Salig barbering II
Bilde 12: Litt ro i alt styret... fra søndagsmarkedet i Kashgar. Min personlige favoritt i serien - blir glad for kommentarer og konstruktiv kritikk!
Bildet inngår i albumet Uyghur people of Xinjiang - Billedserie fra den nordvestilge delen av Kina, der de muslimske Uighurene finner det stadig vanskeligere å dyrke sin egen kultur og religion.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-12 22:03:48
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 50
  • Canon EF 28-105
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger158
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60612} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Eirik D.

Litt beskjæring i venstre kant...Men det er jo noe med formatet...
Ellers så burde bildet vært mer til høyre slik at du slipper utstikkende neser og halve hoder...
Hallvard T.

Hei!

Har vore nokre turar i Kina der fotografering har vore ein sentral aktivitet og kjenner problema dine, og litt av atmosfæren du vil formidle.

Har sett heile serien. Interressant og fascinerande.

Det største problemet i bileta dine slik eg ser det er lyset. For skarpt, kontrastrikt med utbrente høglys. Fotografering på andre tidspunkt løyser dette, men då er jo ikkje nødvendigvis motiva der...

Mine favorittar er salig barbering 1, biljard og bakeriet.
Salig barbering 1: blikket til barbereren sitter som eit skot. Nydeleg fokus (dybdeskarphet).
Biljard: her og er dybdeskarpheten avgjerande. Flott standpunkt og stemning.
Bakeriet: tre i bildet er en vinner. Perfekt lys på han til høgre. Han i midten er for lys. Slidesfilm? Fascinerande lys, men her har du det evige kontrastomfangsproblemet.

Nokre av bileta blir litt utan noko fokuspunkt for blikket mitt, td. salig barb 2. ok bilete, men litt... utan fokuspunkt. Ingen av personane fangar blikket mitt. Joda, det er to i sentrun, men det er ikkje nok.
Same med smalahove. dette har potensiale, men det er litt...du blir liksom ikkje kjent med personane, og eg kan vel heller ikkje sjå at det er sauehoder...før eg las det.
Kamelane er ok. Fint blikk på den eine, men ellers eit sånt bilete som egnar seg meir som eit lite bilete i ein artikkel enn 30x40 cm på ei utstilling.
Kinasjakk likeså. Herlig kaoskjensle, men eg synes det blir litt for enkelt som bilete. Du må nærare handlinga.

Ellers er det svært så optatt folk er av PS. Fargene kler bileta. Behandlinga synes eg er god. Fargestikk eller innfallande lys gjennom grøne blad? Dette er reportasje!

Det viktigaste for ein fotograf er at han/ho har noko han/ho vil fortelle. Der får du absolutt godkjent.
Eg synes du kan jobbe meir med beina og blikket, dvs. tettare på og så luke ut det forstyrrande. Det er god trening å øve på same typer bilete heime.
Alt i alt ein fin serie. Gledar meg til å sjå meir.

Hallvard

Inger-Lise S.

Hei! en spennende serie og morsom å se! Enig om utsnittet her og lys.Min favoritt er Biljard! Men likte dette også! mvh Inger-Lise
Kristoffer R.

hallvard: Tusen takk for en tankefull og -vekkende kommentar. Det er nesten rørende å se noen legge så mye tid i fotografiene mine! Alt jeg kan si er bare tusen takk for ros og kritikk - jeg skal ta det du sier til etterretning for senere bilder!

Eirik og Inger-Lise: Nok en gang takk for gode kommentarer.

Mvh
Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu