En svanefamilie
Hvert år er det et svanepar som bygger reir i Breivatnet midt i Stavanger sentrum. Plasseringen varierer litt fra år til år. I år ligger det ved Olav den V´s gate vis a vis Hotel Atlantic, så å si midt i trafikken. Sjelden er det flere enn ett eller to egg som klekkes ut, men i år er det hele fem svaneunger. De grå nøstene søker under svanemors beskyttende vinger når de ikke våger seg på en svømmetur med svanemor i spissen og en stolt svanefar like i nærheten. Det hører med til sjeldenhetene at noen av ungene overlever særlig lenge. Det idylliske vatnet er skueplassen for en brutal virkelighet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-02 12:32:19
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikkor 50 mm 1.4
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_591634} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Roar K.

Nå vet jeg jo ikke hvor nær du var, men ikke så veldig langt unna med 50 mm her så kanskje nær nok til at et angrep for å beskytte de små kunne forekommet. Men disse er vel så vant til folk at de veit at det ikke er noen fare.
Fint lys og god skarphet som bringer ut gode detaljer - også i svaneforeldrenes hvite fjærprakt.
Her funker det helt OK med svanefamilien i sentrum av bildet. Men jeg ville nok ha kutta 1 cm i topp for å unngå linje direkte ut i øvre høyre hjørne pirkete som jeg er - spesielt på andres bilder - he he.

Roar
Jostein G.

Koselig og idyllisk bilde av familen. Det kunne kanskje vært noe større skarphet, spesielt på svanen til høyre ved bruk av mer dof. Noe preget av ovenifra og ned, men et koselig bilde, absolut!




Mvh Jostein
Harald N.

Fin familieidyll. Litt forstyrrande med plasten, men slik er vel miljøet.

Mvh Harald
Hans-Jørgen H.

Skikkelig urban knoppsvanefamilie vi her ser Jan.
Ja, fraflyttinga fra landsbygda er merkbar...
Noen av disse fem må da vel få vokse opp vil jeg tru.
Bra dokumentret, men mangler litt på det tekniske.
Plasten, skrotet hører vel til det urbane miljø.
Hilsen hans-Jørgen.
Håkon Ø.

Et flott bilde av svanefamilien på reier midt i byen. Der idyllen er som hentet rett ut fra et eventyr, Svane far passer oppmerksomt på så her skal alt være på plass. En god komposisjon, du holder god avstand uten å forstyrre disse, det kan vi se av kameravinkelen. Om man i det hele tatt kan snakke om forstyrrelse når parret selv slår seg ned midt i byen.
Hadde et reier bilde selv her for en stund siden med spørsmål.
Jeg kontaktet red på foto no som sa det var helt ok så lenge vi ikke forstyrret fuglene.
Jon Ø.

Samme hva red i foto.no sier så må du jo forstyrre fuglene med en 55 mm, det sier seg selv og vi bør ha respekt for redebilder så de ikke blir lagt ut på foto.no.
Jan G.

Jon,jeg var ikke oppmerksom på at det er spesielle regler for fotografering av fugler på reir. Avstanden kan ha vært ca 3 - 4 meter med et lavt jernrekkverk i mellom. Mangfoldige hundre går forbi reiret hver dag og mange stopper opp og kikker. Det er en populær attraksjon hvor folk gleder seg over den fine fuglefamilien. Jeg tror det er riktig å si at paret er vant med trafikken rundt reiret og ikke sjeneres av den.
Mvh Jan
Odd E. k.

Et nydelig svanepar med sine unger. Håper bare ungene blir godt påpasset og greier seg, men det er nok sikkert ikke noe problem med slike foreldre. Godt fanget i et fint utsnitt!

Her blir nok ikke faren så stor for reiefotografering, da de oppholder seg i nærheten av folk og som de har et forhold til.Verre med fugler helt i det fri og som er vare for ferdsel i området.


Mvh

Odd E.
Bjarte W.

Fint familiebilde av svanene, men her synes jeg det mangler litt på skarpheten. Herlig med ungene som holder seg tett inntil moren.

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu