Ut på tur
Etter bilen fikk seg en runde i vaskehallen fant jeg ut at jeg skulle fotografere kjøreturen hjem igjen. Kameraet ble surret fast i nakkestøtten på passasjersiden og stilt inn med minste blender (f/22) og så lang lukker som jeg kunne bruke. Kameraet ble satt på timer, med serieopptak på 10 bilder, slik at det kunne gjøre jobben sin mens jeg konsentrerte meg om kjøringen. Jeg satte og på bracketing for å variere eksponeringen underveis, siden lysfoholdene varierer hele tiden med en bil i bevegelse.

Sterk sol utenfor bilen, og sort interiør gjør det vanskelig å få skikkelig eksponering av både inne og ute, samtidig som det er fart i bildet.

Dette var litt hastverksarbeid, men alt i alt så ble det greit nok. I alle fall siden reima kun var surret rundt nakkestøtten og kameraet hang ellers fritt mot stolryggen. Jeg burde nok hatt på et ND-filter for å få lengre lukkertid, men objektivet tar desverre ikke filtre.
Utstyr
  • Canon EOS 550D
  • Sigma 8-16mm f/4,5 - 5,6 DC HSM
  • Brennvidde8mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • AnnetSelvutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_598793} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Carsten W.

Morsomt eksperiment. Bildet har skikkelig "fart", ja...;)
Walter S.

Et spennende konsept som kan gi en ideer til å prøve noe tilsvarende! Her er det bare å bruke fantasien og med litt flaks kan man få til noe helt spesiellt.

jeg likte bildet ditt, med fart og spenning. Skulle jeg kunne velge, så måtte det være en litt høyere kameravinkel som viser noe av veien foran bilen - men det kommer sikkert neste gang.
:o)

Mvh,
Walter
Erik R.

Takk for hyggelige kommentarer!
Neste gang så skal jeg gå litt grundigere til verks, og lage et utsnitt som fungerer godt før bildene tas. Her så surret jeg kameraet på plass, og så dro jeg avgårde. Det ble litt "hyrten og styrten". Men, ideen er plantet, så dette kan bli spennende :)

Jeg tar med meg forslaget om høyere kameraplassering. Kanskje litt smalere bildevinkel også. Bildet her er ganske mye kuttet, samt en del forsvant når det skulle rettes opp også.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu