Oktobersol slår lange skygger ...
... på en ettermiddag i Gamlebyen i Fredrikstad. Strølyset treffer gult løv både i gresset på bakken og det som fremdeles henger på trærne - og får det til å gløde som gull. Træren i Gamlebyen er bare helt utrolige - mektige, høye og fargerike. Sånn sett så pynter de fint opp i småbymiljøet.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-10-22 20:06:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-10-22 20:07:55
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_612533} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
John B.

Nydelig serie igjen fra deg og ditt utstyr!! Liker alle, men orginalen var praktfull... Får lyst til å sette meg ned her! Vil ha fotoapparatet klart...
JohnB.
Jan G.

En flott serie med en fin fortelling. Du har fått med trærne, ikke bare bladene. Det er et pluss.
Gode komposisjoner og nydelig koloritt.
Mvh Jan
Kjell A.

Fullt og helt enig med første taler.
Er dette HDR? Jeg har forstått at du bruker det en del.
Håkon Ø.

Du slutter aldri å imponere, ingen leverer slike bilder du gjør av gammel arkitektur. Både linjer, komposisjoner og lys blir perfekt.
Så krydrer du det alltid med gode og interessante historier.
Flott Walter.
Walter S.

Hjertelig takk, John, Jan, Kjell og Håkon, for vennlige ord her inne!

Jeg var meget i tvil om jeg skulle legge ut motivet, fordi det egentlig er fotografert "feil vei" (hvis det er noe som heter det). Benkene foran viser veien UT av bildet og det er lite luft foran dem, men jeg ble så fascinert av lyset som kom inn gjennom løvtaket øverst på skå og lysstripene i gresset, at jeg glemte en av komposisjonenes regler.

Det er jo lyset vi skal "fange".

@ Kjell: Ja, jeg har brukt en meget konservativ HDR-behandling her. Det er såpass stor spennvidde mellom lyse og mørke toner her, som en ensete eksponering ikke ville klart å vise maksimalt.


Mvh,
Walter


Kirsten H.

Det er alltid en glede å se på dine Fredrikstad-bilder, Walter. Disse tre er intet unntak, de faller inn i rekken av interessante og veleksponerte bybilder. Jeg foretrekker v3 denne gangen.
mvh Kirsten
Terje J.

Fantastisk lys og flott diagonal/dybde. Synes det er ok at de tomme benkene møter bildekanten her. Meget bra ! Mvh Terje
Trygve B.

Fin serie. Fint lys, gode høstfarger. Velkomponert som vanlig.
Mvh Trygve
Heidi N.

Som alltid er dine bilder utrolig behagelige å se på pga de fine fargene. Og hdr-teknikken du benytter gjør det hele så levende. Nydelige, alle tre! :)
Heidi
Eirik B.

Flott lys og deilige farger i alle tre bildene. I V1 lå jeg også merke til hvordan du komposisjonsmessig har kuttet utsnittet snor-rett like ved enden av den hvite husveggen. Dette syntes jeg ble veldig ryddig og flott.

Mvh
Eirik
Olav Bjarte K.

Her har du virkelig kost deg!

Min vane tro så leiter jeg etter mindre motiver i det store (Org). Bildet over er "sammensatt" av to - en halvpart fra hver side. Spenstig, og det hever mitt inntrykk - jeg liker å titte en god stund før jeg "slår av".

Herved utnevnt til kommandør av oktobersolen og Gamlebyens høstskrud!

Vh.
Lars Ivarson F.

3 flotte med fin koloritt og flott lys.. dyktig komponert med ulike typer vinklar som framhevar motivet..kjempebra dette
Walter S.

Hei, Kirsten, Terje, Trygve, Heidi, Eirik, Olav Bjarte og Lars - takk for kommentaren!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu