Brushane, min norske fugleart nr. 186 på foto.no. 14 til 200!
Brushøns, en av de 4 arter som har parringslek i Norge, ved siden av storfugl, orrfugl og dobbeltbekkasin. Dessverre er denne vakre arten virkelig blitt offer for innskrenkninger av sitt rom i trekkområdene, og i overvintringsområdene. Mens det fortsatt er god plass i Norge i fuglens hekkeområder! Det er jo et paradoks at arten ikke har områdeproblemer i hekkingsperioden, men i resten av året!

Brushøns var jo meget vanlig å se på trekk overalt der det fantes litt fuktige gressområder i Oslo på 1950-tallet. Men hvor er de gressområdene nå? De er utbygget.

Når det gjelder hannens utseende, som er meget varierende i hekkedrakten, er det de hvitkragede hannene som er dominante. Det er helt usedvanlig i fugleverdenen at hannene stiller opp med totalt forskjellig fargeprakt. I så måte er brushanen en helt usedvanlig art. Det finnes også hanner, som ikke har praktdrakt, og sniker seg rundt og lurer de andre hannene.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_607351} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
John B.

Flott bilde av en flott fugl! Liker godt din svært informative undertekst her da jeg er under middels oppdatert på flyvende ting med fjær!!
John B.
Nils Christian S.

Nydelig foto av praktfuglen dette!
Per G.

Flott komposisjon og ellers teknisk på topp. Skulle jeg pirke var det å flytte underskriften din på høyre side hvor du har mere uskarp plass pga tua i forgrunnen. God informasjon er svært positivt sammen bilde, det gjør du utmerket.
Mvh
Per
Siv O.

Wow - virkelig et flott bilde av en sjelden og vakker fugl!!!
Godt komponert og vakre farger.
Mvh Siv
Lillian Utstrand G.

For en staselig kar! Dette var utrolig flott, får riktig assosiasjoner til karnevalet i Rio jeg! Takk for den flotte opplysningen om fuglen, det var lærerikt.
Mvh Lillian
Håkon Ø.

Dette var et flott bilde, har ikke møtt på denne karen før jeg, artig å se.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu