Kålåkeren på Rygge
Solen hang meget lavt på horisonten da vi kom frem til denne kålåkeren.
Etter oppfordring fra Olav Bjarte legger jeg så ut "min" versjon av samme kålåkeren som han har her: bilde nr. 661920
Fototuren i går var svært lærerikt og det å rusle rundt i Olav Bjartes nærmiljø - og kjenne igjen en del av hans motiver - var spennede. Takk for turen, jeg har lært en mengde!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-08-04 19:29:31
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetKlonet bort en strømstolpe i busk-klynga til høyre og en ledning derfra til gården. Vil ha mest mulig rent bilde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_601053} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Harald K A.

Hei Walter,
Kanskje det var kål man skulle dyrke, ihvertfall når det blir så fint gjenskapt som her. Nydelig komposisjon og flott lys. Jeg synes orginalen er den beste jeg da.
Godt jobba!

Fotohilsen
Harald
Olav Bjarte K.

Hei, dette var et hyggelig bidrag på galleriet!

Org: Følelsen av seinsommerkveld er i høyeste grad tilstede. Din brukte brennvidde drar bygningen nærmere enn i mitt bidrag - det synes jeg er et pluss i dette tilfellet. - Sterkere stedsidentitet. Venstre bildeside gjengir enkelte dekkblader i skrått innfallende og kriblende sidelys, den andre halvparten er i flott og lavt innfallende medlys fra sol som øyeblikket etterpå var borte. Mye vekslende lys i ett og samme bilde.

V2: Jeg synes denne versjonen er fin, men venstre bildedel er kanskje best. Nedre halvpart i denne versjonen gjengir bladene på en måte hvor vi ser "inn" i bladstrukturen - stilig...

Gjentagelsene, eller repetisjonen til de enkelte plantene og lyset på disse skaper en urytmisk rytme, hvis jeg kan bruke det utrykket ;)

God helg!

Vennlig hilsen.

Line H.

Sansen for hovedfokus ,i tykkeste kålåkeren, som om hus og folk skal ha stor/eller større respekt for selvdyrking og føden.
Artig og likanes komp med fortjent lys på "hodene" som bretter ut bladene å ber om å bli behandlet med respekt,gjerne kokt : )

Herlig....Line
Trygve B.

Fint repeterende mønster her som gjorde bildet så bra. Lys og komposisjon var også fint. Bildet har også en fin dybde. Ja, så enkelt som en kålåker kan bli et topp bilde, slik som her. Ha en fin kveld. Mvh Trygve
Carsten W.

Er det en slags konkuranse?)
Se her: bilde nr. 661920
Skal ikke bestemme meg hvem som vinner...;)
Kirsten H.

Jeg trodde jeg hadde kommentert dette bildet tidligere i dag, men så ser jeg at du har vært på tur med Olav og fotografert det samme motivet. Jeg synes bildene er ganske like, og jeg liker alle.Jeg har aldri tenkt på kålhoder som spesielt dekorativt før, men må visst revurdere dette.
mvh Kirsten
Carsten W.

...man burde lese hele underteksten for man kommenterer...;)) Sorry.
Bjarte W.

Her er det jo nok kålhoder til en hel liten by. Varme, fine toner, som jeg synes er best i v1. Fine linjer også, og god dybde. Enig med deg mht v2 - ikke optimalt med HDR her, blir litt for brokete.

- Bjarte
Walter S.

En hjertelig takk til Harald K; Olav Bjarte, Line, Trygve, Carsten (2x), Kirsten, og Bjarte W. for hyggelige og velkomne kommentarer om kålåkerens fortrinn som foto-objekt.

Det er nok flere, inkludert Olav Bjarte og meg, som ble overrasket at en slik åker - i "riktig" lys, faktisk kan være spennede. Tilfeldigheter avgjorde at vi passerte stedet akkurat da.

Mvh,
Walter
Solvår B.

Tenk at en kålåker kan være så flott. V1 for meg.
: ) Solvår
Walter S.

Jo, takk for det, Solvår!

Mvh,
Walter
Lars-Anders M.

Meget bra kålbilde. De er mange og fine.
Walter S.

Takker Lar-Anders for hans kommentar.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu