Bylandskap IV: Ledaalparken.
Kiellandfamiliens eiendom Ledaal ble testamentert til Stavanger Museum i 1930, men allerede i 1917 ble den store hagen gitt til Stavanger kommune og gjort offentlig tilgjengelig for publikum som park. Parken har gjennomgått flere stilendringer siden den ble anlagt ved begynnelsen på 1800-tallet. De store trærne er fra ulike epoker i parkens historie. Kongeboligen ligger i underetasjen.
Benkene er Stavanger Kommunes gave til kongeparets 60-årsdager.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-08-05 10:49:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-08-05 14:23:54
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon 18 - 105
  • Brennvidde45mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_601133} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Solvår B.

Du fortsetter din fine dokumentasjon. Den røde bygningen er et flott blikkfang.
Jeg er ikke helt enig i din komp. Jeg ville gjort et kutt nede og heller hatt med mer av de store, flotte trærne. Smak og behag.
: ) Solvår
Olav Bjarte K.

Jeg har fulgt med i denne bylandskapserien din, - interessant!

Bildet du viser oss denne gangen er mer sammensatt og innholdsrikt enn de før dette (Uten at dette trekker de andre ned).

Solvår nevner kuttforslag. Jeg ser muligheter både oppe og nede, men ville ha vurdert toppen; hard kontrast (Og en refleks) kommer uheldig ut. Kanskje et 16:9 fra bunnen vil virke bra.

Fint formidlet og med god undertekst!

Vennlig hilsen.
Kirsten H.

Her er jeg nok enig med Solvår. Det ble litt for mye grus og forgrunn, med en annen kameravinkel ville du fått med mer av trærne. Et praktfullt sted som jeg har besøkt flere ganger med skoleklasser på ekskusjon.
mvh Kirsten
Carsten W.

Man kunne kutte eller la være.
Jeg liker oppbyggning av bildet som det er. Grusen i foregrunnen med lysflekkene på gir god dybde i bildet.
Hva betyr "kongeboligen"? Måtte kongen, når han kom på besøk, sove i kjelleren? Han var jo svensk i denne dager, men ble det ikke likvel sett som uhøflig?)
Jan G.

Hei Carsten, Kongeboligen er en tipp-topp moderne leilighet som bortsett fra bad og sanitærutstyr, er møblert med utsøkte antikke møbler. Kongeparet bor ikke der så ofte, fordi de gjerne bor i Kongeskipet når de er i Stavanger eller de flyr fram og tilbake til Oslo på dagen. De bor også på hotell som har kongesuite.
Hilsen Jan
Trygve B.

Ja, nok et fint bilde fra Ledaal. Kutt eller ikke kutt. Vanskelig å si. Slik det er nå, så får en en følelse av dybde og at veien fører frem til noe stort, nemlig hovedbygningen. Kutter en for mye forsvinner den følelsen av storhet som Ledaal skal være. Så det er mange hensyn en må tenke på. Bra var det. Mvh Trygve
John A R.

Fint bilde med god dybde og flott lys. Fin komposisjon. Likte best orginalen synes fargene og lyset virker varmere :)
Morten S.

Kan vældig godt lide kompositionen på originalen. Den lange indkørsel fører automatisk blikket ind til det fine røde hus, der står i flot kontrast til træernes grønne farver.
Lars-Anders M.

Bra bilder av parken.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu