Utstyr
  • Nikon F2
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKodak film, negativet fotografert med Micro Nikkor
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger197
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_603336} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Thomas J.
jeg er veldig usikker på hva du mener med dette bilde.. om blikket ut av venstre kan er det bærende element, synes jeg det burdte vært noe skarphet i hvertfall den delen av bildet som skulle vært "hoved"-fokus.
Roger H.
Takker så mye for synspunkter.
Helge G.
Syns bildet "sitter" ganske bra, jeg (om en ser bort fra den uidentifiserte hvite tingen til høyre, som likevel ikke gjør så mye). Det uskarpe huet gir litt tøff action (alt er relativt!) til bildet, sammen med munnen. Bra kleskombinasjon. Jeg oppfatter personen som helhet som hovedmotiv; det er ikke så nøye hva hu ser på.

I det hele tatt føler jeg (det er mest en følelse) at bildet er (blitt) ganske typisk for en type gateportretter, med tøff jente/gutt som lener seg mot en severdig bil eller annen kul bakgrunn og "gjør" litt. Kanskje typisk i overkant. Men bildet dokumenterer stilen, i det aller minste, som et lite stykke kulturhistorie. Egner seg bra i en serie med ulike ungdommer fra samme tid, f.eks.
Kjell A.
Det jeg "ser" her er et helt vanlig bilde fra midt på 60 tallet. Tatt med et av datidens kompaktkameraer med innebygd linse. Kontrastene ser ut tilå være økt noe etter skanningen.
Bilde/motivet er som et vanlig snapshot fra 1966?, og er verken godt eller dårlig. Man kan selvfølgelig henge seg opp i hva hun ser på, eller hvem hun snakker med og få noe ut av bildet på den måten...
Vel, verdt å ta vare på er det. :-)

Mvh
Kjell
Rita H.
Pepitarutet bukse, bil fra 60-tallet? og tøff jente i avslappet positur som ser ut av bildet, muligens med en tyggis som kan "smelle".
Omgivelsene, som en aner, kunne vært spennende å se mer av - og hva jenta har fokus på kunne også vært moro å visst.
Et bilde som er en så god dokumentasjon på tiden mener jeg en ikke har behov for å endre noe på - her er det mye innenfor en ramme.

Hilsen Rita
Avsluttet .
Meget stiltypisk og severdig portrett fra den gang da. Tipper at det er fotografert på 60 tallet en gang? Klær, uttrykk og holdninger er som å se i en film fra den tiden. Som Rita sier det før meg her, mye innenfor en ramme. Litt dårlig dybdeskarphet kanskje, eller kanskje det er bevegelsesuskarphet på ansiktet, uten at det er avgjørende for helheten. Ser noen nevner "kompaktkamera og linse" også.
F2´en som du oppgir er brukt til dette opptaket var vel heller datidens "superproffe" verktøy med egnet objektiv på :)
Thomas J.
Når jeg ser det på mobilen (mindre skjerm, presset sammen så det blir skarpere), ser jeg også hele bilde bedre. Ser bedre ut da og jeg får ner ut av det.
Roger H.
Takker så mye for kommentarer. Det er interessant lesing. Hvis jeg ikke husker feil så er dette fra begynnelsen på 70-tallet.(I disse dager har jeg på nytt anskaffet meg en godt brukt F2. Den er litt slitt, så jeg må skifte speildemperen og et par andre ting).
Som dere forstår har jeg vært i arkivet igjen.
Takk igjen til dere fem.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu