Sjøgata sett fra Vefsna
Utstyr
  • 5d Mk III
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_604267} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Bildet er ikke dårlig, men jeg synes du bør utnytte dette kameraets høye dynamikk i skygge/detaljer istedet for å ta HDR bilder som for meg gir et noe unaturlig utrykk, også her....men det er min mening.

mvh Ulv
Morten E.

Ulv: Er mange som er skeptisk til HDR. Jeg liker å jobbe med det, og effektene man får.

Har nettopp fått kameraet og nettopp begynt å teste.
Mer kommer.

Takk for innspill!
Christina A.

Jeg likte det noe "unaturlige" utrykket som Ulv snakker om her. Det passer til bildet
Morten E.

Christina: Takk skal du ha :) Bildet er ikke helt ferdig, er noen fargenyanser på fjellet som jeg skal redigere bort. Men ellers ganske bra.
Lars Ivarson F.

fine fargar og lys i velsnitta bilete
Morten E.

Lars: Takk skal du ha!
Bjørnar P.
+2
HDR er et fantastisk verktøy for å fange et større kontrastomfang enn en enkel eksponering kan klare, men det kan jeg ikke se at du har gjort her. Du har derimot valgt å bruke programvare for HDR til å endre farger og kontraster til noe som på ingen måte er naturtro. Greit nok å leke med effekter, men vær så snill ikke kall det for HDR. Misbruket av begrepet har ført til at mange assosierer HDR med unaturlige farger og kontraster, og tar derfor avstand fra HDR generelt. Bruk heller begrepet tone mapping.
Personlig bruker jeg ofte HDR, men veldig sjelden for å lage en effekt. Jeg synes naturens egne farger og lyseffekter er mer enn gode nok. Å bruke HDR-programvare i tide og utide blir som å bruke ketchup til all mat: Alt ender opp med å smake nesten det samme, og den naturlige smaken blir borte.
Morten E.

Kan vel vanskelig kalle det annet enn HDR når det er det det faktisk ER, Bjørnar Pedersen. Og dette er minimalt justert. Kontrasten er økt noe, bildet er skarpet opp og himmelen er gjort litt mørkere. Ellers er det som det var.

Du var ikke her og så hvordan det var den kvelden, så VENNLIGST??!!

Debatten og meninger om HDR kan du ta på diskusjonsforum og ikke under bildet mitt.

Bjørnar P.
+1
Siden du ikke ønsker kommentar angående teknikken du har brukt, nøyer jeg meg med å konkludere med min opplevelse av bildet: Unaturlig. Så overlater jeg til deg å finne ut hvorfor. Som du kan se, er jeg ikke den eneste som opplever det slik. Om det var et mål for deg å få det naturlig vet jeg ikke. Å rope (ved å bruke utropstegn og store bokstaver) til en som tar seg bryet med å kommentere bildet ditt er lite lurt dersom du ønsker flere kommentarer i fremtiden.
Morten E.

Kall det hva du vil. Jeg ville ha det sånn, da ble det slik. Det gjenstår noen små justeringer, så blir det bra.

Vil jeg ha bildet naturlig ville jeg ikke tatt det som HDR.

At du har en annen mening er opp til deg. Ja, jeg tåler kritikk, for å si det sånn. Men når kritikken ikke er mer nyansert enn som så, fortoner det seg litt for usaklig og useriøst for min del.

At du ikke liker bildet har jeg ikke noen problemer med. Smaken er som baken, vet du. Med eller uten utropstegn.

Om du velger å la være å kommentere i fremtiden så er det helt greit for min del. Sier bare takk for din respons, og lykke til videre.


Morten E.

Smaken er som baken, som kjent. Dette bildet har jeg nå solgt mange av..tydelig at HDR fenger. Bildet har ellers fått 20000 visninger på youpic, så tydelig at det "treffer"
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu