Andromeda galaksen
Om lag 3 millioner lysår unna i stjernebildet Andromeda, ligger M31, eller Andromeda galaksen. Galaksen består av mer enn 300 milliarder stjerner og er synlig med øyet alene som en liten tåkedott under mørk himmel.

Andromeda galaksen beveger seg mot vår egen galakse med en fart på rundt 400 000 km/t og de forventes å kollidere om ca 3 til 5 milliarder år.

Dverggalaksene M32 og M110 er også synlige i bildet.

Total eksponeringstid på dette bildet er 7 timer!

Større bilde kan sees her: http://home.online.no/~chhauger/m31_done.jpg
Bildet inngår i albumet Astronomi - Bilder av planetene og andre astro objekter
Utstyr
  • Canon 550D (astro moddet)
  • 65mm APO refraktor
  • Blender-
  • Nei
  • Annet46x300sek og 19x600sek (totalt 7 timer!) ble kombinert til et bilde i et astro program. Bildebehandling gjort i Photoshop CS3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger123
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_607397} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Anna Z.

Umulig... God jobb!
Nandor T.

Wow, dette likte jeg. Ser på optikk, det står 65mm APO refraktor, hva er det for noe? Jeg er ukjent innen optikk til stjernefotografering, men er sugen på kunnskap. :-)
Christian H.

Geir K.

Meget fasinerende.! Utrolig at det går an og ta slike flotte bilder av en "tåkedott" som ligger flere millioner lysår borte. Eksponeringstid på 7 timer...tålmodig kar du. hehehe. Går bare ut og tar et bilde liksom og kommer hjem 7 timer senere.
Meget bra jobba dette. Er imponert.


Geir
Christian H.

Takker igjen. Bildet ble tatt over to netter, skal jo ha litt søvn også! :D
Nandor T.

Lurer litt på hvordan dette funker med så lange eksponeringer og over 2 kvelder. Hvordan får du motvirket jordens rotasjon? For galaksene ligger vel i ganske konstant retning vil jeg tro. Og flere timers eksponering vil vel kreve endel korrigering av jordens rotasjon? Eller? Hvordan funker dette?
Christian H.

Teleskopet står på en montering som følger jordens rotasjon, så det er ikke noe problem. Er monteringen nøyaktig innstilt så kan du fotografere så lenge du vil ;)

Dette er monteringen jeg bruker: http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info...ripod.html
Nandor T.

Heftige saker. Ser prisingen tilsier at dette må være en svært brennende interesse :-) Men det kribler absolutt i kroppen når jeg tenker på å kunne ta slike bilder. Hvordan fester du kameraet til teleskopet? En spesiell overgang? Og hvordan modifisert er kameraet, du skriver astro moddet. Hva innebærer det? Mye spørsmål, håper du har tålmodighet. Takk for svar.
Christian H.

Ikke noe problem! Vi er ikke såååå mange amatørastronomer i Norge, så jo flere jo bedre! Dette er dyrt ja men nå har ikke jeg gått for det billigste utstyret heller ;) Med alt utstyret så ligger jeg vel på rundt 25 000kr. Men man trenger ikke å bruke så mye for å starte. Man kommer langt med kun normale kameralinser og en mindre montering til 3-4000kr.

Det er en klemme på toppen av monteringen som du fester teleskopet til.

Astro moddet betyr ganske enkelt at Canons IR/UV filter byttes ut (eller fjernes helt) slikt at bølgelengder som er viktige ved astrofoto slipper igjennom. Du kan lese mer modding her: http://ghonis2.ho8.com/rebelmod450d1.html
Tore H.

Fasinerende flott bilde.Likte dette utrolig godt.
Mvh
Tore
Jostein G.

Etter min forstand syntes jeg dette bildet er det beste så langt! Likte den diagonale plasseringen. utrolig at dette funker med så lang eksponeringstid! Happy there is still some time to impact! :-)




Mvh Jostein
Christian H.

Takker!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu