- Rosa sløyfeaksjonen 2012 -
Siste 14 dagane har me fått merka kor brått kreften kan slå til. Eldstejenta på 30 år er blitt operert for brystkreft for ei veke sidan. Og nå ventar cellegifta som skal ta dei kreftcellene, som evt kan ha kome seg rundt i kroppen.Som småbarnsmor blir det ei tøff tid framover.
Det er berre 2 år sidan systera mi også gjekk gjennom brystkreftbehandlinga.
Kreftforskninga har kome langt og det er gode prognosar for brystkreftramma.Men kreftbehandlinga er tøff med bivirkningar, og det trengst framleis pengar til kreftforskninga som rosa sløyfeaksjonen støttar.
Bildet inngår i albumet ~ Mine vakraste hageblomar ~ -
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 85mm f/1,8 USM
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetISO 200
    Pluss 0,3 i eksponeringskompensasjon
    Tatt i lett regn og vind.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger130
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_609830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Berit A.

Et fint bilde og et flott budskap. :)
Har både venninner og kjente som har vært gjennom brystkreft, heldigvis går det bra med alle. Har heldigvis vært forskånet fra dette, selv om vi er en stor "jentefamilie". Har lest i lokalavisen at fredsstjerna til Vebjørn Sand i nærheten av Gardermoen også er farget rosa til ære for aksjonen. Skal ta en tur å se på den.
Tone A.

Takk for positiv kommentar i natta, Berit.
Flott at din familie har vore skånt for brystkreft. Dattera mi har to tanter på kvar side i familien som har hatt brystkreft.
Det er jo ulike typer/grader av brystkreft og heldigvis har ikkje dattera den hissige typen.
Du får fotografera den rosafarga fredsstjerna til Vebjørn Sand.
:) Tone
Berit A.

Ønsker datteren din riktig god bedring.
Ja, skal se hva jeg kan få til med fredsstjerna. Det er mange som engasjerer seg i aksjonen og det er kjempeflott.
Ha en god natt.
Solvår B.

Et nydelig bilde med et viktig budskap.
Jeg føler med deg og datteren din. Heldigvis er prognosene veldig gode for å bli frisk etter en brystkreftoperasjon, men man skal gjennomgå mye først.
Jeg har en kusine som nettopp er ferdig med cellegift og stråling etter en brystkreftoperasjon. Så er det 5 år videre med medisiner. Hun er veldig optimist.
Siden mannen min døde av kreft, er dette en sak som alltid engasjerer og rører meg.
Klem fra Solvår
Liv F. D.

Hei Tone,
he har du laget et flott symbolsk bilde. Jeg føler virkelig med deg. Måtte det gå godt for din datter og for resten av familien i denne vanskelige tiden.
Varme tanker til dere!

mvh
Liv ")
Cato E.

Et glimrende bilde som fikk frem smilet hos meg til jeg leste underteksten med budskapet ditt. Dessverre rammer kreften alt for mange av oss, uventet, nådeløst og brutalt. Heldigvis er det i dag gode prognoser for mange. Føler med deg da jeg selv har en mor med lungekreft og spredning til hjernen. Vet hvor travelt og tøft dette er, så jeg ønsker deg og din datter alt det beste. Igjen, et glimrende og kreativt eksponert bilde til saken.

Mvh
Cato
Roar K.

Her innbyr du kanskje til tanker om noe som dessverre blir mange kvinner til del.
En ting som er litt betenkelig er at man i Norge fortsatt er litt for raske med å fjerne hele brystet der man i andre land bare går inn og henter ut svulsten med godt resultat. Seinest igår kom det fram i Dagsrevyen at ofte gis det for mye av etterbehandlinga som kan gi unødvendige bivirkninger resten av livet.
Men det er jo fint lite pasienten selv kan gjøre da de jo er prisgitt legene som tar avgjørelsene. Livet selv er jo uansett viktigere enn enn et tapt bryst - men der er vi jo også inne på den sendrektige saksgangen med å gi brystopererte kvinner en brystprotese som kan gjøre sitt til at de føler seg lit merr "hele" igjen.
Kanskje burde jeg latt disse tanker ligge akkurat nå, men du innbød liksom til det.
Jeg synes du fotomessig her kommentert emnet på en fin måte.

Roar
Lars Ivarson F.

Mange tankar biletet ditt gjev..frå det meir humoristiske før me les underteksta, til det meir alvorlege når me har fått den med oss..håper alt går bra med borna dine, og at blomar vil gro ut av såret, som du antydar..og saknet bli glede
Tove H.

Flott illustrasjon til aksjonen som vi klart må støtte, kreativt løst. Varme tanker til dere i en vanskelig tid.
Ann T.

Hei Tone, et bra bilde og rørende ord. Ønsker datteren din en riktig god bedring. Varme tanker til dere.

Mvh. Ann
Tone A.

Solvår:Gildt at du likar motivet. Takk for ord til oppmuntring, det trengst også.
Med ein mann som døde av kreft, har du fått erfara det aller verste.Godt at du engasjerer deg og at du er så aktiv på foto.no.
Liv: Takk for gode ord og at du likar symbolikken her.
Cato: Gildt at biletet fekk fram smilet også trass eit alvorleg tema. "Sorgen og gleda dei vandrar i hope", er eit ordtak som er godt å ha med seg. Du har tøffe tider med mora di som er hardt ramma av kreft. Eg har vore i same situasjonen sjølv og veit kor knallhardt det er.
Roar:Takk for alle dine tankar om behandlinga av brystkreft. Eg fekk ikkje med meg innslaget i Dagsrevyen om etterbehandlinga av bryskreft og bivirkningar.Når ein tek heile brystet er det for å vera heilt sikker på at alt av kreftsvulstar er fjerna. Då er det lettare å få silikonbryst, dersom ein ikkje får stråling altså. Ved stråling i 5 veker etter cellegiftkurar må ein bruka ein muskel frå rygg eller mage til å byggja opp nytt bryst.Berre godt at du kjem med dine tankar.
Lars: Flott at du les litt glede også i biletet, takk for gode ord til oppmuntring.
Tove og Ann: Takk for varme tankar i ei vanskeleg tid.
Helsing Tone
Marit O.

Fint budskap du vier her Tove,mange tanker går til dere nå !
Min mamma fikk brystkfreft for noen årsiden og er fri for det idag ! :)

Ønsker dere alt godt på veien !!!

Klem
Marit
Tone A.

Marit:Takk for gode ord til oppmuntring i ei vanskeleg tid. Ein gjer seg jo mange tankar om bivirkningar av cellegifta, den skulle jo berre ha teke evt cancerceller som har lurt seg unna i kroppen. Kreftforskninga treng difor framleis pengar. Det blir spesielt når ei datter på 30 år får brystkreft, men me er optimistiske.
Gildt at du likar budskapet, ville få fram hjarta som blir danna av hortensiaen øverst.
Takk for gode ønsker,helsing Tone
Stein Rune B.

Artig, og kreativt.
Tone A.

Stein Rune: Gildt å få kommentar på dette bildet, som eg tok då eldstedattera på 30 år hadde fått diagnosen brystkreft. Nå er ho ferdig med 8 cellegiftkurar, som jo har vore tøffe og har teke på kreftene spesielt, når ein har ein liten unge som dreg med virusinfeksjonar frå barnehagen.
Nå er det å samla krefter for å bli frisk igjen, men ingenting blir det same etter ei slik tøff kreftbehandling. Ho har imponert oss alle med matlaginga si under denne perioden, og oppussing i heimen. Ein treng å halda seg i aktivitet og meistra noko, om ein er svak.
"Kvar dag er ein sjeldan gave", seier mykje om livet.
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu