Byggeskikkprisen for Stavanger 2011
Nybygg- og rehabiliteringsprosjektet i Hospitalsgata 4/Laugmannsgata 7 fikk byggeskikkprisen for Stavanger i 2011 for vellykket fortetting innenfor byens historiske sentrum. Av 16 innsendte forslag, ble fem prosjekter nominert. Temaet for årets byggeskikkpris var gjenbruk, fortetting og om- og påbygging. Byggeskikkprisen for Stavanger ble utdelt for første gang i 2009.
Juryens begrunnelse: ”Byggeskikkprisen for Stavanger 2011” tildeles arkitektene Haga & Grov AS og byggherren RE Stavanger AS for prosjektet Hospitalsgata 4 og Laugmannsgata 7. Prosjektet består av et nybygg samt rehabilitering av det verneverdige trehuset i Laugmannsgata 7. Nybygget er oppført i en utfordrende tomtesituasjon, på et smalt areal mellom verneverdig småhusbebyggelse og moderne kontorbebyggelse. Gjennom god situasjonsforståelse og forseggjort arkitektonisk artikulering, fremstår prosjektet som veltilpasset og respektfullt opp mot den omkringliggende trehusbebyggelsen. Bygget har en forfinet detaljering og materialbruk i fasadelivet, som bidrar til å styrke Hospitalsgatas rolle som viktig sentrumsgate. Utbyggingen har løst behovet for arealutvidelse for klesbutikken Jack & Jones i 1.etasje på en god måte. I øvrige etasjer er det kontorfunksjoner. Totalt sett fremstår prosjektet som et forbilledelig eksempel på vellykket fortetting innenfor det historiske bysentrum.
Bildet inngår i albumet Stavanger -
Utstyr
  • Panasonic DMC-FZ3 LUMIX
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_593131} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (1)
Jan G.

Her har du greid å skjule bosspannene og fått med mer av det øvrige bygningsmiljøet i gata. Bygget tar seg også best ut fra denne vinkelen. Et pluss er at de loddrette linjene er tilnærmet i lodd.
Fin komposisjon.
Mvh Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu