I høstskrud
Bildet er tatt ved Ringerike Museum ifjor med mitt gamle 450D.
Syns orginalen ble litt overskarpet, derfor V2.
Museet inneholder mange ting fra dikterpresten Moe's liv og er ogå åsted for slaget på Norderhov i 1716 hvor en en tropp med svenske soldater ble drept og kulehull finnes fortsatt i veggene.
De som ikke ble drept av norske soldater ble masakrert av lokale bønder som slo dem ihjel med det de hadde av gårdsredskap i et skogholdt like ved. Det sies at man den dag idag han høre skrik fra svenskene i skogen. Skummelt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-14 08:36:56
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-09-14 09:58:49
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 450D
  • Sigma 17-70
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt Fake HDR -3 bilder +/- 1 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger97
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_606675} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Olav Bjarte K.

Da er du igang, ser jeg ;) !

Et ypperlig motiv, fint presentert, Jeg tror jeg ville ha tatt meg tid til å fjerne fatet foran bedet, det distraherer i den fredelige stemningen.

Litt mye "HDR"-effekt til min personlige smak, - som kan distrahere og ta oppmerksomheten bort fra budskapet ditt og vri hele bildet over til en teknisk vurdering. Ikke for det - en slik vurdering skal jo ligge ganske langt framme i alle vurderinger.

Strukturen i versjon 2 gjør at denne vinner her på skjermen!

(Siden jeg er ihuga sort-hvit ser jeg et stort potensiale i et godt bilde i denne sjangeren, da vil dynamikken gi dette bildet en flott smell - men det må redigeres slik at det ikke blir ei grå suppe. Tror jeg...)

Kjempefint!

Vennlig hilsen.
Jan G.

Nydelig koloritt og komposisjon. Spennende fortelling som følger med.
Mvh Jan
Harald G.

Mange takk gutter. O.B. Hadde jeg ikke nevnt at det var fake HDR - hadde du reagert da? Bildet ble ihvertfall langt bedre enn orginalen og da er mitt mål oppnåd hvordan det enn lages. Fatet så jeg faktisk ikke selv. men hunden må jo ha vann.
Olav Bjarte K.

He-he...

Ja, jeg ser det, i begge versjonene. Slike bilder får ofte et silkematt slør og mister den gode brilliansen et godt "lysbilde" bør ha. Jeg nevner det ikke for annet enn å bare nevne det - komposisjonen, feltarbeidet og etterarbeidet sitter jo som et skudd. Alt nevnt etter personlig smak og behag.

God helg!

Vh.
Harald G.

Dette er den absolutt laveste effekten jeg kan bruke i Photomatix, resten er gjort i Digital Photo Professional. Jeg kan jo selvfølgelig 'roe' det ned mange hakk men det ble nå som det ble denne gangen.
Hg
Harald G.

O.B.: Da fpår du en ny versjon
Anne Elisabeth S.

Etter min smak ble himmelen for grå og truende i de to første versjonene.Men fargene og spensten ble definitivt best i V1 og v2.
Nå kjenner jeg ikke Digital Photo Professional, men i Photoshop kan du bruke shadows highlight (dvs bare higlights) til å dempe lyset fra skyene og få dem bedre fram, og ellers bruke levels og curves til å justere "smellen".
Bildet var absolutt severdig!
Harald G.

Mange takk. Dette har vel mest med smak og behag og gjøre. Kan gjøre det du nevner her så det er ikke noe problem.
Olav Bjarte K.

Huff - her kan jeg gå på en smell!

Hm... Jeg husker veldig godt mange av dine landskaps- og gardsarkitekturbilder, bilder med like gode utsnitt, men med en litt annen klarhet enn de over her. Jeg har rotet litt i skuffene dine, og valgte å bruke dette som eksempel:bilde nr. 632819. Denne "vibrasjonen"/glansen er ofte det jeg foretrekker, og jobber mot sjøl. Men for all del - dette er min smak - og jeg ønsker ikke å ta fra deg noe som helst, jeg ønsker ikke å danne noen skole. Det er det klassiske uttrykker som er mitt foretrukne.

Jeg håper du får mange flere synspunkter på dette etterhvert.

Vh.
Harald G.

Du vil vel se at dette er tatt med et langt bedre aparat og et helt annet lys på en annen årstid så det er vel vanskelig å sammenligne sånn direkte.
Bildekvaliteten på 600D overgår 450D med god margin. Hadde bildene blitt like gode hadde jo vitsen med nytt apparat vært borte.
Trygve B.

Jeg sier det kort: meget vakkert og velkomponert. Mvh Trygve
Harald G.

Takk for det Trygve. Den var ganske kort og grei.
HG
Kjell A.

Godt bilde utvilsomt!
Jeg holder dog en klar knapp på v3 da det virker langt mere naturtro enn de 2 andre.
Alf B.

Veldig flott landskapsbilde. Et flott motiv med god komposisjon, går for v3 i denne serien

Alf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu