SS «Christian Radich»
Christian Radichs historie begynner lenge før skuta ble bygget i 1937. I 1878 var Norge verdens tredje største sjøfartsnasjon. Europa med Norge inkludert merket mer og mer virkningene av industrialiseringen utover på 1800-tallet og handel og skipsfart økte.

Fem gode borgere av byen opprettet en «Commité for Indkjøb av Skib for Gutter bestemt til Sømænd».
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-27 22:25:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 7D
  • EF-S 15-85
  • Brennvidde21mm
  • Blenderf/9
  • Lukker13 seks
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger193
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_608732} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Per Olav V. T.
Her er dessverre området bak skipet særdeles irriterende samt manglende oppretting. Jeg tar utgangspunkt i at du har tenkt å oppnå en mest mulig korrekt og teknisk god gjengivelse.

Du har benyttet 21mm brennvidde og fått med mye av området som ikke bidrar positivt i mine øyne. Vertikale linjer avslører vidvinkelbruk her og jeg synes ikke dette er noe spesielt heldig (det kan av og til være positivt alt etter motiv og komposisjon).

Jeg ville heller hatt en strammere komposisjon med en høyere brennvidde, prøvd å plassere meg så jeg slapp unna lyskasterne fra ferga og mye av bakenforliggende rot (kraner m.m.) som trekker mye ned. Det blir mye forstyrrende elementer i gjenskinnet i vannet også som gjør komposisjonen lite gjennomtenkt.

I tillegg holder alt vannet på å renne inn i vågen så du bør rette opp snarest før Stavanger oversvømmes. Det blir motstrøms for skipet når det skal ut fra havnen :)

En god del partier blir utbrent (overeksponert) i denne typen motiver med stort dynamisk omfang så her kan du hente ut et par varianter fra RAW-filen din hvor den ene er så nært korrekt gjengitt og en noe undereksponert. Så kan du sette disse sammen i Elements e.l. for å ivareta flest mulig detaljer. VÆR FORSIKTIG så du ikke får glorete HDR-effekt (mange liker det, men du vil angre om noen år når bildet skal ha en dokumentarisk verdi). Det er også mange som benytter 2-3 eksponeringer hvor de legger seg under - midt- og overeksponert ett eller to trinn alt ettersom.

Personlig foretrekker jeg gleden med å treffe nærmest mulig med én eksponering (gjerne i manuell modus for å ha best kontroll).

PS! Håper også at du gjør noen forsøk på å bidra med kommentarer her inne på Bildekritikken da det er litt for mange som kun legger inn bilder men ikke bidrar i den andre enden med kommentarer den senere tid.
Per Olav V. T.
Trodde det var Stavanger med det samme men ser ut til at jeg tok feil. Stryk stedsnavnet :)
Rune S.
Tekk for bra og konstuktiv kritikk Per Olav. Ellers så var jeg inne på å rette opp bildet, men kom fram til at det er slik det blir med vidvinkel (sett det før med min EF-S 10-22). Den beste exponeringen av dette motivet har jeg desverr kun i gråtoner. Legger det ut:
Rune S.
Jeg var litt rask da jeg skulle lagre dette BW-bildet (Save istedet for Save as...)
Per Olav V. T.
Bildet ditt er skjevt i versjon 1 og skyldes nok ikke bruk av vidvinkel. Dette er noe du bør være oppmerksom på i bilder med vannlinje, at denne er i vater (hvis du ikke bestemt går inn for å bruke skjevheten som en effekt i en komposisjon).

Foretrekker absolutt gråtoner som demper inntrykket av lyskaster m.m. men du har ingen optimal eksponering her heller (mange overeksponerte områder på veggene m.m.). Foreslår at du eksperimenterer litt videre. Ta bilder i RAW og fremkall derfra.

Litt inntrykk av at bygninger luter innover så det er også forbedringspotensiale der. Motivet i seg selv er ikke så spennende men kan få en dokumentarisk verdi. De greiene som ligger og flyter i vannet er heller ikke noe jeg liker i komposisjonen så her ville jeg nok prøvd en annen vinkel som nevnt i min første kommentar.

Forstår ikke helt hva siste kommentar om Save i stedet for Save as så den ser jeg bort fra da den neppe har betydning for presentasjonen av bildet ditt.

Håper du lykkes bedre i ditt neste forsøk :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu