Utstyr
  • Hasselblad 500 C/M.Polamagasin
  • Carl Zeiss Planar 2,8 / 80mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFuji FP100 instant film.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger189
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_599474} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Hei Roger.
he, jeg har vært så opptatt av fugler i de siste månedene, så nå var det liksom på tide å slippe et "kunstverk":)
Og jeg ser du har lånt grønnfarven min, den sære sure fine grønnfarven. Gammelt bilde? Eller driver du med mørkeromsarbeid her.
Uansett vil jeg nesten si, så har bildet en fin balanse, det var liksom det første jeg merket meg, balansen ligger faktisk i vannpytten med sin speiling, og mastene i høyre siden oppe. Meget effektfullt. Ellers så er bildet veldig uskarpt, veldig bra softlighet over hele bildet og man oppdager fort at her lever kunstnersjelen i beste velgående.
Et lite moment som jeg tror jeg ville tatt bort, som igrunnen er et blikkfang som ikke skulle vært der, nemlig den lyse kvadraten? Midt i bilde, den speiler seg også i vanndammen.
Meget mulig at du er uenig med meg idet, at du mener at denne har sin funksjon som du liker. Ikke allverdens å skrike opp om, men slik tenker jeg. Ser ut som en infotavle, eller er det taket på en liten kakebu:)
Fortsatt god og regnfull sommer til deg:)
mvh arild
Roy Arne K.
Komposisjonen og balansen samt fargen synes jeg ble bra.
Uskarpheten - enden får det være skikkelig uskarpt eller skarpt. Ser ut som om du har vært inne med noen filter her, men du opplyser ingen ting om det.
Jeg tror dette bildet hadde blitt mye bedre i sort/hvitt med litt hard kontrast, men ikke så hardt at dt ikke er toneomfang i hele skalaen.
Liker motivet.
Roger H.
Takk for grundig kommentar Arild. Bildet er ikke så veldig gammelt. Det er ett av mine nyeste, ca en uke gammelt. Den lyse kvadraten er en reklame for speideren så jeg valgte å ha den med.

Roy Arne, har ikke brukt noe filter, bare endret fargen litt i PS. Forstår hva du mener.

Takk igjen til dere to.
Avsluttet .
Polaback med filmen du oppgir gir dette resultatet bortsett fra fargen som du sier. Trolig ikke mye PS inne i "bildet" her. Kanskje også litt fremmed materiale i vår mere digitale fotohverdag. Ellers er mye av det som er å si sagt før meg her om balanse og linjer. Innholdsmessig gir det meg ikke så mye som jeg har inntrykk av at det gjør for de foregående her. Fargen skaper et lite ekstra "irritasjonsmoment" da.
Rita H.
Fargen er det første som gjør at en stopper opp her, og det er først og fremst fordi det (for meg i hvert fall) er ukjent å se på foto - den blir veldig spesiell.
Jeg kunne gjerne sett dette i s/h - tror motivet kommer bedre frem.
Midtstillingen av reklamen er et undrende blikkfang.

Hilsen Rita
Roger H.
Hei Kjell. Jeg kan jo si hvordan bildet ble til. Jeg tok to eksponeringer fra forsjellig ståsted. Deretter la jeg bildene sammen med emulsjonssiden mot hverandre i 20 minutter. Da jeg etterpå forsiktig separerte bildene ( de hang jo sammen)så fikkj jeg dette resultatet. Resten er scanner og PS.

Rita, som du og Roy Arne sier, bedre i s/h. Er litt usikker der men forstår hva dere mener.

Tusen takk til dere to fo inspirerende kommenterer.
Torild H.
Ved fyrste augekast er det uttrykk, teknikk som fanger interesse her, bildet skiller seg ut, takk for at du forklarer prosessen fram til ferdig bilde, lurte jo litt på det.
For min del er plakaten (bra også at den speglar seg i vatnet)viktig her for innhald sin del, undrast kva som vert formidla her, speiderreklame, les eg så i din kommentar.
Tenker motivet passer til valgt teknikk, der flater, linjer betyr ein del i og med uskarpheten og tilels utvisking av detaljer.
Roger H.
Takk så mye for en innholdsrik kommentar Torild.
Denne teknikken har jeg ikke prøvd før, så det er interessant å høre meninger om det.
Børge W.
Interessant teknikk som skaper sitt helt eget uttrykk. Spennende! Det jeg stusser på her er motivvalget. Med mindre du er elektroingeniør eller vanndamentusiast. Teknikken sammen med dertil egnet motiv kan gi flotte bilder som vil skille seg ut. Portretter hadde vært morro å få sett.
Roger H.
Takker for innspill Børge. Jeg er ikke elektro eller vanndaminteressert, men setter pris på at du likte bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu