Hveteåkeren (Og skyer på landskapshimmelen).
Bak i bildet vises fra venstre Lyby Nordre, Lyby Mellem og Lyby Søndre. Lyby dss Ljodrby (Gml.n.: Lyd, støy og ståk) - og var markedsplassen i vikingebygda.
Bildet inngår i albumet " Langs bygdeveier, stier og tråkk i Rygge " - Bilder fra kulturlandskapet og kystmiljøet, hit og dit, på kryss og tvers.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-07-23 08:45:48
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikkor Ai-S 2.8/28 mm
  • Brennvidde28 mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50 s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 200, hyperfokal.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_599243} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Heidi N.

Et nydelig landskapsbilder i både utsnitt, farger og lys! :) Og originalen var absolutt best. :)
Heidi
Kirsten H.

Her har du fine detaljer i kornåkeren samtidig som du har gården badet i sol og flotte sommerskyer. Dette var mye bedre enn det forrige du la ut. Supert!
mvh Kirsten
Walter S.

Det første som falt meg inn, når jeg åpnet bildet ditt (originalen), var at: "..nå har han Olav Bjarte stått opp tidlig for å fotografere..." - men så ser jeg jo at det står 'solnedgang' under nøkkelord og at det er et kveldsbilde, med lav sol og laaaange skygger.

Det er faktisk den lange skyggen og det lille streiflyset av gylden sol i venstre del av åkeren som er så fascinerende her. Lysets spill i hveteåkeren gir den en nydelig grønntone som varierer bakover og leder øyet mot gårdene.

Hveteåkeren og himmelen er det sentrale elementene her. Hveteåkeren har jeg allerede snakket om. Himmelen er meget variert med både varmt og kjølig lys (venstre og høyre) og den tunge skybanken er fremstillt som lett akvarellaktig i sine former.

Toppers!

Mvh,
Walter
Carsten W.

Det er ikke så mye å si etter Walter og Kirsten;)
Bildet gjør seg mye bedre en forrige. Jeg har en pitelite tendens til originalen. Jeg syns lange lyssripen og skyggen leder fint over åkeren.
Oddhild L.

Er einig med alle kommentarer! Nydeleg bilde.
Solvår B.

V1 er min favoritt. Lyset, fargene, utsnittet = flott!
: ) Solvår
Trygve B.

Nyyyydelig. Kan se på det lenge. Mvh Trygve
Olav Bjarte K.

Takk til alle sammen for hyggelige kommentarer!

Kirsten og Carsten: Vedrørende bilde bilde nr. 659837 er jeg i all vennskapelighet unenig. Motivene i begge bildene er ganske ordinære, men det forrige bilde har en helt annen "digital" vanskelighetsgrad da lyset (EV) strekker seg over mange flere trinn enn i dette - fra det lyseste i skyene til det aller mørkeste i den harde skyggen. Med litt hjelp kom den til tider og av enkelte utskjelte E-3`en fra det med skinnet i behold uten utbrente piksler. Håper at noen la merke til dette halvveis skjulte budskapet ;)

Trygve: Det du sier er essensen i landskapsskildringene. Man skal bruke litt tid for å la øyet vandre i bildets fortelling.

Walter: Det er håp! Nå utover høsten står sola seinere og seinere opp - og en vakker dag rekker jeg soloppgangene...

Vh.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu