Ryvarden
En rolig og ganske varm dag til å være 23. oktober 2012, gikk vi en tur langs Ryvarden fyr. Ryvarden ligger i Sveio kommune. Mange vil sikkert huske Sleipner-forliset som skjedde her 26. november 1999, hvor 16 mennesker omkom.
Må vel jeg si at jeg er fornøyd.
Utstyr
  • fujifilm X Pro 1
  • 60mm, fast
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger102
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_614050} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Eirik B.

Flott bilde av et både lunt og høstlig kystlandskap. Hvem skulle tro at et så vakkert og idyllisk sted skulle være åsted for en så forferdelig tragedie.

Synes komposisjonen er godt balansert her. Personen til venstre er liten men har stor kontekstuell vekt og balanserer derfor de store klippene til høyre i komposisjonen.Sjølandskapet i midten er nok flott, men fotografisk ikke så veldig interessant slik jeg ser det. Skipet er derfor viktig for komposisjonen også. Flott bilde rent teknisk også. Bra eksponert og ikke noe sjenerende støy å se.

Mvh
Eirik
Bjørnar P.

Teknisk godt. Komposisjonsmessig er jeg mer tvilende. Jeg synes det blir for mange bildelement som konkurrerer med hverandre. Ville konsentrert meg enten om båten eller om steinlandskapet som hovedmotiv. Nå blir det litt av begge deler. Et lavere standpunkt hadde gjort steinlandskapet mer spennende.
Trygve D.

Skarpt bilde med sterke lyseffekter. Berggrunnen er spennende i bildet. Jeg ville tatt bort personen i bildet, men da mister du noe av spenningen i bildet.
mvh Trygve
Bent S.

Flott landskapsbilde med god komp.

vh
Bent
Alf B.

Flott landskapsbilde med mange elementer, liker svaberget i forgrunnen med alle detaljene også personen til venstre som er fint plasert i bildeflaten.

Alf
Jan G.

Et vakkert kystlandskap, typisk for Haugarlandet. Jeg synes personen og båten balanserer hverandre, to elementer må man kunne ha med i et bilde uten at det blir for mye, eller hva?
Mvh Jan
Bjarte W.

Er enig med Jan, her, både båt og person er viktig for spenningen og balansen i bildet.
Kan da ikke ha vært så veldig varmt, Trygve - det ser da ut som personen er i ferd med å trekke luen enda lenger ned over ørene :)

- Bjarte
Ingrid Milly L.

Dette er et godt balansert bilde etter min smak. Fine farger og skarphet som er fin i hele bildet. Dette bildet kunne blitt kjedelig om det ikke var slik komponert med både båt og menneske , berg og fjord...
Mvh. Ingrid Milly
Trygve B.

Jeg er nok enig med de sistnevnte. Båten og personen skaper etter min mening bildet. Uten de to elementene, hadde bildet blitt ganske ordinært, ok nok som vi ofte sier. Personen sier litt om dimensjonene i naturen. Takker alle for innspill. Alltid noe å lære. Mvh Trygve
Carsten W.

Sikkert ikke det mest spektakulært bilde på dotten, men jeg føler ikke noe ubalanse eller slik. Hadde du f.e følgt rådet fra Bjørnar sa hadde du mistet skipet og hvilken slags bildet hadde det vært med noe sten og himmel.
Jeg syns du fant bestmulig løsning her.
Lars Ivarson F.

likte godt kompåen din , trygve..i tillegg gode fargar og lys..eit godt bilete dette
Walter S.

Dette er noen spennende svaberg, Trygve.

Uten skip og den ene menneskefiguren kunne jeg vært enig i at det ville bli "noe tamt" og kanskje også litt ut av balanse. Imidlertid så ligger det her en spenning og interaksjon mellom mennesket og skipet. En diagonal linje mellom disse skaper det nødvendige at bildet blir severdig.

Mvh,
Walter
Trygve B.

Tusen takk for nyttige kommentarer. Mvh Trygve
Kirsten H.

Jeg er enig med alle som synes at både båten og mennesket er med på å heve dette bildet. Uten dem måtte du funnet et annet tidspunkt med litt mer spennende lys.
mvh Kirsten
Oddmund K.

Syns dette funket bra, ville kanskje ventet noen sekunder til båten fikk litt mer vann under seg..kanskje..uansett liker jeg dette :)
mvh Oddmund
Harald N.

Godt eksponert bilete med dyster tekst.
Her ville eg hatt båten lengert til venstre i ruta.

Mvh Harald
Inger Anne Maritsdotter V.

Fint bilde frå ein idyllisk plass.
Umiddelbart føler eg også at eg ville hatt båten litt meir til venstre, men det funker bra slik også.

Mvh Inger Anne
Jostein G.

Jeg syntes dette ble et drivende bra bilde. Spennende forrevne berg og med båten og mennesket som elementer. Likte også den diagonale delingen mellom det lysere berget og den mørkere bakgrunnen. Meget bra fotolys! :-)

Jeg bor i Haugesund...så jeg husker godt dette tragiske forliset med etterspill! Det står vel en minnestein om ulykken der ute på Ryvarden... Populært sted å ta en gåtur dette.



Mvh Jostein
Trygve B.

Takk igjen for kommentarer. Så hyggelig. Ja, Jostein, den vurderingen du hadde stemte på en prikk med min egen. Takker for det. Mvh Trygve
Odd E. k.

Et meget flott bilde nede ved vannkanten. Skarpt og i et fint lys der detaljene kommer så godt fre,. Finr med personen nede i venstre hjørne, de store steinblokkene i formasjon og båten ute på vannet. Meget flott fanget i et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Jan Åge H.

Flott bilde!!, god komp, der båten og personen er fint plassert i bildet Bra dette!! :) Mvh. Jan Åge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu