Litlj svensken på matfatet - 5 versjoner
Jeg får vel holde meg på litt sånn normalbilder idag for kliner man til med farger, støy etc. så går folk heller på tidligere presentasjoner hvilket jo sier vel så mye om den dagens utlagte bilde.
Når det gjelder disse fuglebildene på balkongen så er'e bare flaks hvis noen av dem blir akseptable. Kamera ligger bare på kjøkkenbenken og av og til ser jeg mitt snitt til å fyre løs på lykke og fromme. Står døra oppe er det ofte nok at jeg bare setter på bryteren for å starte kamera så hører de det og stikker. Men selv om de omtrent eter meg ut av huset nå så er det artig å ha dem der. Kjøttmeisungene har kommet ut av redet og foreldrene har vist dem hvor det er mat å få så igår hadde jeg 5 kjøttmeiser virrende rundt utpå der. Men lot dem være i fred.
Blå meisen har jeg sett bare en av og tror det er den samme som er på besøk hver gang.
Merkelig at disse ble som de ble med lukkertid på 1/50 og 1/30 valgt av kamera.

http://pbase.com/kneppen
Ble som det ble.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-20 10:07:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-06-20 10:08:47
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-06-20 10:09:30
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-06-20 10:10:17
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde267mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihand med en avstand av 2,2 meter på de to første og 2,4 meter på de tre siste. ISO 1000. Polfilter i bruk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_594714} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kjersti N.

Hei roar flott bilde serie. Har du prøvd å bare sitte ca 1-1,5m unna. Gjorde det her, og etter et par dager brydde de seg ikke så mye om at jeg sitter der. De stikker når jeg kommer ut, men de kommer tilbake innen 20min. Desverre står treet mitt slik til, at de har lett for å bli litt for mørke. og litt for mange grener som kameraet liker å fokusere på, så jeg har ikke fått noe jeg syntes er bra nok til dotten her. Men moro alikevel :)
Inger G.

Synes det er nydelige fargeklatter de bildene der. Kameraet er bra til å ta bilder!! :-) herlig farge på den matskålen,- ble jo riktig stilig med blåmeisens blå :-) Hilsen Inger
Jan Åge H.

Fine bilder!!, av kjøttmeisen.., med gode farger og fint innrammet. Likte hovedtittelen her.., litjsvensken på matfatet.., hehe Mvh, Jan Åge
Solvår B.

Jeg kommenterer så å si alltid dine bilder, Roar, og er positiv til de aller fleste av dine fargesterke, spesielle uttrykk.
I dag hadde det vært lettere å ta en pause, men modig som jeg er, velger jeg å si min mening. :))) Denne serien falt ikke i min smak. Det blir for mange uskarpe bilder.
: ) Solvår
Berit A.

Jeg har ingen matskål til fugla på verandaen, maten blir hengt opp i trærne utenfor. Men med alt bladverk som nå er framme, så blir det liksom ikke noen fine bilder. Da er det bedre på vinteren.
Men kanskje burde jeg gjøre som deg, det blir mye ryddigere. Liker v1 best av den herlige litjsvensken. :))
Carsten W.

Jeg syns originalen ble knallbra med forskjellige geometriske former rund meisen.
Men jeg virkelig falt for V5. Superskudd!)
Lars Morten B.

Med tanke på lukketid mle de meget bra. Sterke farger og god kontrast i alle bildene, men V5 synes jeg er mest severdig. Fin positur. Tror du ble oppdaget her...

Mvh,

Lars M
Avsluttet .

Jeg vil gjerne føye til noen ord i forbindelse med Solvår sin kommentar.
Man har det ikke mere gøy enn det man lager sjøl. Her tror jeg at han Roar synes dette er veldig stas i hovedstaden å få besøk av selveste svensken, nei ikke kungen, men allikevel.
Og det er jeg sikker på at også Solvår er enig med meg i.
Gøy på landet, kan tas til byen også bevises herved:)
mvh arild
Kirsten H.

Originalen er skarp og har flotte farger.De andre kunne du ha droppa. Svensken kalles for tertit på mine kanter, men kjøttmeis er vel det offisielle navnet. Morsomt nå småfuglene kommer på nærbesøk.
mvh Kirsten
Frode L.

Hei Roar.

Orginalen og v5 er jo skarpe, v5 er kansje litt mye oppskarpet.
Ikke lett med disse rastløse små som nesten ikke sitter i ro, fint lys med gode farger.

Frode.
Avsluttet .

Flotte versjoner av fuglemåltidet med lekre Roarske farger!! Me like!!
Hilsen Tove
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Bjarte W.

Ja, du driver å feiter opp fuglene i hovedstaden. Det er vel helt greit å gi fuglene litt å bite i, men har selv blitt noe mer restriktiv etter at jeg pøste på med solsikkefrø på hverandaen i 3 etg der jeg bodde før. Etter kort tid hadde hele duekleiven som fantes i nabolaget flyttet inn, og det ble litt i meste laget, hvilket jeg også fikk høre fra de andre i oppgangen. Det verste var at selv om jeg kuttet ut matingen, så forsvant ikke duene. Spesielt var det et par som holdt ut i 6 - 8 mnd. Jeg prøvde jo å "husje" dem vekk, men de ble vant til det. Ja, ja, de forsvant til slutt - forhåpentligvis tilbake til kleiven sin. Det ble ikke lagt mer solsikkefrø - gikk over til meiseball o.l. i stedet. Der jeg bor nå er det ikke noe problem - ingen duekleiver i nærheten heller.
Liker best v5 her, hvor den titter rett på deg.

- Bjarte

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu