Skjære
Sist jeg postet et skjærebilde lovet jeg å komme tilbake med et et bedre bilde av denne intelligente og vakre fuglen.

Det var vanskelig å finne eksemplarer av arten med pen og uskadet fjærdrakt, nebb, ben osv. Det later til at disse fuglene får hard medfart i naturen ettersom over halvparten av de som stilte opp for posering hadde større eller mindre skader som gjorde de uegnet for detaljerte nærbilder.

I tillegg var det stor variasjon i fjærdrakt og andre attributter eksemplarene imellom. Her er to av de vakreste som poserte for meg.

Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-08-29 18:56:08
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Sigma EX 120-300 f2,8
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/350s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger388
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59194} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Eskil O.

En vakker fugl, det har du helt rett i, fin presentasjon.

Eskil.
Frank K.

Pen og artig fugl som du også tidligere har vist:) Veldig fin komposisjon, men den synes å være litt ''klemt'' innenfor rammene etter mitt syn. Flott fargemetning i bildet!

Ser også ut som den linsa di holder mål. Har selv vurdert 70-200mm av samme sorten og evt en x1.4 i tillegg. Har du noe erfaring med denne?
Avsluttet .

Et svært vakkert eksemplar av arten.
Kjetil H.

De sier at godt vertøy er halve jobben, og her er det iallefall ingen tvil om at verktøyet er i rette hender, dette var rett og slett fantastisk bra. Utrolig skarphet og fine detaljer, har myst i etpar minutter nå men jeg finner ingenting ingenting å pirke på engang... Bra jobba Jan!
Avsluttet .

Fin positur og pent bilde.
Kunne hatt noen flere mm med luft under halefjærene på v1, må vel være det eneste...

hilsen Vegard
Jostein M.

Absolutt bra dette Jan. Her har du klart å få med mange fine detaljer. Synd med halen men så er den forbaska lang også da.
Mvh
Jostein
Lars Teppan J.

Perfekt eksponert! Flotte detaljer i både den lyse og mørke delen av fjærdrakten... Godt jobbet!

-Lars-
Bjarne S.

Heisann!
Dette er et av de bedre skjærebildene jeg har sett! Flott positur på skjæra du har klart å fange, skarpt som bare det og god komposisjon i bildet!!! Imponert!

Mvh
Bjarne
Svein B.

Bra dette Jan! Som du sier, ser de fleste skjærene litt pjuskete ut om sommeren. Men du har i allefall klart å formidle de vakre nyansene og fargene som finnes i denne fuglen. Fint.

mvh
Svein B
Jens Erik N.

Fantastisk skarphet på disse bildene ! Flotte bilder av flotte fugler. Kunne vært litt mer rom rundt fuglene.
Øyvind A.

Flott bilde synes jeg. Fine farger og god gjengivelse av detaljer. Det er ikke lett å få fram såpass mye detaljer i de mørkeste partiene.
mvh Øyvind
Reidun G.

Veldig bra Jan, flotte farger og detaljer.
Hvordan klarte du å komme så nær, har du kamuflert deg ?
Reidun
Tom A. T.

Flott bilde hvor du får frem farger og nyanser i fjrædrakten på en fortreffelig måte. Jeg har flere av disse rundt husveggen, men har liksom ikke ''orket'' å gi meg i kast med dem. Må i midlertid si at slikt som dette inspirerer veldig.
mvh Tom T
Rune L.

Versjon 1: Stjerten er litt kuttet. Tydeligvis nødvendig for ikke og ''klemme''/kutte hodet i øverkant av bildet. Synes selve fuglen er for høyt plassert allerede. Av den grunn burde fuglen i den posituren enten vært avbildet fra en annen vinkel, eller med mindre zoom. Synes i versjon 2 at fuglen er riktig plassert. Kunne vært litt mer avstand til stjerten også der.

Rune

Lars Erik N.

Dette er meget fint igjen.

Kan du fortelle hvordan du (og andre fuglefotografer) kommer så nærme. Greit at dere har kamuflert dere, men dere må jo ha litt lokkemat o.l

Kom gjerne med tips.

Mvh
Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu