I skuddlinjen
Målet med øvelsen var å få bilder med rypa mellom munningen på hagla og kameraet - helst så nært kamera som mulig. Originalen kom nærmest... Ikke prøv dette med hagl og krutt i hagla.
Dårlige lysforhold og høy iso, men likevel rimelig fornøyd. Ville vært enda mer fornøyd om Gätzschmann hadde lyktes å følge rypa og ikke fotografen. Og til de som føler ubehag med å se rett inn i munningen - det er noe av hensikten med bildet. Og husk at dette er dokumentasjon av en jeger på rypejakt, ikke av en jeger som sikter på en fotograf...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-22 09:50:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-09-22 09:52:38
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-09-22 10:10:19
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-09-23 22:26:31
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2012-09-23 22:27:17
    Versjon #6
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_607882} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Dette ble en altfor truende geværpipe.
Jøss bevares, her må vi ta beina fatt, men gudbedre for noen flotte bilder.
Solvår B.

Stilig serie, selv om jeg ikke liker å bli siktet på av en "skytert". Flott fanget. Sikkert mange jegere som kjenner seg igjen her.
: ) Solvår
Odd Chr. K.
+1
Vi får håpe at rypebestanden tar seg opp neste år, slik at skytteren kan kamre børsa med skikkelig ammo. Mulig at fotografen bør ta med seg stor tele og trekke seg noen meter unna med slik hagleføring, men skal man ha actionbilder så må man jo ofre litt.... Satser på å få fjørfokk neste år! Artig og flott action dette.
Odd C.
Bernt Ø.

Takk for kjappe kommentarer - jeg sitter på en klam flyplass i India på tur hjem fra jobb, og trøster meg med fjellbilder. Ser at originalen burde vært strammere - derav ny versjon 4.

Mvh,
Bernt
Arild T.

Da jeg i siste halvdel av forrige århundre startet min "jegerkarriere" var det ikke noe som het jegerprøve, men vi visste og forsto at et våpen ALDRI skal rettes mot noe menneske - uladd eller ikke. Tok du selv bildene med fjernutløser må du ha meg unnskyldt min impulsive "bildekritikk".
Bernt Ø.

Hei Arild,

du har helt rett, og både jeg og jegeren på bildet er opplært på samme måte. Bildet er konstruert i den forstand at vi gikk ut bevisst for å lage et bilde med dette perspektivet, hvor børsa er uladd. Det er derfor ikke en reell jaktsituasjon, selv om både våpen og rypa er virkelige nok. Årsaken til at munningen ikke er på rypa er faktisk at jegeren instinktivt slet med å svinge "gjennom" fotografen - bevegelsen stoppet opp. Jeg synes likevel ikke det er galt verken å ta eller vise dette bildet, som er ment å sette en støkk i betrakteren, der det er tatt fra rypa sitt perspektiv - uavhengig av det har jeg stor forståelse for din kritikk.

Mvh,
Bernt
Berit A.

Flotte "jakt"-bilder. Nydelig terreng. Liker v3 hvor bikkja også får være med, for den er jo en stor del av jakta. :))
Ellers tror jeg du må gjemme bildene gjennom sikkerhetskontrollen, og god tur hjem. ;)
Bernt Ø.

Berit, takk for det:-)!

Mvh,
Bernt
Dag Tore ..

På ny topp jaktbilder fra høstfjellet.Meget dristig utført,men skal man få gode jaktminner fra årets rypejakt,må man jobbe iherdig.Dessuten er ikke våpnet ladd her, når bildene blir tatt! Resultatet av all fotograferingen;Jeger hund og rype er meget krevende.Og her har fotografen klart oppgaven med glans. Jeg liker v 3 best.Her er også "hunden og "rypa" med i motivet;Dag T Silseth.
Lars Ivarson F.

igjen vert det skote mot fotografen..v4 for meg mellom dei fine bileta..well done
Svein Ove L.

Tøff serie.
Håkon Ø.

Veldig imponerende serie dette, flotte komposisjoner, her er det mye som skal stemme for å få et fint bilde, og det gjør det.
Tor Inge O.

Fin serie. Likte best vers. 2 med rypa foran.Kunne og vært fint med en situsjon der fotografen står bak jegeren.
mvh
Tor Inge
Jan Inge K.

Hensikten helliger midlene! I og med at det sikkerhetsmessige aspektet nok er godt ivaretatt her så får man heller konsentrere seg om bildene.. Og bildene er fortreffelige, kanskje nettopp fordi vi ser situasjonen fra en vinkel som vi vanligvis (heldigvis!!) ikke opplever..:-)
Avsluttet .

Herlige jaktbilder, passer godt inn i ett jaktmagasin.

Øyvind
Ane Therese R.

knalltøff serie! :) likte godt v3 der bikkja er med, er også enig med deg i at orginalen ble bedre med kuttinga i v4 :)
Carsten W.

Originalen ble best, syns jeg.
Godt at du skrevde at hagla var ikke ladet. Jeg ble litt bekymmret etter første øyekastet;)
Bjørn T.

Flott og fortellende serie du viser her, liker også V1 best! Utrolig hvilke detaljer du har fått med på både rype og jeger. Artig å se! Mvh Bjørn
Frode L.

Hei.

En knallserie, alle er gode, men liker v3 best.

Frode.
Cato E.

Fantastisk flott dokumentert billedserie av rypejakta i høstfjellet. Høy iso eller ei, dette ble jo bare en lekker serie uansett. Skarpt, fortellende og veleksponert. Skremmende med pipa rett imot. Som nevnt her hadde jeg samme tanker som Arild T, men du gir en grei forklaring ang dette. Likevel, dette ble virkelig bra.

Mvh
Cato
Asle B.

Knallfin serie du presenterer her! V1 og 3 for meg, herlig action og teknisk meget bra. Høy vanskelighetsgrad på det her. (Legger merke til at skytteren hadde skutt bak:)) Knallflott!

Mvh
Asle
Bernt Ø.

Takk for inspirerende kommentarer. Alltid artig å få gode tilbakemeldinger på noe man har lagt ned litt arbeid for å få til!

Mvh,
Bernt
Nils Henning A.

Et knallbilde,originalen. Skulle nesten tro det var fotomontasje.

Nils Henning
Per G.

Til dere alle! Dette er definitivt ingen fotomontasje, da det faktisk er meg som sikter på rypa. Som beskrevet var det en utrivelig "setting" å sikte mot et menneske i svingen mot rypa. Bernt og jeg var enige i at skal man dokumentere jakt så var det å dokumentere det så realistisk som mulig fpr å skape "ekte bilder" et "must". Lik det eller ikke, men konseptet var nøye diskutert og planlagt. Det at jeg ble "beskutt" av en DX med sine 12 bilder i sekundet er det ingen som nevner, så her har dere mista litt av settingen?!!!!! (Det var faktisk en spøk i alvoret.) Fotograf Bernt har i alle fall skapt debatt, og det er jo bra ! I tillegg har han i mine øyne dokumentert rypejakt på en nye og reell måte, noe man ofte kan savne. Kan også nevne at jeg ikke hadde med amunisjon på rypejakta i år, og det føltes godt i et magert rypeår.
Mvh
Per
Bernt Ø.

Takk for hyggelige tilbakemeldinger - Nils Henning, jeg synes nesten det ser ut som en fotomontasje selv:-)! Det skyldes nok at rypa er eneste skarpe punkt i et litt grovt og kornete bilde - jeg legger ut de to skuddene på hver side av originalen for sammenligningens skyld.

Mvh,
Bernt
Bjarte W.

Flott dokumentert, spennede serie. Fint innslag med hunden, men det er vel best at også den er på andre siden av munningen i en reell situasjon.

- Bjarte
Morten E.

Bare å henge seg på alle godordene her. Knallfin serie på alle måter. V1 ser forbaska skummel ut:))
Avsluttet .

Her har du helt klart fanget øyeblikket ja.
Duy P.

Fikk en god latter jeg Bernt.
Du og Per har samarbeidet godt her, vel hunden også.
Tydelig at følefokus sitter som skudd. Meget godt dokumentert dette.

:) duy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu