Herr Tit Major Fettmeisen
Her får fuglefoto spesialistene bare ha meg undskyldt for her er det mer enn nok å arrestere meg på. Men her er det historien som teller. Disse som de fleste andre bilder jeg har fått knipsa av småfugler på balkongforinga er tatt i full fart for så fort de oppdager meg inne på kjøkkenet så stikker de. Alle bildene er tatt for frihånd for jeg har ikke plass til å la kamera stå på stativ på kjøkkenet permanent. Noen ganger har jeg eksponert gjennom vinduet med døra lukket, men akkurat disse tror jeg er tatt med åpen dør.
Tittelen er ikke bare tilfeldig valgt hvilket man ser under søkerord. Tit er fra den engelske betegnelsen og major fra den latinske. Etternavnet har jeg gitt den fordi den begynner å bli litt for feit da denne har vært den flittigste besøkende og har bl.a. jaget vekk bokfink som har prøvd seg når den har vært der. Kjerringa sier jeg forer dem for bra så de blir for feite.
I disse bildene ser man ikke fatet med solsikkekjerner for kjernene blir bare hentet der før den setter seg på kanten av en potteskjuler på gulvet litt bortenfor og holder fast med klørne mot kanten mens den renser med nebbet. Om noen vil arrestere meg på den vesle biten som sees mot den svarte sprossa så er den faktisk beholdt med vilje for dette er en av flere biter som fyker rundt mens den herjer og renser.
Artig å bare se på uten å haste etter kamera hver gang. Det morsomste er når jeg har hengt bolle i hyssing og se hvordan de husker rundt mens de forsyner seg. Men de får ikke alt for noen ganger kommer svarttrosten og tar med seg resten av bolla og stikker.
Jeg visste ikke at det fantes så mange arter i Oslo gryta. Jeg har så langt observert foruten kjøttmes, blåmeis, gråspurv av begge kjønn, bokfink, rødstrupe og noen jeg ikke er sikker på, men som kanskje er hunnfugler som jeg er litt usikker på å kjenne igjen.
Etterarbeidet her er ikke helt bra som sagt,men utgangspunktet er heller ikke topp. V3 er annet forsøk og jeg fant at det var ikke liv laga å gå på et tredje forsøk så dette er forsøk 2 som jeg lot være slik. V4 og V5 brukte jeg mindre tid på og lot støy være støy.

Her kan man altså finne ting å arrestere meg på. Jeg har også observert at at noen forsøkte å arrestere meg på tempelbildene igår. Påsatnden om utbrenningen i høylyset holder ikke vann for jeg har isolert samtlige hvite flater og dempet dem forsiktig i brightness/contrast som nevnt i underteksten. Dette hadde IKKE vært mulig hvis de hadde vært utbrent. For å kontrollsjekke forsøkte jeg meg på det som ser ut til å være nærmest utbrenning sett med blotte øyet idag ved å legge det inn i ps og bruke nevnte verktøy hvilket mørket ned feltet uten problem. Men nå er det nå en gang slik at mange bruker ordet utbrent i tide og utide fordi de tror det er utbrent. Hvis man bytter ut ordet "UTBRENT" med uttrykket "INGEN INFORMASJON" så får man mer forståelsen av hva utbrent er. Jeg er sjøl ikke så vel befaren i bruk av histogram selv om det gir meg litt indikasjon så jeg prøver meg fram. Her funket det med brightness/contrast. Hadde noen av de hvite flatene vært utbrent så hadde de ikke endret seg overhode. Legg gjerne den originalen inn i photoshop el.l. og forsøk å dempe de hvite feltene så vil du se at de lar seg endre omtrent helt til kølsvart. Altså finnes informasjon hvilket betyr ingen utbrenning.
Den andre påstanden var kant i kant og jeg tipper da det var V2 som var ment. Men hvis man på det området som ved første øyekast kanskje kan opfattes som kant i kant vil man kunne observere en ørliten rød trekantkile til venstre som beviser det motsatt i og med at man kan ikke få kant i kant med skrå kameravinkel. Her gjorde jeg nemlig mange forsøk for å få det til å stemme med andre områder i flata også så jeg beveget meg litt inn på det hvite hvilket man kanskje kan kontrollsjekke ved å sammenlikne med de andre versjonene.

Nå har jeg rett som det er sett at folk gjerne vil gjøre forsøk på å arrestere meg på ting som jeg påpeker i andres bilder. De fleste bommer. Men fortsett gjerne med å sjekke og påpeke for jeg tar ofte meg sjøl i ting jeg har oversett i etterkant når bildet er lagret eller kanskje akkurat når jeg skal laste opp selv om jeg sjelden ettersjekker når jeg skal poste.

http://pbase.com/kneppen

Ble som de ble.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-15 10:20:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-06-15 10:21:39
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-06-15 10:22:49
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-06-15 10:23:26
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM
  • Brennvidde340mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildene er eksponert for frihånd i en avstand av 3,8 meter. ISO 1000. Polfilter er på da jeg ofte har sterkt lys ute og mørkt inne i rommet. Høy ISO har også med mine problemer med tungt utstyr for frihånd da jeg har problemer med stødigheten da OS ofte ikke er nok fordi polioen stjeler mer og mer av min styrke i armer og hender og da spesielt her hvor lukkeren gikk helt ned i 1/80. Brennvidde 340 gjelder de 4 første - den siste er tatt med 439 mm. Lukker og blender automatisk fra kamera og sløyfet i exifrutene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_593931} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Eli S.

Er ikke lett å ta bilder gjennom vinduer. Har prøvd det uten sjøl uten å lykkes.
Her har du vært atskillig heldigere enn meg.
Artig å følge med fuglene når de er på foringa lell uten å måtte løpe etter kamera hele tiden.
Likte hele serien, jeg. :)
:) Eli
Jan G.

Flott serie, versjon #3 et hestehode foran på grunn av action og dybdeuskarpheten. Lærerikt essay om en fotografs viderverdigheter.Det skal ikke være lett.
Mvh Jan
Lars Morten B.

Litt av en avhandling du kom med her... Skal ikke kommentere den, men jeg kommenterer gjerne bildene dine. Med tanke på forhold under fotografering er bildene helt greie. Personlig liker jeg best V3 da denne har lite uskarphet pga fuglens bevegelser. V5 er også uten for mye bevegelses-uskarphet, men denne har litt for mye bildestøy synes jeg.

Mvh,

Lars M
Berit A.

Synes du har fått til en fin serie av kjøttmeisen til tross for vanskelige forhold. Flotte farger og nydelig bakgrunn. :)) Fin tekst også.
Har prøvd dette selv med å sitte i stresslessen i stua og ta bilder gjennom vindu til treet rett utenfor, og vet ikke hvor mange som har gått i søppelbøtta, men det er noen ja. Uansett artig å følge med på småfuglene. :)
Carsten W.

Ja, fuglspesialistene kommer til å slakte deg for dette;))
Jeg liker hele serien pga farger og forskellige formene av relingen, plantepotten osv.
Trygve B.

V5 var slett ikke verst. Jeg likte også historien bak bildene. Jeg synes du har gjort et bra forsøk her. Mvh Trygve
Svein R J.

ok kvalitet på bildene til å være tatt gjennom vindu litt mye støy på v4 og 5 men det har du jo allrede nevnt i tekten din alt i alt ok bilder

Mvh Svein
Avsluttet .

Ja her var ikke bare mange bilder, men også en lang tekst der du jyver løs på det ene og det andre. Takk for at jeg ikke sa noe om utbrenthet fra gårsdagens bilde. For det var ikke utbrent. Hvite vegger skal jo være hvite i sollys som der. Og jeg så ved første øyekast igår at de hvite veggene hadde tegninger; ergo ingen utbrenthet.
Jeg blir også litt lei av den stadige masinga om utbrent. Så jeg støtter alle dine ord i din tekst under disse bildene 100%. Så vet du det.

Til bildene: Leser at du er begeistret over tigerstadens fugleliv som du aldri før har sett. Merkelig det der. I min spede begynnelse med fuglefotos så jeg ingen fugler. Nå ser jeg dem overalt:) Ja man får et annet syn og oppdager ting man ikke har lagt merke til tidligere. Så også med macroobjektivet påmontert. En ny verden viser seg plutselig i søkeren. En blomst uvesentlig med en diameter på 1 mm, blir plutselig en flott og farverik blomst i søkeren.
Så, dess lengre man har fotografert slik som vi har gjort, dess mere har vi utviklet latente sanser.

Og så nevner du artigheten ved å bare sitte å se på disse små.
Opplevd akkurat det samme selv.

Og til slutt, alt trenger ikke å være så forbanna perfekt. Det er først og fremst minnene man lever videre på. Minnene om akkurat den dagen. Så det er så mange faktorer som spiller inn. Og den største er jo gleden av å ha denne hobbyen. Om man feiler iblant, ja det gjør jo kirurger også. Bare at det kan være sssåååå mye mer tragisk om feilen er stor.

Nei nå får det være nok:)
God helg Roar.
mvh arild
Frode L.

Hei Roar.

Støtter meg 100% til Alird,s kommentar, småfuglene er veldig artig å se på, når jeg sitter i teltet, så er det mange ganger jeg bare lener meg tilbake for å se.

En fin serie av kjøttmeisen der jeg går for den siste versjonen, litt støy som ikke er for plagsomt, og skrpheten sitter bedre der samt at øyet er med.

Kos deg videre med fuglelivet!

God helg!

Frode.
Bjarte W.

Ja det er artig med småfugler. Dessverre har jeg sjelden besøk av dem - de flyr bare raskt forbi. Jeg har lenge tenkt på å sette opp et fuglebrett i hagen, men har ikke kommet så langt enda.
Fin serie, ikke perfekt teknisk, men det har du jo allerede nevnt. Liker best det tette utsnittet i v5. Selv om denne kanskje er den versjonen med mest støy, så synes jeg samtidig at skarpheten er god her.

- Bjarte
Sissel Elisabeth H.

Fin serie. Likte best skarpheten på fuglen mot dus bakgrunn i v3. Posituren og skarpheten med grovt preg i v5 falt også i smak. Ser ut som om påskekaktusen i krukka trenger litt gjødsling. Meiser kan brukes til så mangt.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Lars Ivarson F.

samd med dei samde v3 for meg likte kombinasjonen positur teknisk kvalitet..gromt
Roar K.

Takker så mye for kommentarer på herr Fettmeisens vegne - og da spesielt til Arild som la igjen et helt lite essay.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu