som det er mange av fra fødselen og livet ut. Mest attraktivt er gull. (Wikipedia). Arret over brystet er resultat av en seremoniell selvskading.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-29 09:08:31
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/141s
  • Nei
  • AnnetSnapshot.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_591023} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Tilforlatelig og avslappet stemning fra et fremmedarted miljø.
Skjørtet og fargene i bygningen står godt sammen.
Intreressant info.
Kanskje "gardintrappen" kunne klippes bort?
Avsluttet .

Ett flott portrett med nyttig info fra deg, kanskje en versjon uten gjerdet kunne gjort seg, for se ham stå mer ut av mørket,
Uansettnett flott bilde.
Mvh
Ulf Robert.
Carsten W.

:)) mangler bare sigaretten og kaffekoppen...;)
Flott reisebilde igjen fra deg. Takk for titten!
Avsluttet .

Fint og dokumenterende med rosa sløret uttrykk..:)

Hilsen Tove
Kirsten H.

Du har vanskelige lysforhold her. Helt lust på venstre side og helt mørkt på høyre side, personen plassert i skjæringspunktet mellom dette.
Det røde virker lyst og utvasket, jeg tror jeg ville øke fargemetningen på dette bildet.
mvh Kirsten
Roar K.

Mener å ha møtt denne presten et par ganger i tempelet som går under navnet Shanta Durga.
Brahmin som er en avart Brahman som kommer fra hinduenes Gud Brahma som er skaperen gift med Sarasvaati gudinne for kunst, literatur, musikk og kultur, Brahma har etterhvert kommet mer i bakgrunnen i forhold til Vishnu og Shiva der Shiva er den som bryter ned mens Visnu er den som forsøker å opprettholde. Det finnes likevel et Brahma tempel i Goa som jeg har vist bilder fra tidligere. Litt artig at man også i hinduismen har en hellig treenighet der brahma står bak Visnu og Shiva slik at dette blir en treenighet i likhet med kristendommens Faderen, Sønnen og Den hellige Ånd.
Brahmin er også brukt om den øverste kasten i India som ikke bare er på grunnlag av religion eller filisofi for hinduismen er jo opprinnelig bare en filosofi før den etterhvert ble en religion. Brahminer kan også ha tittelen av økonomisk, boklært eller politisk grunn. Nehru-Gandhi familien er brahminer, men der er det bare yngste sønn av Indira igjen som i vinter trakk seg som leder av Kongress partiet fordi de gjorde det så dårlig i valget. Sonja Gandhi, enke etter Rajiv som jo ble statsminister etter sin Mor Indira og i likhet med henne drept er nok ikke regnet som Brahmin da hun er opprinnelig italiensk og derfor aldri blitt helt godtatt i India.
Her liker jeg begge versjoner av bildet her, men nevner at jeg ville kutta mellom de to sprossene på gelenderet til venstre for å unngå linje direkte ut i nedre venstre hjørne.

Roar
Fred S.

Intressant motiv, men jeg blir litt forstyrret av røret/rørene og i det hele tatt alt det lyse og utbrente på venstre side. Selv ville jeg ha latt den røde dørkarmen være avslutningen på den siden av av bildet, det ville også ha gitt bildet en ro som står mer i stil med en Brahmins åndelige sysler....
Fin og avslappet positur på den lærde, men jeg savner litt skarphet.

vh fred s
Bjarte W.

Tenker det samme som Fred, og synes det ble mer ro i bildet i v2. Kunne vært litt skarpere, ja.

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu