Klassisk sløring
Har prøvd meg litt fram med ND-filter og lange lukkertider. Tiden strakk ikke til i dag, så jeg fikk ikke eksperimentert så mye som jeg kunne ønsket. Ble kanskje litt FOR lang lukkertid her?
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-22 16:54:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon Ef-s 10-22
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_607910} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Hans Martin Ø.

Neida, lukkertiden ble nok ikke for lang. Jeg syns bildet ble svært bra, både komposisjonsmessig og ikke minst sløringen av vannet ble bra. De skarpe og fargerike høstfargene løfter i tillegg bildet, og gjør at blikket dras innover i bildet.
Håkon Ø.

Må slutte meg til Hans Martin sin kommentar her, et vakkert bilde med flott sløring og gyldne høstfarger, til sammen gjør det dette bilde severdig.
Jan Inge K.

Takker hjerteligst for deres vurderinger. Grunnen til at jeg er litt i tvil angående lukkertiden er at det vel tenderer til utbrenthet i det hvite? Men kanskje ikke lett å unngå uansett? Lagt til en annen versjon fra dagens (korte) bekkevandring...:-)
Hans Martin Ø.

Hei Jan Inge! Det du kaller for utbrenthet i det hvite er vel litt av vitsen med ND og lange lukkertider. Da skal vannet bli som et hvitt slør, noe du ikke ville oppnådd ved bruk av kortere lukkertider. Personlig er jeg veldig svak for denne typen bilder, enten det er ei elv, et vann eller en sjø som sløres ut. Mvh. Hans
Terje J.

Fin sløring i bekken og god dybde i bildet. Jeg ser at det er noe for lyst et felt i vannet, kanskje noe undereksponering ville reddet detaljene her(?)
Likevel; meget severdig bilde. Mvh Terje
Alf B.

Fint landskapsbilde med flotte høstfarger, med litt kortere lukkertid hadde du kanskje ungått utbrendheten
Svein Ove L.

Ikke lett å ungå utbrenthet ved lang lukkertid.
Synes begge versjonene er bra. Fin slørin i høstelige omgivelser.
Avsluttet .

Fine høstbilder der jeg liker best komposisjonen i v2.

Øyvind
Heidi N.

Likte v2 best. I originalen synes jeg det blir for mye elv og for lite omgivelser som krydrer bildet. Fine høstfarger i v2 og et utsnitt som fungerer godt.
Heidi
Jan Inge K.

Takk skal dere ha. Jeg er faktisk veldig usikker sjøl på hvilken versjon jeg liker best... Dette med ND-filter er upløyd mark for meg, så jeg må nok forske mer...:-)
Odd Sverre F.

Orginalen er best av de to,synes jeg.Regner med at du har anskaffa deg ND filter siden siste kommentar.Automatikken og lysmåler takler ikke helt lyse felter i vann-uten ND - det er min erfaring med mitt D300.
Mvh
Odd.
Jan Inge K.

Takk skal du ha. ND-filter er brukt på disse to bildene. Første gang.. Ble ikke testet så mye i høst, så det gjenstår nok en del før jeg har funnet ut av det..:-)
Erlend S.

Jeg liker å bruke litt kortere lukkertider på vann, kanskje 1/15 sekund. Prøver gjerne hele rekka fra 1/4 ned til 1/60
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu