A Greener Future for All of Us
Bildet inngår i albumet By Invisible Light - UV/IR bilder:
Fotografering uten å se noe som helst. (i søkeren), men med alle muligheter for å ta bilder på tradisjonelt vis likevel
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger737
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60559} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Christer B.
Går ut i fra at du ikke har etterbehandlet bildet for å forsterke det dominerende grønne, men at dette er et rent resulatat av IR filteret. Synes imidlertid det ble litt i drøyeste laget, hadde denne effekten vært FORSØKT etterapet i ps, (hvilket sies å være umulig) ville den antagelig blitt slaktet her på dotten! Men dette er jo fair play, så da er det vel greit! Snodig verden, hva? ;)

Uansett, synes ikke motivet var så skrekkelig spennende, det er liksom IR effekten som må bære hele bildet og det holder ikke helt i mål for min del. Tror kanskje damen (?) til venstre kunne vært med på neste bilde isteden, tror rullestolen med hjelpemann holder som historie.
mvh CB.
Birna R.
ikke lett å se hva som blir med på bildet når det sitter et nattsvart filter på objektivet. utsnittet blir bli etter innfallsmetoden, jeg synes selv dette funker bra, men du må være hjertens uenig.

Digital IR får merksnodige farger og av og til undres jeg om ikke kameraet blir helt tummelusk av at det pøses på med ''farger'' Bayer-interpoleringen ikke begriper. Noen ganger hjelper det å konvertere til sv/hv, andre ganger funker det best som kameraet påstår virkeligheten er.
Tarjei Ekenes K.
ser ut som skogen er i ferd med å flomme
over byen som massene fra en vulkan.

det var en fet effekt.

:-D ! son tarjeiav !
Avsluttet .
Godt å se at det fremdeles er håp. Det trengs i disse valgdager. En god del rom for tolkning i dette bildet, og jeg tror det er det du prøver å skape; og da må man vel si at du har lykkes.

mvh marius
Lars-Anders M.
Ja dette er ikke noe vanlig foto. Kreativt og flott. Jeg liker stilen. Stå på.
Fredrik S.
Du, Bjørn R. overasker meg. Jeg leser dine kommentarer til andres bilder og vanligvis er jeg enig. ''Kutt her'', ''Kutt der'', ''Gå nærmere'' osv. Og så presenterer du å legge ut dette bilde! Bilde er forferdelig dårlig spør du meg. Noen trær, noen hus, noen biler og en uskarp dame i rullestol... Og til venstre i bilde har du kappet en person i to! Det må vel være en kardinalfeil innen fotografering? Nei, det er tydligvis ofte langt mellom liv og lære... Dessuten forstår jeg ikke din fasinasjon for grelle farger. Men det er en annen skål.

-Fredrik S.
Birna R.
nei, mennesker er besynderlige. like så merkelig som folks smak og oppfatning av dette og hint, inkl. fargene.

''kardinalfeil'' - kan bare anvendes om det er et fasitsvar. hvor finnes så det innenfor en visuell kommunikasjon?

husk at mine kommentarer til andre er subjektive, tanker som jeg gjør meg når jeg ser bildet og forsøker å tenke meg at jeg hadde tatt dette. autor bestemmer såklart suverent om han/hun skal ta dette til etterretning eller ei. det gjelder oss alle, meg inklusive
Reidar N.
Hei Bjørn!
Har sett at du har gjentatt fleire gonger dette med at feil kun kan finnast der det eksisterer noko som er rett.
Den likar eg godt, har tenkt å ta opp det i mitt daglege vokabular. Folk som skil seg ut frå mengden får ofte slengt etter seg at ''du er ikkje heilt riktig'' osv. Har sjølv ein del trekk og vanar som ikkje er ''heilt normalt'' for folk flest.

Når det gjeld billedleg komposisjon så står vi alle fritt, og folk må like det dei vil. Eg har også sett i dine kommentarer at du ofte ikkje er nådig, det kan nok forståast dit hen for enkelte at du prøver å formidle ein slags sannhet. Kanskje litt unødvendig.

Så til bildet: Har gitt deg skryt for ein del bilder tidlegare, det får du ikkje denne gongen. Dette blir nok litt for avvikande for ein naturfotograf som trives godt med det augene ser, og prøver å formidle det.

mvh
Reidar
Birna R.
for all del Reidar, IR er ikke for alle og enhver.

Om jeg ''ikke er nådig'' i kommentarer som du sier, betyr dette (a) ikke at jeg sier annet enn det jeg mener, og (b) dette er en mening som vedkommende autor kan gjøre seg opp en egen mening om uten at det ene eller det andre er ''sant'' eller ikke. Og det viktigste (c) du skulle hørt mine egne kommentarer til egne bilder, jeg krangler ofte med meg selv så busta fyker, og ikke alltid er det jeg som trekker det lengste strået heller.

jeg forsøker også å formidle det ''øynene'' ser, i dette tilfellet lys fra de 40% av innkommende solstråling som vi av naturens lune ikke kan oppfatte direkte, bare indirekte (følelse av varme etc.). Dette pluss de 10% som kommer i UV er like sant, like viktig og like virkelig som de 50% av solstrålene våre sanser oppfatter. Å påstå noe annet er uten mening og det tror jeg avgjort ikke du mener. Du bare ikke liker det som er ''på den andre siden'' og det er en 100% grei holdning, men likefullt burde jo vissheten om at du bare får med deg halvparten av det som skjer til enhver tid være *litt* pirrende på nysgjerrigheten?? jeg tenker iallefall slik og følger temaet langs mine veier, så overlater jeg gjerrne annen dokumentasjon av 50% av virkeligheten til dere som liker å være ute i naturen,.
Erlend K.
'Jeg er ikke enig med meg selv, og det er ikke jeg heller''... Jeg lurer på hvilken BR jeg har fått kommentarer fra noen ganger... :-)

Det viktigste er jo å si det man mener, føler og tenker. Alt en reaksjon av hva man ser. BR sin tilstedeværelse her på doten har ubetinget beriket, inn i mellom frustrert, og ofte flyttet grenser.

Dersom fotodotno skal gi julegaver i år, så må det være til deg Bjørn.

Mine komplimenter!

Erlend
Birna R.
Du får selvsagt kommentarer fra den BR som er engasjert i ditt bilde, enten vi liker det eller ikke. Her gjøres det ingen forskjell.

Reidar N.
Hei igjen! Likar så absolutt det som er på andre sida, synes at det også ofte gir spennande bilder, blandt anna mange av dine. Dette såg imidlertid litt for tilfeldig ut for meg.

At bilder av usynleg lys er usanne har eg ikkje påstått. Når det gjeld å ikkje vere nådig så meinar eg meir på det komposisjons- og innholdsmessige. At du og alle andre seier si ærlege meining er heilt som det skal vere, men la det gå tydeleg fram at dette er ei subjektiv meining.Ein famlande nybegynner er lett å trakke litt for hardt på tærne.

Ellers så likar eg godt at det finst karar som deg i fotokretsane. Folk som tøyer grenser og driv med utradisjonelle ting skapar diskusjon og fargar tilværelsen uansett om ein er enig eller uenig.

Reidar
Birna R.
når sant skal sies så er jeg av og til litt misunnelig på folk som kan ferdes fritt i naturen og bruke tida de trenger for å få bildene de vil ha. bare bittelittegrann, for jeg har så mye annet å holde på med.

kanskje vi skulle merke innleggene slik.

<<subjektivt>subjektivt> ... meninger .... <<subjektiv>/subjektivt>
Arnstein P. F.
Var på Secret Garden konsert tidligere i kveld og fikk tilbake litt Irsk føling som følge av denne noe påtrengende grønne fargetone. I tillegg hadde bildet et noe institusjonspreg over seg - helsegrønt antrekk med rullestol aktivitet og bygninger av en ikke alt for spenstig utforming.
Mvh ApF
Inger-Lise S.
Et spennende og annerledes bilde! mvh Inger-Lise
Ketil K.
Her velter skogen innover oss i asfaltjungelen som en vegg. Den lysegrønne fargen gir et forsterkende inntrykk av at skogen kommer - og det i rasende fart. Folkene med rullestolen må få opp farten og komme seg unna før de får alt rett i hodet. Skyene over bidrar også med en visuell forsterkning og trøkk i bildet. Selvfølgelig er bildet ikke pent, men det var neppe hensikten heller, og spiller ingen rolle - her er det historien som teller.
Avsluttet .
Hei!
Jeg har nå sittet en stund og sett på bildene dine. Jeg er fascinert! Har lært en hel del (av bilder og kommentarer) og har forstått at fotografering er mye mer enn det jeg trodde. Jeg takker deg for deg!
Kommentar til bildet: Da jeg så dette bildet forsto jeg det ikke helt. Så bare sterke farger, noen biler og en person i rullestol. Men da jeg leste tittelen ''A Greener Future for All of Us '' begynte jeg å lure (det var tittelen som hjalp meg): Grønn overveldende skog; frodig, fremtid, positivt. Men samtidig følte jeg meg litt engstelig når jeg så både lege/sykepleier og pasient i grønt. Kan du ha ment at fremtiden er mer sykdom og lidelser ''for all of us''? Det er ihvertfall det inntrykket jeg sitter med.

mvh
SES
Avsluttet .
Hei!
Jeg har nå sittet en stund og sett på bildene dine. Jeg er fascinert! Har lært en hel del (av bilder og kommentarer) og har forstått at fotografering er mye mer enn det jeg trodde. Jeg takker deg for deg!
Kommentar til bildet: Da jeg så dette bildet forsto jeg det ikke helt. Så bare sterke farger, noen biler og en person i rullestol. Men da jeg leste tittelen ''A Greener Future for All of Us '' begynte jeg å lure (det var tittelen som hjalp meg): Grønn overveldende skog; frodig, fremtid, positivt. Men samtidig følte jeg meg litt engstelig når jeg så både lege/sykepleier og pasient i grønt. Kan du ha ment at fremtiden er mer sykdom og lidelser ''for all of us''? Det er ihvertfall det inntrykket jeg sitter med.

mvh
SES
Avsluttet .
Beklager, vet ikke hva jeg gjorde...

SES
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu