Rypejeger Per
Etter dårlige meldinger fra fjellet i forkant, beluttet vi å droppe hagla i begynnelsen av rypejakta denne uka. Vi ble belønnet med 9m/s vind og regn i to samfulle dager - og akseptabelt med rype.

Å ta bilde av mennesker er vanskeligere enn å ta bilde av dyr. Unge Gätzschmann er heller ikke trent eller kjent modell, men man må bare akseptere at man får det man betaler for (eller ikke betaler for), både hva gjelder poseringsferdigheter og utseende.

Når rypa og hund hertil skulle med måtte også fokuspunkt velges. I de fleste bildene ble fokus på rypa (eller nesten på rypa). I noen bilder ble Per skarp.

Bilder for spesielt interesserte, dette, men artig tur for oss som tok dem!
Umulige lysforhold og høy iso, men artig lell.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-14 06:26:10
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger194
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_606671} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Jostein G.

Jeg syntes begge bilder her er topp. likevel holder jeg en knapp på V2 som ble mer reel når jegeren har børsa helt opp, samtidig som de store ørene tar mindre av oppmerksomheten lol ref. underteksten he he.
Joda meget bra dette. Dette hadde jeg ikke klart med min linse...dertil for treg vil jeg anta. Bare veldig imponert over skarpheten i orginalen. Ikke noe grunn til å beklage lys og greier her når resultatene ble så optimale. Veldig severdige bilder på mange måter og det får en til å bli litt bekymret for fotografens ve og vel også! :-)




Mvh Jostein
Odd Chr. K.
+1
He-he. Syns alle modellene poserer flott her. Fluktretning og haglesving ser skummel ut i v2, men skjønner at fotografen ikke var i stor fare...:). Fine situasjonsbilder fra "folkejakta".
Odd C.
Duy P.

Underholding tekst Bernt.
To stilig versjoner, v1 er ikke modellen klar for posering enda, men ser at v2 to har Gätzschmann tatt oppgaven på alvor. Ikke bare ordinær posering, men også med målet i skuddlinjen, men likevel løsnet ingen skudd mht fotokompisen.

:) duy
Harald N.

"Med livert som innsatst", men kva gjer ein ikkje for å få eit blinkskudd. (Bokstavleg tala)

To gode dette.

Mvh Harald
Petter Jan A.

Forholdene tatt i betraktning ble jo dette flotte bilder.

Lars Ivarson F.

med livet som innsats tek du rjupa i svevet og jegeren in action.. gromme greier
Per G.

Man får ikke en løvetann til å bli en rose, eller?? Flott engelsk setter og rype ja.Morsomme dager i fjellet uten krutt, selv om jeg måtte håndtere to dreserte engelsksettere, hagle, og eget kamera som da måtte ligge i ryggsekken!!! Bernt var snill og bar sitt eget kamera og matpakke!! Var en tilvenning å sikte rett mot et menneske selv uten skudd i børsa, men hva gjør man ikke for å hjelpe en fotokompis?! Bildene ble gode de, men klipp og lim metoden på modellen anbefales jo, feks et strøken blondinehode i stedet?
mvh
Per
Per N.

Glimrende foto dette her Bernt , dette er ikke lett å få til .
Flott ifra rypefjellet .
mvh Per
Bernt Ø.

Takk for kommentarer! Per G - uaktuelt å bruke klipp å lim på deg, selv om det i enkelte bilder var fristende å flytte hagla litt slik at den peker foran og ikke bak fuglen! Din preferanse for å holde bak er dog selvsagt rypevennlig og kan forsvares i en dårlig sesong, selv om det er litt hipp som happ når man ikke har krutt i hagla.

Mvh,
Bernt
Tor Inge O.

Flott fokus på rypa i vers. 1.En avventende jeger som vil ha rypa på lengre hold. I vers 2 ville det nok blitt bom (skudd under). Flott at en tenker forvaltning i dårlige år og bruker første dagene til å trene bikkje og å sikte seg inn.
Håper det ikke blir for stort uttak senere i jkta heller om bestanden er like dårlig som den ser ut til å være hos oss. Jaktstrt i Folldal i morra men Folldal Fjellstyre valgte å frede statalmenningen pga dårlige takseringsresultater.
Bjørn Aksel B.

Synes du er ubetalelig vakker jeg Per, så er fullstendig enig med fotografen at lim blir no klin:)
Bilene er jo kjempeflotte, og er vel alle jaktbladers drøm å få bruke.
Bjørn A
Stig A.

Her er det full action med flott interaksjon mellom mennesker og dyr. Misunnelsesverdig skarpt. Holder du kurs?!
Avsluttet .

Herlige bilder fra jakta,Originalen min favoritt!

God helg!

Øyvind
Morten E.

Nydelig jaktfoto du viser her. Knall!
Som Bjørn A skriver: Alle jaktbladers drøm!

God helg!
Bernt Ø.

Takk for hyggelige kommentarer! Må dele med Per, som åpenbart har større appell enn hva jeg forestilte meg. Er det skjermlua?

Mvh,
Bernt
Bjørn T.

He, he; artige bilder dette. Ikke enkelt å få inn alle elemener. Fortellende og gode bilder.Mvh Bjørn
Marit O.

Fortellende og godt tatt Bernt !
Jakt og Fiske blir sikkert glad for dette bilde :)

Mvh

marit
Geir K.

Full treff på disse bildene. Blinkskudd er det ikke det det heter.
Velger meg originaløen som favoritt.
Herlig fanget situasjon.

Geir
ketil o.

Herlig situasjonsbilder fra høstjakta. Liker begge.

ketil
Dag Tore ..

Her "braker" det løs!!!Du er ikke bare en dyktig rådyrfotograf.Men også en topp fotograf i rypefjellet!! Topp bilder du serverer her.Meget krevende og med meget gode resultater fra årets rypejakt:)Gratulerer, Både til "jeger" Og "fotograf" Meget fint"presentert i teksk og bilder. Ha mange gode fotodager i høst:)DAG T Silseth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu