Vandrefalk
Første forsøk på vandrefalken ble gjort natt og morgentimene idag før jobb. Hadde ikke store forventningene, det var derfor ekstra gjevt at hunnen satte seg noen minutter i furua jeg satset på. Avstand og lite lys/høy ISO (kom kl 0430 og satt 7-8 min.) gjorde nok sitt til at opplevelsen ble større en bildekvaliteten denne gang men det er ihvertfall en sped begynnelse.
Legg merke til at hun har noe grønt på bryst, tror dette er "tarmtømming" fra en byttefugl, kanskje skjedd under overlevering fra hannen, har ihvertfall ingen annen teori.
Kan på ingen måtte måle seg med endel av vandrefalkbildene lagt ut tidligere i vår/sommer men mer en dokumentasjon på et flott møte med denne karismatiske og imponerende flotte fuglen som vi nesten klarte å utrydde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-14 18:05:13
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos-1D MarkIII
  • Canon EF 400mm f 5.6 L USM
  • Blender-
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetISO 3200, stativ og skjul.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_593846} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Ane Therese R.

skarpt og fint bilde av denne vakre fuglen :)
Duy P.

Slutt å klage JK.
Dette er målløs for meg. Kan drømme lenge etter slik motiv.
Misunner deg, men smiler at du fikk til dette. Bruk mer tid så kommer nok flere sjanser.

:) duy
Tor Inge O.

Synes bildet ble meget bra og fint med miljø rundt.
Hans-Jørgen H.

Synes det ble flotters av vandrefalkhunnen Jarl Kjetil!
Visst kan labert lys og høy iso anes, men svært severdig.
Jeg har det langt vanskeligere når jeg prøver meg på nattravnfotos ved 23.30 tida på kvelden...og må over på manuell fokus..
Tyrin.
Svein Ove L.

Kan da ikke klage på dette. En pen dame du har fått på brikka.
Så nå er det bare å sette seg ned på dagtid og vente og vente..:)
Godt jobba
Avsluttet .

Et av be beste vandrefalkbildene jeg har sett her.Miljøet er et pluss, i tillegg til at vandrefalken virker til å føle seg trygg. Det tekniske her synes jeg bare er sjarmerende, og gir bildet sjel og gjør det til mer enn et rent artsbilde.

SES
Jostein G.

Syntes disse ble topp! Likte begge bildene. V2 ble jo litt nerve i det...men orginalen ser den trygg ut ja som SES over skriver. Gratulere med edel fugl og imponerende innsats!




Mvh Jostein
Dag Tore ..

Hei!!! Gratuler,kvalitetsbilder du viser her!! Perfekt " fanget" i fin positur og miljø: Dyktig gjennomført og bra jobbet .Ønsker deg lykke til med nye " drømme " motiver av denne stolte falken!! DAG:)
Avsluttet .

Ja men det er "din" opplevelse som er deg vel unt. Å være tilstede, er jo gull verdt. Og alt har en begynnelse. Tenker nok at du har tanker i hode om å videre arbeide frem en plan omkring dette. Så kommer kvaliteten etterpå, skjønt jeg synes nå det at v1 er bra den da.

mvh arild
Roy Arne K.

Her er det versjon 1 som er MEGET BRA

RAK-foto
Kjell Ivar Ø.

Nydeleg sitteplass, flott under rådende forhold.
Kjell Ivar
Kjell Ivar Ø.

Nydeleg sitteplass, flott under rådende forhold.
Kjell Ivar
Berit A.

Henger meg på her for dette ble knallbra. Og for et herlig miljø. Meget severdige bilder. Liker begge to. :))
Odd Chr. K.

Spennende prosjekt du har gående her. Vakker furu og miljø. Litt varmt lys inn på furubarken, og en velvillig fugl så kan dette gå helt til topps... men de er jo absolutt flotte disse to også da!
Odd C.
Svein R J.

Dette var jo to topp bilder har selv prøvd å komme nær denne uten å lykkes som sagt vakre bilder av en vakker fugl

Mvh Svein
Per G.

Gratulerer fra en som har brukt myyyyye tid på vandrefalk. Vår kanskje vakreste fugl er ikke lett å få på brikka, men her har du lyktes svært godt.Miljøet rundt er et stort pluss. Vet du om den skrek mot deg da den hørte kameraklikkene? Det har jeg selv opplevd av denne årvåkne arten. God helg.
Mvh
Per
jarl kjetil j.

Takker for fine kommentarer alle sammen på tross av litt skrall teknisk kvalitet.
Per: Hun skrek nok litt mot fotografen selv om han satt gjemt. Ikke mye som unngår sansene til denne fantastiske jegeren. Håper å få til et par økter til før ferien.

jkj
Frode L.

Hei Jarl Kjetil.

Her er det meste sagt, to flott bilder av denne vakre rovfuglen, går for orginalen.
Lykke til videre.

God helg!

Frode.
Sissel Elisabeth H.

Skarp flott falk i dekorativt fint tre. Fin plassering ,lys og snitt. Glimrende! Går for v1.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Trond W.

Flotte bilder. Det er vel altid slik at en blir mer selvkritisk på bildene en selv tar. Men tross hard crop, høy iso og lav lukkertid leverer optikken og mannen bak optikken ;).Det var nettop denne fuglen/arten som gjorde at jeg fant svartstrupa :)

Trond
Bjørn Aksel B.

Se her ja, veit hvor deilig det er når en slik en sitter på skuddhold:) Flott sitteplass, og flott falk. Blir litt grautete og lite detaljer i fjøra, men dette huset tåler vel ikke all verdens cropp heller. Du får hente deg et annet kamerahus:) Stå på videre så kommer nok belønningen. Satt i fjorten timer sist, uten at den satt seg på min utvalgte plass. Ikke alltid de er enige med en om sitteplassene:)
Bjørn A





jarl kjetil j.

Takk til dere siste også!
Bjørn Aksel: Nei det langt ifra topp teknisk men en såpass flott skapning syns jeg fortjente å bli vist frem selv om jeg vet om et par stk. som har ganske mye bedre opptak av vandrefalk ;)Er mye skit i furua så ser ut som den blir benyttet mye. Må prøve å få til noe i bedre lys.
Ja nytt hus står på lista, venter bare på at julenissen skal ringe og si det er underveis ;))
Hva tror du forresten om det grønne i fjærdrakta?
Skitt fra byttefugl?

jkj
Bjørn Aksel B.

Tja, det grønne kan vel kanskje stamme fra innmaten til et byttedyr. Tror ikke hun jakter sjøl ennå, men kan vel ha fått på seg noe gørr fra tarmer eller noe sånt, når hun har partert byttet fra hannen. Julenissen er nok ikke langt unna:)
Bjørn A
Børre Ø.

Godt jobbet,har noen døgn etter disse selv. Kjenner til den følelelsen det gir å vere i nærheten av disse. Ett tips er å vente ved den sitteplassen som gir tidligst lys på morgenen. Spesielt gjelder dette i april når det er kalt om nettene.
Mvh Børre Ø
jarl kjetil j.

Takker for tips Børre!

Er ikke flust av muligheter i denne veggen. den ligger vestvendt og har stup på opptil 130 meter ned i sjøen som vanskliggjør plassering av kamo. Målet er uansett å få noe bedre enn dette til neste sesong ;)

jkj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu