Rødstilken
Artig å følge med på denne karen, der han spaserer i fjæra og rensker sanden for alt av smådyr. En av de mer fargerike vadefuglene.

Gjelder å ikke bli oppdaget, for da varsler denne sladrehanken alt som rører seg i nærheten...:)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-31 22:34:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-06-01 19:21:14
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 60D
  • Canon EF 300mm f/4.0 IS USM + Canon Extender EF 1.4x II
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_591433} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Truls L.

To flotte bilder av rødstilken med flotte farger og fine detaljer i fjærdrakten. Tror jeg holder en knapp på orginalen med en fin blikkontakt :)

Truls
Jostein G.

Fint artsbilde der V2 fungerer best til å få frem fuglen her. De røde og iøynefallende benas farger, kom godt frem her. Skarpt, men jeg savner litt freshere lys og litt mer farger eller innhold i miljøet.

Mvh Jostein
Morten L.

Takk for kommentarer! Tar med meg det med å være mer obs på omgivelsene!:)

Med freshere lys, mener du da at eksponeringen er feil, eller at jeg burde ha tatt bildet i soloppgang/solnedgang e.l. ?
Avsluttet .

Liker "orginal" best... Da får eg følelsen "UPS! han/hun så meg"
Jostein G.

Hei !

Med freshere lys, mener jeg at fuglen ble litt mørk. Det kan være den er noe undereksponert som følger av at kameraet tar mest hensyn til den lysere bakgrunnen. Kanskje fuglen kunne vært lysnet noe og deretter føle på om det må gis mer kontrast og fargemetting. Ved naturfoto er det ikke alttid lett å velge alle forhold.... men denne fuglen kan det med fordel arrangeres og planlegges endel med hensyn til lys og omgivelser, da den har sine faste vaner og tilholdssteder. Det optimale lys er vel når man har et lett skydekke.... nesten sol. Lyset ved soloppgang er også bra såvidt jeg har erfart, men det blir jo mye forlangt at bilder skal taes ved opptimale lysforhold alltid.
Håper dette oppklarer. Litt drøs omkring lysforhold dette. Jeg har selv vært endel i kontakt med rødstilken i det siste da jeg bestreber meg på å få bilder av enkeltbekkasin. Enkeltbekkasinen er langt mer var og sky og reagerer mer på kamuflasjen jeg bruker. Ok





Mvh Jostein
Morten L.

Takk for tilbakemelding, Stein-Ove!

Takk for oppklaringen og tips rundt lysforhold, Jostein! Jeg har lagt ut en tredje versjon der jeg har dratt opp eksponeringen, forsterket fargene i fjærdrakten og lagt på litt kontrast!

Lykke til med fotografering av enkeltbekkasinen!:)
Håkon Ø.

Hei Morten.
Flott bilde av rødstilken, ja det hjalp å lysne den litt, ble veldig skarp og fin, flott presentert dette.
Jostein G.

Takker! Jo V3 ble bedre absolut! Her kom den langt bedre til sin rett :-)




Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu