Fargerikt Bydue Portrett
Her dukker jo til stadighet opp så mange nærgående fugleportretter så jeg tenkte jeg skulle henge meg på trenden med en representant for arten som konkurerer med diverse måkearter om å skite ned Tigerstaden som vel ikke har flere tigerinnbyggere enn denna metallklompen som troner nedpå Jerbanetorget. Men intet vondt sagt om den selv om jeg kanskje var litt uærbødig i utgangspunktet. Den står jo der og vokter den gamle ærverdige Østbanebygningen som nå dessverre har fått ny farge og nytt bruksområde så får man mene hva man vil om den saken hvilket man sikkert gjør uten at det spiller noen som helst rolle fra eller til. Duene bryr seg hvertfall ikke for de er kun opptatt med sitt - eta og drite ned landets hovedstad.

http://pbase.com/kneppen
OK
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetEksponert i RAW instilt på P håndholdt sittende fra stillestående rullestol i en avstand av 3,8 meter. ISO 640. Polfilter i bruk. Kamera valgte selv lukker og blender så de opplysningene er vel ikke så mye verdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_591635} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Jan G.

Et utrolig vakkert bilde av byduen, fargerikt som skulle den komme rett fra jungelen. Skyggen fra nebbet som faller på brystet er en genial detalj. Hårskarp til minste fjær.Bakgrunn og komposisjon perfekt. Likeså harmonisk innramming.
Mvh Jan
Jostein G.

Nydelige fargevalører her sånn i bakgrunnen og på fuglen. Skarp, men muligens noe hard i teksturen. Kanskje litt overskarpet...hårlite grann. Flott bilde !


Mvh Jostein
Harald N.

Dette var lekkert Roar!
Fint utsnitt og med flotte fargar.

Mvh Harald
Roar K.

Jostein:
Vi får kanskje vente for å se om det dukker opp noen av disse fuglespesialistene før jeg tar overskjerping til etteretning for jeg ser ingen tegn til de vanlige bivirkningene på overskjerping her. Jeg måtte faktisk så langt for å få fram detaljene på toppen av hodet.

Roar
Carsten W.

Vel, finnes også masse katter i Oslos gater. Kanskje vi burde slutte med å mate de for å fa tak i dritproblemet...;)
Lurer på om du har dopet ned duen for du tok bildet. Hver gang, jeg prøver å ta et duebilde fra litt mindre avstand stikker de for jeg rekker å trykke knapppen.
Jostein G.

Det med overskarping får du ta med en klype salt...det var bare noe som slo meg. Er ikke skråsikker på det så det er mer et ærlig forslag jeg lufter.
Uansett eiendommelig flotte farger i bildet !




Mvh Jostein
Lars Ivarson F.

flott lys og fargar..kraftfullt snitt..flotters
Nils Christian S.

Ble noe eksotisk og spennende over dette bydueportrettet - det skyldes fargestyrke både på due og bakgrunn, lyssetting og innrammingen ! Kreativt!
Mvh
Nils Christian
Steffen J.

Flott bilde av byduen. Liker godt polfilter effekten du har fått på bildet, med masse fine farger :)
Morten E.

Synes dette ble et flott og fargerikt potrett av en undervurdert fugl. Godt eksponert med "sprek" bakgrunn i kledelig innramming!

Morten.
Sissel Elisabeth H.

Du har i dette bilde gjort duen til en av de vakreste fuglene. For noen farger i bakgrunnen og lekkert med skyggen som dannes ev nebbet på duens bryst. Skarpt og flott med tett snitt.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Solvår B.

Fargerik due i skikkelig Roar-stil. Flott.
: ) Solvår
Heidi W.

Et fint dueportrett dette - litt vanskelig med såpass hardt lye, kanskje - muligens lysnet hodet litt, og dempet konrastene? Fint komponert med et godt utsnitt:)
Oddmund K.

Nært og flott dueportrett i fine farger og ditto detaljer, og som Heidi nevner i noe hardt lys..kan ikke se noe overdreven oppskarping..liker kompen og utsnittet :)
mvh Oddmund
Håkon Ø.

En flott komposisjon dette Roar, hardt lys som du kontrollerer bra, liker komp og utsnitt. Flott presentert.
Ingrid Milly L.

Flottbilde av dua dette. Fine farger.
Ingrid Milly
Frode L.

Hei Roar.

Fargerikt og flott portrett av dua, skarpt med flotte detaljer, litt hardt lys, men det har du taklet bra.
Nydelig bakgrun som fremmer dua på en utmerket måte.
Flott presentert!

Frode.
GEIR MAGNE S.

Knallfint av dua i litt hardt lys. Like dette.
Lars Morten B.

Flott potrett av dua. Fin skygge av hodet på halsen til dua. Gir inntrykk av at sola stod høyt på himmelen da dette ble tatt. Kanskje derfor litt hardt lys... Men alt i alt, et riktig fint potrett!

Mvh,

Lars M
Odd E. k.

Flott bilde av bydua som sikkert ser forfallet sammen med sine kollegaer. Flott foreviget der den bryskt står og skuer utover torvet!

Mvh

Odd E.
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Heidi N.

Et fargerikt og fint portrett av dua. :) Tett og fint utsnitt, god skarphet. Men fargene er det første som fanger min oppmerksomhet. :)
Heidi
Bjarte W.

Flott og tett portrett av duen. Gode detaljer og fine farger.

- Bjarte
Venke K.

Nært, sylskapt og flott av dua. Fint utsnitt og nydelig bakgrunn.

:-) Venke
Avsluttet .

så fantastisk skarpt, fargerikt og utrolig levende!
Erland P.

hej
smukt skarpt billede i en fin beskæring og dejlige farver
erland
Elna T.

Så klar og fin den var `da Gode komplimentærfarger som tiltrekkjer merksemda mvh Elna
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu