Linerle - croptest
Var ute ved kysten idag får å fotografere vadere. Vaderne uteble så da får man fylle tiden med andre ting. Linerla ble derfor prøvekanin på cropegenskapene på den nye 5d markIII.
Bildeflaten i FF blir jo videre enn med cropkamera, og 400 mm kan oppleves noe snaut ved fuglefoto uten kamo når man er vant til 1,6 og 1,3 cropfaktor fra før. Fordelen er at jeg nå har 22 MP å ta av, kontra 10MP, og det muliggjør tøffere beskjæring. Spent å høre hva dere syns om kvaliteten på de cropa versjonene.
Bare test av cropegenskaper, interessert i synspunkter.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-08-27 22:47:56
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-08-27 22:54:36
    Versjon #3
Utstyr
  • EOS 5D markIII
  • Canon EF 400mm f 5.6 L USM
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • AnnetISO 1600, håndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_604237} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Torbjørn P.

Dette er vel bare en bekreftelse på hvor herlig det er å han en fullformat fil å besækjære "til beinet"! Godt detaljer på fjærdrakta. Synes også den mørke bakgrunnen ser bra ut med tanke på ISO 1600 håndholdt.
Frode L.

Hei Jarl Kjetil.

Ser ut som du kan croppe så mye du vil. litt støy på fuglen i v3, men ren og pen bakgrunn. V1 er jo knallgod, der sitter det som et skudd.

Frode.
Duy P.

Det er vel fordel med fullformat og så stor sensor som dette. Enig med Frode,v1 er mer enn bra nok, men v3 litt støy men fungerer bra som så. Du har fortsatt fine detaljer selv om hardt croppet.
Hva er neste JK 1Dx på jule handellista eller :)

:) duy
jarl kjetil j.

Takker for innspill folkens!
Ja litt støy på v.3 men syns detaljene fortsatt er brukbare. Det optimale er jo selvsagt å etterstrebe å croppe minst mulig fra orginalfila.
Duy, nei jeg kommer nok til å slå meg til ro med 5D mark III en god stund. Det er et kjempekamera og dekker mine behov med tanke på ISO og AF egenskaper, tror jeg da ;)... Får heller oppgradere objektivparken på sikt hvis jeg får lov av kjerringa da ;)

jkj
Duy P.

JK, ikke ment å være uærlig med fruen din. Du kan nevne at du fikk den kjempebillig av en fotokompis. Men husk du må spare selv for dette. Neste er vel 500mm f/4. Da går vel det annet.

:) duy
Harald N.

Her ser det ut til at utstyret funkar bra. Fin fargebruk med linerla på steinen.

Mvh Harald
Odd Chr. K.

En grei demo dette. Er vel enig med betraktningene over. Linerla er jo ingen kjempe, og bilder av småfugl må jo ofte croppes hardt - med mindre man er på kloss hold i kamo. Tror dette blir glimrende på større mål som rovfugl og hønse-pip-piper hvor man ofte kan begrense croppingen adskillig mere enn i v3. Men nå er vel du litt ivrig på småfuglfronten også, så da er det kanskje ingen vei utenom en runde med kjerringa:)
Odd C.
Bjørn Aksel B.

Behagelig å se på. Det er jo liksom ikke noe nytt fra deg da. Flott demo som viser hva utstyret er godt for. Du får finne frem snøskoffa igjen, og legge ut Hondaen for salg så er du på god vei til ei Canonon bøtte;)
Flott.
Bjørn A
jarl kjetil j.

Takker for kommentarer og innspill.
Odd Chr.: Ei runde med kjerringa skal det vel bli ei rå med men spørs om det forsvarer en slik investering i hennes øyne ;)
Bjørn A: Ja kanskje hondaen må ofres og sørlandsskuffa frem ;) Hvis ikke får dere Østfoldgutta tenke på meg når dere skal oppgradere til de nyeste glassa fra Canon og ny eier søkes til det gamle ;)
Så til bildet, når en er vant til 10MP ville en slik beskjæring være helt uaktuellt. Jeg må si jeg er kraftig imponert over detaljnivået når du ser hvor liten del av bildefalta fuglen fyller i den ucroppa versjonen. Selve bildet er forsåvidt ikke stort å rope hurra for ;)

jkj
Avsluttet .

Vakkert! :)

Jeg liker versjon 3 best.
Den versjonen synes jeg at gir det beste uttrykket; fuglens former tas igjen i formene på stenene og dette utsnittet gir et rent og harmoniskt inntrykk. Stenen som fuglen står på har et omriss som er svært lik formen på fuglens hode, og det er også med på å gi bildet noe ekstra :)

Mvh Liv
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu