Den unge sola "eter" opp frosten på bakken ...
... og lager litt "mystikk" i skogen, med dis som stiger opp og viser solstrålene bedre enn ellers. Det ble noen hektiske minutter.
;o)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-10-29 20:39:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-11-02 21:40:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-11-03 00:49:29
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Brennvidde32mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetISO 200 - stativ - Aperture Priority -multieksponering med 5 eksponeringer med 0,7 EV i mellom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_613159} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Svein R J.
Hei Walter nydelig stemningsbilde av vinterkald høst som tines opp av solen

Mvh Svein
Walter S.
Hjertelig takk for rask respons og for hyggelige ord, Svein Raymond!

Egentlig skulle jeg legge ut denne i Bildegalleriet, men av en eller annen grunn kommer jeg ikke gjennom der - p.g.a. det som skjedde her på foto.no forrige torsdag - og får en feilmelding hver gang jeg prøver.

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.
Motlys med delvis synlig dagsol - et vanskelig motiv.

Bildet (Motivet) hører til blandt de som ofte blir forbigått av fotofotfolket. Noen knipser kanskje, og stoler på at automatikken har en god dag, men når man kommer hjem og titter bak på kameraet ser man at lyset har drept bildet. Du har klart det meget bra!

Dette skogsinteriøret er utrolig vakkert, og er gjengitt på en klassisk måte; naturens behagelge elementer er tilstede og understreker det store i det vesle.

Inspirerende!

Vh.
Carsten H.
Et gnistrende bilde du her presenterer for oss Walter!

Mvh. Carsten
Walter S.
Hallo til både Olav Bjarte og Carsten - 2 fotografer som jeg setter stor pris på å få kommentarer av! Takk for det, dere!

Slike skogsinteriør - som Olav Bjarte kaller det - er ofte tatt på sparket, fordi slik lys ikke kan planlegges. Plutselig er det bare der. Og da må man bare komponere, fokusere og eksponere. Jeg var litt heldig den lørdagen på 'Hunn Steinringfeldt' fordi jeg skulle fotografere slike steinringer fra bronsealderen og var der like før solan kom over åskammen.

Det ble noen hektiske minutter der og da!

Mvh,
Walter




tom frode a.
Hei Walter, flott bilde som viser at kalde dager er på vei. men fremdeles varmmer sola litt noe som kommer godt frem i bilde. mvh tom frode
Harald G.
Dette bildet hører jo hjemme på bildekritikken. Meget bra gjennomført. Jeg likte spesielt lyset som også faller på småskogen bak og som leder blikketr innover i bildet. Det er nettopp som du sier - det plutselig dukker opp, særlig kanskje på en delvis skyet dag. Så plutselig skyter lyset ned. Da gjelder det å trekke raskt for like plutselig er alt borte.
Jeg foreslår etter min vurdering et kutt på høyre side slik at bjerka forsvinner og du får et mer firkantet snitt eller ecventuelt kutte dette oppe og ned for å få et mer riktig format. Jeg tror imidlertid dette bildet hadde kledd det formatet og blikket ville konsentrere seg mer om hovedmotive fra midt i bildet og innover. Bare et tips etter eget blikk. Du kan jo prøve forslaget mitt. Dette nevnes uten på noen måte å nedgradere bildet. for det var bra.
Håper du snart er på nett igjen.
MVH Harald G.
Jan G.
Et usedvanlig innholdsrikt bilde, sol, solstråler, dis, frost, trær, skog alt i nydelige farger, stemningsfullt, opphøyet.
Mvh Jan
Walter S.
Hallo, Tom Frode, Harald og Jan - og takk for kommentaren her inne. Det tar av og til flere timer før jeg klarer og legge ut en slik "takke"-kommentar som denne her, fordi jeg - etter torsdag den 25. okt. har blitt temmelig handykappet når det gjelder å gjøre noe som helst her på foto.no, grunnet en HTTP-feil 403 som går igjen, hver gang jeg skal laste opp noe, selv om jeg nå har skiftet passord 3 ganger, og slettet alle spor etter meg (cookies, etc.).

Jeg har nå i 5 dager forsøkt og laste opp bilder i Bildegalleriet, uten å lykkes med det. Dette bilde her er det eneste som "har sluppet gjennom" på en eller annen måte.

Har også prøvd å legge ut en versjon #2 her, uten å lykkes.

Uansett, så takker jeg for hyggleige ord i forbindelsen med dette bilde her!

Mvh,
Walter
Harald G.
HJELP WALTER DEN SOM KAN!!
Pål André E.
Det meste er sagt over, men slenger meg på! Utrolig hvordan et så "kjedelig" motiv kan bli så spennende og uttrykksfullt. Du traff bra her! Eventyrstemning!
Walter S.
Hjertelig takk for kommentaren, Pål André!

Mvh,
Walter
Frode S.
En fantastisk bildeserie, hvor det er vanskelig å velge favoritt. Tror jeg heller mot orginalen! For et lys, for noen farger, for en skarphet og FOR en stemning. Det lille snevet av dis sørger for to prikker over i'en. Dette er bare nydelig vakkert Walter. Dette falt jeg helt for. Godt jobbet. Gratulerer!

Frode
Walter S.
Hei Frode, og takk for vennlige og oppløftende ord om mitt bilde her.

Ja, det lyset jeg traff denne lørdags formiddag ved 9-10-tiden var bare helt topp, og meget inspirerende å fotografere i.

Jeg tok vel en 250 bilder i løpet av en par timer der. La ut en annen liten serie som er fra samme sessjon på Bildegalleriet i dag, bare litt andre motiver:
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6752...eoffset=28

Igjen takk for meget hyggelige ord som varmer, Frode!

Mvh,
Walter
Sveinung J.
Fabelaktig serie! Godt jobbet!
Walter S.
Hyggelig at du liker det, Sveinung - og gir deg tid til å skrive kommentaren. Takker deg for det.

Mvh,
Walter
Rita Barbro S.
Slik jeg ser det, et førsteklasses håndtverk fra en dyktig fotograf.Alltid en fornøyelse å studere bildene dine Walter.
En eventyrlig vakker serie.

Mvh
Rita Barbro
Avsluttet .
Fantastisk nydelig bilde! Jeg liker best versjon 4. Det i noe med høsten som er så vakkert! Jeg liker komposisjonen i dette bra. Du har kuttet det med treet på den riktige plassen. og lyset! Deilig!
Walter S.
Hallo, både Rita Barbro og John Helge - og takk for meget vennlige og inspirerende ord i kommentaren deres! Det er alltid hyggelig at noen liker ens bilder.

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Svært stemningsfullt og vakkert! :)
Mvh Liv
Walter S.
Takk for kommentaren, Liv!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu