• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-07-11 00:10:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-07-11 00:11:33
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-07-11 00:12:31
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger88
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_597574} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Knut R.

Et riktig flott og tankevekkende portrett/serie du har tatt her!

Likte nr 2 best. Tettere på og du verden hvilket ansikt!

Supert!

Ønsker deg en riktig god sommer!

mvh Knut
Anne Elisabeth S.

Takk for kommentaren Knut.
God sommer til deg og!
mvh
Anne Beth
Avsluttet .

Liker helt klart V1 og V4 best. Utsnittet i V2 "skjærer litt" i øynene mine, uten at jeg helt ser hvorfor. V4 med litt mer omgivelser og kontekst f unker også bra, men det er nærheten i V1 som slo meg mest.
Kristoffer L.

Det er en virkelig flott portrettmodell du har hatt her, og jeg synes du har fått mye ut av denne anledningen.

Versjon 2 er den jeg liker best. Det er et svært direkte bilde; velkomponert, fint belyst, og i utgangspunktet også skarpere enn versjon 1 (hvor det ser ut til å være en tanke bevegelsesuskarphet). Et par utbrente parti på nesen og i pannen indikerer at bildet kan være noe overeksponert, uten at jeg på noen måte synes at det ødelegger bildet.

Om det hadde vært mitt bilde, ville jeg antakelig lagt det noe mørkere i tonene, f.eks. ved å dra mellomtonene noe ned i Levels. En bitte liten kontrastjustering i Curves ville jeg også gjort, kanskje så liten at en bare så vidt kan ane en S-kurve der. Bildet tåler også en forsiktig oppskarping med Unsharp Mask. Her ville jeg brukt parametrene Radius 1, Strength 100, Clipping 0. Dette for å markere de mange små detaljene, uten at de blir overdrevet. Jeg testet raskt ut disse mulighetene, og fikk et utkast som jeg evt. gjerne kan maile over til deg, om du skulle ha lyst til å se et forslag?
Anne Elisabeth S.

Hei og takk for kommentar og gode råd. Jeg har skarpet opp ganske mye, særlig V1 dro jeg hardt i spakene får å få økt effekten av furene. (unsharp mask. Samme med V2, men da "bare" radius et sted mellom 1 og 3 (husker ikke) og strength 100. Men er enig i at dette kunne økes i V2. Tar gjerne imot forslag, jeg har null erfaring med s/h og vil gjerne lære :-)

Anne Beth
Kristoffer L.

Da mailer jeg over et utkast nå. Ettersom versjon 2 allerede var skarpet litt, blir det ikke optimalt, men jeg synes likevel at det hjalp. De utbrente partiene går det ikke an å gjøre noe med; hvis også originalen er slik, kommer en ikke lenger der heller. (Hvis du vil at jeg skal se på originalen av v2 (og evt. v1), kan du gjerne sende den over.)

Angående versjon 1 tror jeg nok at du har dratt vel hardt i spakene. Spesielt hvis det har vært en smule bevegelsesuskarphet først, slår det lett sterkt ut, og bildet kan lett bli 'urolig'. :-)
Kirsten H.

En serie med veldig gode gateportretter. Jeg liker alle sammen.
mvh Kirsten
Anne Elisabeth S.

Så snilt av deg Kristoffer!
Og takk til deg Kirsten for hyggelig tilbakemelding.
Kristoffer L.

Bare hyggelig! :-)
Et lite triks: Legg merke til den hvite haloen langs hans høyre skulder i V1. Får en slike (evt. mørke haloer) et eller annet sted i bildet, har en dratt for hardt i en eller annen spak. Her var det nok USM-en. ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu