"My Beloved"
Mitt kjære Tromsø. Tok dette natt til 14november i Tromsø sentrum, mot sør-øst og Tromsdalen. I bildet ser vi ishavskatedralen som en gang i året er belyst blå for å markere verdens dieabetes dag. Var bare kjempeflaks å få et slikt nordlysutbrudd på nettopp denne dagen :)
Bildet har åpenbar perspektiv-forvrengning pga standpunkt og vinkelen på kamera/vidvinkelen. Dette er synlig i bunnen på bildet på brua og katedralen. Forsøkte korrigere dette, men ville da mistet en del i toppen, som var nettopp litt av poenget med at jeg vinklet kameraet som jeg gjorde, for å få med både nordlys-koronaen samet forgrunnen. Alt trenger ikke være optisk perfekt bestandig, så derfor ble bildet som det ble. Har brukt to eskponeringer her for å bevare detaljene i høylysene i bebyggelse litt bedre.
Bildet inngår i albumet Natur -
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • Nikon 14-24mm f/2.8G ED AF-S
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/1s
  • Nei
  • AnnetISO5000
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_615390} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Steinar V.

Helt konge ! Noen ganger er man på rett sted til rett tid. Har sett det offentliggjort flere steder, tydeligvis ikke bare jeg som syns det er en fulltreffer
Odd E. k.

Makalaust flott dette. Kjenner suget opp mot den belyste himmelen. Flott komponert i et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Ivar I.

Henger meg på Steinar og Odd. Har ikke mere å si.
ketil o.

Du har en god del svært gode nordlysbilder,dette er intet unntak. Makan til sprekt og fargerikt nordlys skal en lete lenge etter.
Tiltalende bilde hvor den farga ishavkatedralen absolutt gjorde seg.
Synes forøvrig det oftest er greit med noe "forvrengninger" på vidvinkelbilder. Hvorfor en på død og liv skal rette opp slikt som naturlig framkommer med bruk av slike objektiv,har jeg aldri forstått meg på.

ketil
Lillian Utstrand G.

Helt fabelaktig! Jeg så du hadde dette på spaceweather for 2 dager siden. Det ble nesten litt guddommelig med den blå katedralen, jeg falt helt for dette bildet! God fotohelg, siden det ligger an til mer nordlys i helga! :)
Mvh Lillian
Inger Anne Maritsdotter V.

Et fabelaktig skue!
Det må ha vært en unik opplevelse.
Tom-Runar J.

Helt magisk! Ikke annet å si!
Alf B.

Herlig fargerikt skulle nesten tro det var nyttårsaften
Blinkskudd.

Alf
Ole Christian S.

Tusen takk for tilbakemeldinger. Takk Ketil, ja er enig i at man av og til bare må la de optiske "shortcomings" bare være en del av bildet.

Lillian du får lade batteriet og være parat!! ;)

Ha en finfin fotohelg folkens!

mvh.
Ole Christian
Frode L.

Hei.

Lekkert med magisk stemning, er herlig utbrudd på himmelen.

Frode.
Tove H.

Wow ! Rått!
Jarle S.

Ja her er det ikke så mye mere å si.Helt magisk,blir nesten religiøs av slikt.Ofte tenker jeg at jeg skulle bodd i f.eks Tromsø,bare for å ha tilgang til dette fantastiske nordlyset,men har planer om å sette av noen dager til nordlysfotografering i vinter.
Dette bildet vil jeg utrope til det mest spektakulære jeg har sett i denne kategorien.

Mvh
Jarle
Knut Aage D.

Fantastisk flott bilde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu