Gaupe
Fra samme fototur på Langedrag som forrige bilde. Denne gang med større avstand til nettinggjerdet og motivet lenger inn i ''gården'' (Sammen med Ann Forberg som utålmodig venter på fremkalling av filmene stakkars :-))
Bildet inngår i albumet Langedrag -
Utstyr
  • Canon D60
  • Sigma 120-300 mm
  • Brennvidde232mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/350s
  • FilmtypeIso 200 digitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger635
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60249} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Bjarne G.
Si meg er det bikkja di eller? I så fall vil jeg tørre å påstå at slike bilder tar du ikke mange ganger iløpet av ett år! Blinkskudd!
Frank W. G.
Ja, kanskje det er bikkja di gett ;-)
Teknisk meget bra. Egentlig ikke noe å utsette på dette.

Frank
Marthin H.
en Underbart vacker bild på ett underbart vackert djur!
Kjempefint!
Liv Anette T.
Dette var et virkelig flott ''pusekatt'' bilde. Kan det stort sett gjøres bedre. Det mått være om du møtte på dette flotte kattedyret ute i fri mark. Synes både bakgrunnen og forgrunnen var bra. Helt kjempe.....
Anette
Birna R.
Gaupa sitter jo i ''bur'', dvs. bak et nettinggjerde hvor det befinner seg en skokk fotografer på utsiden -- har ikke helt skjønt det store med å vise frem bilder av dyr i fangenskap, med mindre man ikke vet hvordan en gaupe (eller ulv) ser ut.

Skal du ta bilder av dyr i fangenskap kan de like gjerne være utstoppet, det ultimate fangenskap (se bilde nr. 57380). Da kan fotografens oppgave nettopp være å gi dyret en visuell verdighet som fangenskapet har frarøvet det.

Iallefall, god skikk blant naturfotografer er å markere at slike bilder er tatt under ''kontrollerte forhold''. Det er ikke gjort eksplisitt her, selv om autor ikke har lagt skjul på omstendighetene omkring opptaket.
Reidun G.
Takk for tilbakemeldinger.

For at det ikke skal være noen tvil, den hvite K nede i høyre billedkant betyr tatt under kontrollerte forhold.

Reidun
Birna R.
flott Reidun, sorry at jeg ikke så den men du har selvsagt HELT rett.
Nina I.
Synes bare dette var utrolig flott jeg - uansett om dyret er i fangenskap.

:) Nina
Fred S.
Selv la jeg ikke merke til K`en, ( og ville ikke ha skjønt hva den stod for hvis jeg hadde sett den) men både her og ved forrige bilde gir jo billedteksten klar beskjed om hvor bildet er tatt. De områdene dyrene både på Langedrag og f.eks. Namskogan Familiepark befinner seg i, kan vel dessuten ikke betegnes som ''bur'', dyrene har et stort areale til rådighet. Vanskelig for meg å skjønne at det å ta bilder slike steder skal være ''mindreverdig'' på noen måte. I alle fall, selv tatt i kontrollerte former vil bildene til en dyktig fotograf skille seg ut, som dette. Du har foreviget gaupa i en svært flott positur, og som vanlig sylskarpt, Reidun.
vh fred
Eskil O.
All honnør til fotografen, et flott bilde av et prektig dyr. Sånne har jeg oppservert rundt husene der jeg bor, men har ikke klart å få et bilde av.

Eskil.
Kurt S.
Flott bilde av en skikkelig tøff ''pusekatt''
Perfekt komp og fine farger.
mvh Kurt.
Thomas S.
flott bilde av et flott dyr

Thomas
Tormod I.
Meget pent.
Rett og slett :)
Nils B.
Det er et pent bilde, med fargegjenngivelse som tiltaler. Selvfølgelig hadde det vært ekstra stilig om du hadde møtt denne ute på tur, (noe som er lite sannsynlig) men bildet er ikke dårlig av den grunn. At merkingen av kontrollert form burde fremstått i tittelen er jeg ening i. Men skulle jeg pirke på noe måtte det være at du haddel laget et tettere utsnitt slik at den hvite stolpen i bakkant og tilstøtende lyse felter ikke var synlige.
mvh Nils
Bjørn H.
Hei -- Liker dette veldig godt.. Ser heller ikke problemet her .. med å fotografere på Langedrag eller i andre parker ???

... Du har gjort et flott severdig bilde ..

Fine toner og bra dybdeskarphet ...

Lurer litt på de stråene helt til høyre i bildet..Vet ikke, men kunne det vært beskåret tettere på høyre side ??? usikker på det ....

Flott

Bjørn :)
Rune L.
Helt fantastisk gaupebildet. Alt bra. Blinkskudd :-)

Rune
Ann F.
Se bilde nr. 80366
:-)
Flott positur, fine farger. (Nesten makan ligger på litt lysbord.) Jeg er litt misunnelig på ditt 1,2 kg. tunge Sigma-objektiv, jeg ser at nettingen er noe mer tilstede på mine bilder, den gir et svakt gråslør på en del av mine dias siden mitt teleobjektiv ikke er like lyssterkt.
Mvh Ann
Jostein M.
Dette var fint Reidun. At dyret er i fangenskap kan jo framstå som en nedtur for mange. Kan skjønne det. Uansett synes jeg det er flott at et så rent og pent bilde av gaupen blir presentert her.
Mvh
Jostein
Inger-Lise S.
Hei Reidun!For et bilde! Flott og alt er sagt! Jeg syns du tar bare flotte bilder,-usedvanlig gode!!En klasse for seg!
P.s.Godt du har humor!:-) Hilsen Inger-Lise
Tom E. F.
Hei, Reidun!
''Blasshetsutsagnet'' mitt til ditt forrige bilde skapte noen bølger, men slikt må man regne med. Dette med øyne som ser og ikke minst: Skjermen som viser/ lyset i rommet osv osv gjør slike kommentarer til en ikke- statisk ''greie''. Nok om det.
Har ingen betenkeligheter med å karakterisere bildet over (også) som et meget godt utført stykke fotoarbeid! Du har både teknikk, øye og utstyr man kan misunne deg!
mvh Tom
Reidun G.
Tusen takk for tilbakemeldinger.
Ja Tom, det vi ser/skjerminnstillinger blir nok et tema så lenge ikke alle har nøyaktig det samme. En vakker dag får vi nok standarder her også - forhåpentlig.

Ann,
1,2 kg - å nei du, 2,6 kg ! - med andre ord en kjekk liten sak :-)

Reidun
monica p.
Fangenskap eller ikke dette var flott, ville også kuttet bort den stolpen bak til høyre, ikke at den forstyrrer noe særlig, men da blir bildet fritt for noe å sette fingeren på.
Love it.....
Mvh Monica:o)
Jan W.
Nok et fint bilde av dette flotte dyret Reidun.

Er forøvrig enig i forslaget om beskjæring på høyre side.

mvh. Jan
kai j.
Enig med Bjørn i at jeg ikke helt skjønner at det er så stort med bilder tatt av dyr i dyrehage, dyr som er frarøvet sin frihet og sperra inne.
Har selv bilder av samme gaupe men kun for å ha det som et artsbilde av dyret.
At gaupa er et flott dyr er det ingen tvil om, men jeg reiste fra Langedrag med et vemodig sinn med tanke på hvordan vi forvalter våre rovdyr spesielt ulv og bjørn.
Mange ønsker disse dyrene bak lås og slå fordi de ikke vil ha de i skogen, forstå den som kan.
En liten avsporing fra min side.
Per R. G.
flott bilde reidun
Arild K.
Flott gaupebilde !

Mvh AK
Tom A. T.
Pent bilde. Skarphet og presentasjon i toppklasse som vanlig. Sikkert en opplevelse å se disse, selv med et gjerde i mellom.
mvh Tom T
Avsluttet .
Bildet hadde tålt en bekjæring inn fra høyre for å fjerne stråene der.

Synd med den uskarpe bjørka nede til venstre.

Ellers flotte farger og kontrast. og ikke minst usedvanlig skarpt.

Mange er opptatt av at alle bevegelser og blikk skal gå i tradisjonell lesertning. Burde bildet av den grunn speilvendes ?Det er iallfall mye lettere ennå speilvende motivet !

Mvh Å
John G.
Flott gaupe og fint bilde!
K'en forsvinner på min 17 tommers skjerm(må skrolle - eller se bildet i fullscreen - for å se den).
John :-)
Lars-Anders M.
Meget vakkert dyr. Ok bilde.
Jan-Eilert P.
Hvorfor merkes bilder med K for kontrollerte forhold?

Bilder som er tatt under kontrollerte forhold burde være like innteressante som bilder tatt i dyrets naturlige element, dersom bildet ikke er tatt som dokumentasjon (Der plantefauna e.t.c er viktig) eller er ment å illustrere dyret i sitt rette element. Dersom hensikten men som er lagt ut for å få kritikk på komposisjon, lys, farger, e.t.c. burde bilder av dyr under kontrollerte forhold være på fult høyde med bilder tatt i sitt rette element. Imidlertid er det viktig å merke med K slik at betrakteren blir oppmerksom på at fauna e.t.c. kan fravike fra det naturlige elementet

Syns ikke ''fotojakten'' trenger å vurderes på foto.no . Det må fotografen selv stå for. Hvis det er fotojakten som skal vurderes burde flere oppfordres til å fortelle historien bak bildet. Tror det er mange måkebilder og ørnebilder osv som er tatt etter foring med fisk og reker i kjeften. Bjørnebilder tatt på åtejakt ferdig organsiert i fra hytter med avtrekkspiper og honning smurt på furutrea. Eller fugler fotografert på foringsbrettet.

Uansett: Synes Gaupebildet er flott! Og fint med flere bilder fra kjente områder.

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu