Fikk den tak i noe, Yes, eller...
Blir ikke ferdig med disse elegante og nesten majestetiske flyverne. Joda det slenger en og anne terne enda her vestpå, men det minker raskt. Ungene er på vingene så nå er det muligens tid for å tenke på egen mage. I allefall så gir de ikke fra seg maten nå.
Bildet inngår i albumet Ternebilder -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-04 13:50:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma 50-500
  • Brennvidde370mm
  • Blender-
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • AnnetEV -1.7, ikke stativ, og f/6.3. Bildet ett utsnitt av orginalfila.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger338
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59780} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Steinulf L.

Elegant er ordet. Flott med vanndråpene!
Bjørn H.

Hei .. Enig med SL, dette er et elegant bilde Nils ..

Bra skarphet med fin dybde ... dråpene faller fint inn og hever opplevelsen .. skjønner at man kan få dilla på denne type fotografering med så god fangst ... :)

Bjørn
Carsten A.

Bra av vår felles favorittfugl. Jeg har likevel noen innvendinger til presentasjonen.

For det første syns jeg bildet vinner på litt beskjæring fra venstre, ettersom utsnittet alt er i trangeste laget på høyre side. Beskjæring ovenfra ville også vært mitt valg, det løfter fuglen i formatet. Men viktigst er tonefordelingen, som jeg syns blir litt grå og flat her. Dette på inntrykk, men ser du på bildet i levels, går det nokså tydelig frem at hele toneskalaen ikke er tatt i bruk.

Jeg tok bildet inn i PS, og en ikke for svak S-kurve med med kureverktøyet ga en meget positiv endring. En slik S-kurve er nok det beste her, men mye kan selvsagt også gjøres med levels.

For å forebygge og om mulig unngå unødig kritikk fra dem (ikke deg, Nils, men BH her kan gjerne ta det til seg) som tror at enhver fotoamatør som våger seg på å antyde noe om forbedringer i et bilde eller at noe negativt om presentasjonen, er arrogant eller ute etter å hevde seg på en annens bekosting, vises til FOTOdotNO sine retningslinjer for bildekritikken.
MVH CA
Nils B.

Takk for tilbakemeldinger. CA, jeg tok bildet inn i ps, la på en ''S'' kurve og beskar. Er enig med deg at fuglen ble løftet, samtidig som vi fikk mer kontakt. Bra konstuktiv kritikk settes stor pris på her hos meg. Det er jo nettopp dette man lærer av.
nbh
Frank W. G.

Hei!
Har forsøkt meg på Cartens lille forslag som ga store resultater. Helt enig med den mannen. Det er slik god konstruktiv kritikk vi trenger. Bra, Carsten, men nok om det.
Liker bildet ditt. Dråpene er med på å gi bildeflaten mer liv, og gir mer innhold til selve motivet. Godt jobba med modellen som ikke er blant de letteste å samarbeide med.
Stå på, Nils!!

Frank
Liv Anette T.

Synes du hadde et bra bilde her. Likte at vingene ikke var skarpe. Det synes jeg gir godt inntrykk av at det er bevegelse i vingeslagene. Er enig at vanndråpene er med på å heve bildet.
Har prøvd meg på fugle-flukt-bilder....og prøver stadig, men uten følgefokus på kameratet synes jeg det er vanskelig å få brukbare resultater.
Anette
Tom A. T.

Råd om teknikk og forbedringer har jo CA tatt seg av, så jeg nøyer meg med å si ok bilde som er på nippet til å oppleves litt kjedelig, men blir ''reddet'' av dråpene.
mvh Tom T
Truls S.

Hei Nils.

Pleier som regel å se disse avbildet i vinkler forfra, dette var et fint alternativ.

Som flere nevner og som jeg sier meg enig i, det er dråpene som gjør dette bildet.

Godt fanget uten stativ og uten IS-type objektiv!

truls
Arnt Ove J.

Blir ikke helt klok på denne........har hatt bilde i PS og her er ikke mye å gå på. Ca sitt forslag om S curve er riktig, men jeg ville lagt mye trykk i nedre del og nesten ingenting i øvre del av kurven. Det hvite tåler ikke mye mer. Filen virker ''kaputt'' ved behandling i PS, kanskje et voldsomt utsnitt ? og en kraftig feil eksponering ?

Du lurte meg igang med macro fotografeing i vår, men dette terne styret til deg og CA blir jeg ikke riktig klok på. Skjønner av bilder og kommentarer at disse fuglene er en utfording, men terne fotograf skal jeg ikke bli :-)

Kult med dråpene som gir en slags 3D effekt.

mvh
Arnt Ove
Reidun G.

CA har rett, versjon ble enda bedre.
Reidun
Jan W.

Bra ternebilde Nils!

Jeg synes beskjæringen i V2 var bra men kontrast økningen med kurve verktøyet ble litt overdreven etter min mening.

Mvh. Jan
Ferran C.

God morgen Nils,
Nice catched, i like these dropes and the blured wings, maybe i miss the water under the bird but nice shot, i like both versions, the first more neutral and natural and the second stronger contrast.
Ferran
May-Lise L.

CAs forslag til forbedring her gjorde susen i bildet. Da jeg så v.1 syntes jeg det var tamt og at det var dråpene som gjorde bildet. Men CAs veiledning hevet bildet utrolig mye. Jeg har lært mye av denne mannens kommentarer til andre sine bilder. Selvsagt har jeg også lært noe fra den tiden han kommenterte mine bilder :)
Tom E. F.

En liten fiskepinne ble det, ser det ut til!
Godt fanget, Nils!
Enig i at endringene gjort i #2 må kalles forbedringer (i et ellers godt bilde).
mvh Tom E. F.
Geir Arne M.

Flott fangst. Enig i de endringer som er gjort. Du blir liksom aldri ferdig med disse fuglene.

Men som du har sagt vi lærer hele tiden.

mvh
geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu